Connect with us

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) este optimist privind alegerea lui Siegfried Mureșan ca vicepreședinte PPE

Published

on

© Dan Ștefan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) este optimist privind alegerea lui Siegfried Mureșan pentru funcția de vicepreședinte al Partidului Popular European, potrivit unei postări pe Facebook. 

,,Prietenul României, Donald Tusk, a câștigat printr-un vot categoric: 491 de voturi pentru, din 540 valabil exprimate, funcția de președinte al Partidului Popular European, la Congresul PPE care este în desfășurare la Zagreb. Sunt convins că în urma acestui vot Europa de Est și România vor fi mai bine reprezentate în Uniunea Europeană. Donald Tusk este un lider autentic, care s-a opus cu vehemență regimului represiv din Polonia și care a devenit o voce puternică pentru unitate, apărarea libertății și a drepturilor fundamentale”, a scris eurodeputatul PNL. 

În contextul alegerii lui Donald Tusk ca președinte al PPE, Dan Motreanu s-a arătat optimist privind candidatura colegului din Parlamentul European, Siegfried Mureșan, pentru poziția de vicepreședinte al familiei popularilor europeni. 

,,Am încredere că mâine ne vom bucura și de o victorie PNL la Zagreb. Colegul nostru liberal, Siegfried Mureșan, candidează pentru funcția de vicepreședinte al PPE, iar mâine va avea loc votul pentru confirmarea în funcție!”, a mai scris acesta.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu îndeamnă românii pro-europeni să se implice activ în cadrul dialogurilor cetățenești care vor fi organizate în contextul Conferinței privind viitorul Europei

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) îndeamnă cetățenii români pro-europeni să se implice activ în cadrul dialogurilor cetățenești care vor fi organizate în următorii doi ani pe teme de actualitate pe agenda Uniunii Europene în contextul Conferinței privind viitorul Europei.

„Cetățenii români sunt pro-europeni, fapt demonstrat de rezultatul alegerilor europarlamentare din 2019. Încurajez pe această cale implicarea activă în cadrul dialogurilor ce vor urma”, îndeamnă eurodeputatul PNL.

Parlamentul European și-a adoptat miercuri poziția sa cu privire la Conferința pentru viitorul Europei, în care eurodeputații solicită ca cetățenii și tinerii „să dea tonul” pentru reforma Uniunii Europene și în care propun organizarea unor „agore tematice” ale cetățenilor din toată Europa. Parlamentul European precizează că negocierile cu Comisia și Consiliul European ar trebui încheiate la timp pentru ca această Conferință să fie lansată cu prilejul Zilei Europei din 2020 (9 mai) și să aibă loc până în vara anului 2022.

Potrivit lui Dan Motreanu, „scopul acestor conferințe este de a identifica în mod transparent preocupările și așteptările cetățenilor europeni și de a crea împreună Europa în care vrem să trăim, sporind astfel democrația la nivel comunitar”. 

Conferințele organizate de-a lungul celor doi ani vor fi  „fizice și online la diferite niveluri, deschise participării cetățenilor, în special a tinerilor, precum și membrilor parlamentelor naționale, ONG-urilor, autorităților regionale și locale, reprezentanți ai societății civile, mediului academic, etc, iar discuțiile se vor concentra în jurul a diferite teme, precum: provocările climatice, justiția socială și egalitatea, ocupare a forței de muncă, impozitarea, valorile europene, drepturile și libertățile fundamentale, transformarea digitală, etc.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE): La 30 de ani de la reînființare, continuăm să fim în slujba românilor, construind ”România normală”, un stat modern, european

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

La 30 ani de la reînființare, Partidul Național Liberal se bucură de încrederea deplină a cetățenilor, pentru care lucrează la construirea unui stat modern și european, este mesajul transmis de eurodeputatul Dan Motreanu, cu prilejul celebrării a trei decenii de la resurgența liberalilor pe scena politică din România. 

„La 30 de ani de la reînființare, PNL a câștigat pe deplin încrederea românilor, deținând atât funcția de președinte, cât și pe cea de premier. Continuăm să fim în slujba românilor, construind ”România normală”, punând pe picioare un stat modern, european”, scrie eurodeputatul Dan Motreanu. 

Partidul Naţional Liberal este cel mai vechi partid politic din România, înfiinţat la 24 mai 1875, sub conducerea lui Ion C. Brătianu (1875-1891). Instaurarea comunismului a însemnat abolirea pluralismului politic și dizolvarea partidelor democratice, inclusiv a PNL, care și-a încetat activitatea în noiembrie 1947.

Acum 30 de ani, pe 15 ianuarie 1990, PNL s-a reînregistrat ca partid politic, fapt consfinţit prin Decizia nr. 4 a Tribunalului Bucureşti din 15 ianuarie 1990. După această dată, PNL a apărat, în permanență, valorile democratice – de la opoziția față de abuzurile FSN din primii ani de după Revoluție, pâna la lupta pentru apărarea statului de drept în perioada în care PSD a fost condus de Liviu Dragnea.

Continue Reading

Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu a semnat două amendamente importante pentru România în contextul Pactului ecologic european: Fără susținere financiară, există riscul ca țara noastră să nu poată respecta noile direcții ale Comisiei Europene

Published

on

© Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) anunță, într-un mesaj pe pagina sa de socializare, că a co-semnat două amendamente în ce privește Pactul ecologic european propus de Comisia Europeană, depuse de eurodeputații Tomas Tobe și Robert Hajsel.

”Uniunea Europeană, prin implementarea Acordului Verde, dă lumii întregi un exemplu pentru protejarea mediului. În acest context, investițiile în energie regenerabilă sunt esențiale și vor avea parte de finanțări record. Dar tranziția către o economie fără carbon trebuie să se facă echilibrat și echitabil, cu menținerea securității energetice și a competitivității în toate statele membre”, a scris Motreanu, pe contul său de Facebook.

 

Potrivit eurodeputatului, primul amendament face referire la folosirea gazului natural ca sursă de energie valoroasă, care poate contribui în mod eficient la facilitarea tranziției către o economie decarbonizată.

”Consider că sprijinul financiar pentru proiectele de gaze naturale este esențial, în special în statele membre incluse în diferite programe de suport pentru tranziția energetică. Fără susținere financiară, există riscul ca anumite țări din UE, inclusiv România, să se afle în imposibilitatea de a respecta noile direcții ale Comisiei Europene privind economia verde”, a explicat europarlamentarul PNL.

Cel de-al doilea amendament face referire la sprijinirea energiei nucleare, care contribuie semnificativ la producția de energie electrică fără carbon.

”În țara noastră, energia nucleară asigură aproximativ 20 % din necesarul energetic și, prin urmare, are un rol important în implementarea Green Deal (Acordul Verde)”, a conchis Dan Motreanu.

Amendamentele susținute de Motreanu au fost formulate în contextul în care Parlamentul European va vota o rezoluție privind Pactul ecologic european. În aceeași privință, Comisia Europeană a prezentat marți Planul de investiții pentru Pactul ecologic european, cu scopul de a mobiliza investiții publice și va contribui la deblocarea de fonduri private prin intermediul unor instrumente financiare ale UE, în special InvestEU, ceea ce ar duce la investiții în cuantum de minimum o mie de miliarde de euro.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending