Connect with us

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu salută bilanțul activității Comisiei Europene: ”Jean-Claude Juncker este dovada vie a responsabilității pe care liderii PPE și-au asumat-o pentru a conduce UE către prosperitate”

Published

on

©️ Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), prezent în sesiunea plenară de la Strasbourg, salută bilanțul realizărilor Comisiei Europene pentru perioada 2014-2019, prezentat de președintele acesteia, Jean-Claude Juncker. 

”Președintele Jean-Claude Juncker este dovada vie a responsabilității pe care liderii Popularilor Europeni și-au asumat-o pentru a conduce Uniunea noastră Europeană către prosperitate și pentru a-i asigura pacea”, a transmis parlamentarul european pe pagina oficială de Facebook.

”Alături de prietenul său Donald Tusk, Președintele Consiliului European, polonezul care a început să iubească România după Summit-ul de la Sibiu găzduit de Președintele Klaus Iohannis, Juncker a scris pagini de istorie europeană din care și noi facem parte”, a mai adăugat acesta.

Deputatul european, Dan Motreanu, a urmărit ”cu emoție” ultimul discurs pe care Juncker, ”un mare prieten al României”, l-a ținut la Strasbourg, în plenul Parlamentului European: ”L-am aplaudat alături de sute de colegi eurodeputați, pentru că a dat coerență, unitate și viziune Uniunii, într-o perioadă marcată de crize economice, financiare, politice sau de siguranță a cetățeanului.”

Citiți și: Jean-Claude Juncker, ridicat la nivelul părinților fondatori ai UE la ultimul discurs în Parlamentul European: ”Aveți grijă de Europa. Și luptați-vă cu naționalismul stupid și obtuz. Trăiască Europa!”

Totdată, în mesajul său, Dan Motreanu a subliniat câteva realizări obținute în timpul mandatului lui Jean-Claude Juncker, precum creșterea economiei europene cu 450 de miliarde de euro cu ajutorul planului Juncker, realizarea a un milion de locuri de muncă, salvarea economiei Greciei și stoparea crizei umanitare de la granițele Uniunii, dar mai ales dificila negociere a Brexit-ului.

Potrivit eurodeputatului, aceste realizări ”sunt dovezi ale nevoii de soluții în această perioadă. Populismul și anti-europenismul nu duc nicăieri.”

De asemenea, în postarea sa, Dan Motreanu a făcut referire și la candidatura actualului președinte al Consiliului European, Donald Tusk, pentru președintia PPE: ”Pentru România și PPE, candidatura la Președintia PPE a lui Donald Tusk reprezintă o veste foarte bună.”

”Experiența și empatia liderului polonez, respectul de care se bucură oriunde în Europa ne dau speranța că Popularii europeni au forța de a-și asuma în continuare proiecte care să aducă pace și bunăstare oamenilor”, a mai adăugat acesta.

Citiți și: Donald Tusk rămâne în arena politică europeană: Președintele Consiliului European candidează pentru șefia PPE, cea mai mare familie politică din UE


Dan Motreanu se află la primul mandat de deputat în Parlamentul European, unde activează ca membru plin în Comisia pentru piața internă și protecția consumatorilor și ca membru supleant în Comisia pentru agricultură și dezvoltare rurală și în Comisia pentru cultură și educație. De asemenea, eurodeputatul face parte și din trei delegații parlamentare: Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Chile, Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană și Delegația pentru relațiile cu Japonia. Anterior mandatului de europarlamentar, Dan Motreanu a fost deputat între anii 2004-2016. Între anii 2006-2007 a fost ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, în perioada crucială care a precedat aderarea României la UE. În prezent, este vicepreședinte PNL pentru politici în Educație, Cercetare, Tineret, Sport, Cultură, Culte și Minorități.

Diana Zaim este foto jurnalist, premiată în cadrul #România@10EU, concurs de fotografie organizat cu ocazia a 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană. Studentă la secția germano-portugheză în cadrul Universității din București și pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu a solicitat Comisiei Europene consolidarea mobilității lucrătorilor și a serviciilor în UE

Published

on

© Dan Motreanu

Europarlamentarul Dan Motreanu (PNL, PPE) a solicitat Comisiei Europene consolidarea mobilității lucrătorilor și a serviciilor în interioriul Uniunii Europene. 

„Transpunerea insuficientă și defectuoasă a legislației europene existente de către anumite state membre, precum și cerințele excesive din partea autorităților naționale au creat o serie de obstacole birocratice deloc de neglijat în calea liberei circulații a lucrătorilor și a serviciilor, care trebuie numaidecât înlăturate”, a transmis acesta într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

De asemenea, deputatul european a cerut Comisiei Europene să asigure și accesul lucrătorilor la sistemele medicale din străinătate, prin asigurarea unei implementări integrale și corecte a prevederilor Directivei privind asistența medicală transfrontalieră de către toate statele membre.

Reamintim că eurodeputatul Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European, a votat săptămâna trecută pentru o Politică Agricolă Comună care să-i protejeze pe lucrători de abuzurile fizice și materiale indiferent de statul membru în care muncesc. 

Citiți și: Dan Motreanu, vicepreședintele Comisiei pentru siguranță alimentară din PE, a votat pentru o Politică Agricolă Comună care să-i protejeze pe lucrători de abuzuri

 

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu a cerut Comisiei Europene să intensifice colaborarea între autoritățile vamale și cele de supraveghere a pieței pentru a garanta controale de calitate uniforme la mărfurile din UE

Published

on

© Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE), vicepreședintele Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI) din Parlamentul European, a solicitat Comisiei Europene să intensifice colaborarea între autoritățile vamale și cele de supraveghere a pieței cu scopul de a garanta controale uniforme la toate punctele de intrare a mărfurilor în Uniune, precum și conformitatea mărfurilor cu standardele europene e siguranță și calitate.

Aceleași standarde înalte de siguranță a produselor, indiferent dacă acestea sunt vândute în magazine sau online. Criza COVID-19 a demonstrat că siguranța produselor este de o importanță capitală pentru protecția cetățenilor Uniunii, în special în ceea ce privește produsele de protecție și cele medicale comercializate pe piața europeană online de către comercianți din afară Uniunii. În acest context, am votat astăzi în Comisia pentru Piața Internă (IMCO) a Parlamentului European un proiect de raport care face referire la siguranța produselor de pe piața internă. Am solicitat Comisiei Europene să intensifice colaborarea între autoritățile vamale și cele de supraveghere a pieței cu scopul de a garanta controale uniforme la toate punctele de intrare a mărfurilor în Uniune”, transmite eurodeputatul PNL, într-o postare pe Facebook. 

Totodată, Dan Motreanu a subliniat faptul că este necesar să ne asigurăm că piețele online își intensifică cooperarea cu autoritățile competente prin intermediul Sistemului european de alertă rapidă pentru produse periculoase (RAPEX) încă dinaintea punerii pe piața a produselor și să elimine produsele contrafăcute sau nesigure, imediat ce această au fost semnalate.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu, mesaj cu prilejul Zilei Armatei României: Curajul arătat de militarii români în cele mai grele momente ale istoriei țării, dovada unui înalt spirit de sacrificiu pentru apărarea unității și libertății naționale

Published

on

© Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) a transmis un mesaj cu ocazia zilei de 25 ocotmbire, o zi cu dublă semnificație în care marcăm Ziua Armatei României și ziua de naștere a Majestății Sale, Regele Mihai I.

”Din anul 1944, această zi, este cea a eliberării depline a teritoriului naţional de sub ocupaţie străină. Militarii români și-au respectat jurământul de credință, iar prin actele lor de eroism, România a redevenit un stat unitar și independent. Curajul și devotamentul arătate de aceștia în cele mai grele momente ale istoriei țării, așa cum a fost cel de-al Doilea Război Mondial, sunt dovada unui înalt spirit de sacrificiu pentru apărarea unității și libertății naționale. Cu respect și onoare ne înclinăm în fața Armatei României, demnă de trecutul și eroii săi, pentru poporul român constituie un reper moral ”, a precizat europarlamentarul român în cadrul unui mesaj pe Facebook.

În egală măsură, acesta a adus un tribut Regelui Mihai I, care a reprezentant ”un exemplu de patriotism și de curaj, a fost o binecuvântare pentru România martirizată de comunism”.

”Gesturile sale politice au avut o importanță vitală pentru a ne salva din dezastrul celui de-al doilea război mondial. Regele Mihai I a fost cel care s-a împotrivit dictaturii bolșevice pe cale de-a lua în stăpânire România, exilat timp de decenii, dar rămânând mereu devotat țării și poporului său, a constituit raza de speranță a celor ce doreau eliberarea românilor de sub dictatura comunistă”, transmis Dan Motreanu, completând că Regele Mihai I ”va rămâne pentru totdeauna în amintirea noastră și a urmașilor noștri”.

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

Continue Reading

Facebook

Europe Talks 2020 – Survey

Lansarea Consiliului Național pentru Transformare Digitală

CONSILIUL UE7 mins ago

Țările UE sprijină în unanimitate o reformă a OMS, care să devină mai “transparentă și mai puternică”: UE este pregătită să fie lider în acest efort

ROMÂNIA31 mins ago

Ambasadorul SUA afirmă sprijinul țării sale pentru “perioada Renașterii în România”: România poate fi un lider de talie mondială şi un model demn de urmat în Europa

U.E.45 mins ago

Belgia, țara care găzduiește instituțiile UE și NATO, intră în carantină totală pentru a salva sistemul sanitar

Cristian Bușoi15 hours ago

Eurodeputatul Cristian Bușoi: România, șanse reale de a obține găzduirea Centrului European pentru Securitatea Cibernetică și de a-și consolida poziția în UE

U.E.15 hours ago

Comisarul european pentru sănătate îndeamnă statele membre să impună măsuri dure de distanțare socială „pentru a rupe lanțul transmiterii” noului coronavirus

NATO16 hours ago

MApN: Încă două avioane F-16 au sosit în țară. Forțele Aeriene Române au de acum în dotare 16 aeronave de luptă F-16

ROMÂNIA17 hours ago

Raport al Comisiei Europene: România a suferit cele mai mari pagube produse de incendii în zonele protejate în 2019

ROMÂNIA18 hours ago

Procedura de infringement: Comisia Europeană solicită României să transpună pe deplin legislația UE care condamnă discursul și infracțiunile motivate de ură

ROMÂNIA18 hours ago

Ambasadorul SUA, la cinci ani de la Colectiv: Nu pot șterge răul din trecut, dar pot să asigur că SUA sunt partenerul neclintit în crearea unei Românii lipsite de corupție

COMISIA EUROPEANA18 hours ago

Procedura de infringement: România are la dispoziție două luni pentru a remedia deficiențele privind tratarea apelor urbane reziduale

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI21 hours ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru Cerul Unic European, speră că va finaliza cât mai rapid acest dosar ”esențial pentru viitorul aviației”

Dragoș Pîslaru3 days ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru, la audierea lui Cosmin Boiangiu: Autoritatea Europeană a Muncii este pe mâini bune. Coordonarea în domeniul protecției sociale și al muncii este fundamentală

ROMÂNIA4 days ago

Ela Moraru, CEO Google România: Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală ar trebui să susțină și să promoveze continuarea studiilor de către femei în domeniul IT&C, fiind necesară această forță de muncă

ROMÂNIA4 days ago

Violeta Luca, Microsoft: Crearea CNTD vine într-un moment foarte bun, pe o bază în care digitalizarea s-a făcut într-un ritm accelerat, efectul de transformare fiind unul structural

ROMÂNIA4 days ago

Lansarea CNTD. Călin Bota, secretar de stat în cadrul MFE: Vom colabora foarte bine cu ADR și în perioada următoare vom găsi soluții astfel încât marile sisteme publice să poată fi digitalizate

ROMÂNIA4 days ago

Sabin Sărmaș, președinte ADR: Consiliul Naţional pentru Transformare Digitală este un mic minister al transformării digitale a României, cu expertiză din mediul privat pentru instituțiile statului

Dacian Cioloș5 days ago

Dacian Cioloș a votat adaptarea Politicii Agricole Comune la nevoile de mediu și protecția, în premieră, a lucrătorilor sezonieri prin condiționarea plății subvenției către ferme de respectarea drepturilor muncitorilor

ROMÂNIA1 week ago

Guvernul a aprobat proiectul privind structura suport în cazul celor 15 procurori delegați la Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu: Urmează discuţii foarte dure cu agenţiile de rating şi cu Comisia Europeană

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 weeks ago

Marian-Jean Marinescu, raportorul PE pentru politica de transport a UE: Comisia Europeană trebuie să prioritizeze finalizarea coridoarelor strategice și alocarea integrală a fondurilor pentru atingerea acestui obiectiv

Advertisement
Advertisement

Trending