Connect with us

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Am dezvoltat centrul Aradului prin proiecte majore europene în valoare de 25 de milioane de euro

Published

on

© Gheorghe Falcă - arhivă personală

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL, PPE), fost primar al Municipiului Arad, salută toate investițiile majore din fonduri europene care au fost realizate în ultimii doi ani în centrul orașului.

„25 milioane euro în 2 ani investite în centrul Aradului. Am promis în 2019 investiții majore din fonduri europene, toate în municipiul Arad. Am anunțat în urmă cu doi ani, că 25 de milioane de euro din fonduri europene ajung în Arad pentru lucrările din centrul municipiului. Astăzi, 90% din ce am promis că vom face s-a realizat. Am promis că vom dezvolta orașul prin proiecte majore europene și ne-am ținut de cuvânt”, a scris deputatul european pe pagina oficială de Facebook.

Potrivit fostului edil, lucrările la Colegiul „Ghiba Birta” și cele de la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” sunt acum în curs de finalizare: „Am realizat lucrări majore de înlocuire a sistemului de canalizare de pe Bulevardul Revoluției și am investit în reabilitarea fațadelor din centrul Aradului”, a mai adăugat acesta.

Citiți și: Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Aradul se dezvoltă, încep lucrările la cel mai mare parc industrial privat!

Amintim că în vremea în care eurodeputatul PNL conducea Aradul, a restaurat tot cu fonduri europene (11 milioane euro) Colegiul Moise Nicoară, dar și Palatul Cultural (ridicat în 1913, cu linii asemănătoare Academiei de Muzică Franz Liszt de la Budapesta), clădiri emblematice pentru istoria și imaginea Aradului. Palatul Cultural din Arad a fost dotat cu o orgă nouă, care a costat 600.000 euro.

Gheorghe Falcă a fost primarul municipiului Arad în perioada 2004-2019, funcție la care a trebuit să renunțe după câștigarea unui mandat de europarlamentar la alegerile europene din mai 2019. Din calitatea de primar, Falcă a fost membru al Comitetului European al Regiunilor, participând la formarea politicilor la nivel european. Ca primar al Aradului, Gheorghe Falcă a reușit să dezvolte și să modernizeze orașul și a realizat cea mai mare investiție finanțată din fonduri europene din învățământul românesc.

Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.

Gheorghe Falcă

Gheorghe Falcă: Platformele online sunt aici pentru a rămâne, iar dezvoltarea acestora trebuie să se facă respectând drepturile lucrătorilor!

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Platformele online sunt aici pentru a rămâne, iar dezvoltarea acestora trebuie să se facă respectând drepturile lucrătorilor, a declarat eurodeputatul Gheorghe Falcă, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

„În cadrul comisiei pentru transporturi și turism am adoptat raportul privind condițiile de muncă echitabile, drepturi și protecție socială pentru lucrătorii platformelor digitale – Noi forme de angajare legate de dezvoltarea digitală. A fost un raport în care am fost implicat activ, fiind raportor din partea Grupului PPE”, a precizat europarlamentarul Gheorghe Falcă.

În continuare, europarlamentarul român a punctat: „În perioada COVID-19 am putut observa rolul și nevoia platformelor online, precum și a persoanelor din spatele acestor servicii. Indiferent de punctele de vedere diferite, cu privire la platformele online, acestea sunt aici pentru a rămâne, cel puțin în viitorul previzibil. Așadar în acest sens trebuie să găsim un echilibru între job-urile viitorului și respectarea drepturilor acestor lucrători. În acest context, invit Comisia și statele membre să ofere stimulente pentru carierele digitale și să reconsidere educația pentru a corespunde erei digitale, orientând politicile și stimulentele în vederea pregătirii pentru viitoarele locuri de muncă din sectoarele transporturilor și turismului și nu numai”.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Falcă a subliniat că sunt evidente avantajele competitive ale anumitor operatori ai economiei digitale, în raport cu economia tradițională „însă acestea trebuie să se bazeze pe o protecție socială corectă și pe respectarea obligațiilor fiscale în țara în care aceste platforme își desfășoară activitatea”.

Concluzionând, europarlamentarul PPE/PNL a transmis: „Pentru a asigura condiții de concurență echitabile între economia platformelor digitale și întreprinderile tradiționale, în special IMM-urile, companiile de platforme digitale, ca orice alte întreprinderi, trebuie să respecte toate obligațiile legale, inclusiv legislația privind ocuparea forței de muncă, legislația socială, fiscală și în materie de sănătate și siguranță publică din UE și din statele membre”.

Continue Reading

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: România, pe poziția a patra în UE în campania de vaccinare. Un răspuns rapid și eficient

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) salută ritmul de vaccinare din țara noastră și reiterează importanța programării la vaccinare, imunizarea fiind singura soluție de a învinge pandemia.

„România pe poziția a patra în Uniunea Europeană în campania de vaccinare. Cu un procent de 7,6% din populație imunizată cu ambele doze de vaccin anti-COVID, România continuă să fie în topul țărilor europene care au avut cel mai rapid și eficient răspuns în această perioadă. Datele statistice confirmă eficacitatea campaniei de vaccinare începută în România”, a scris deputatul european pe pagina de Facebook”, a scris deputatul european într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Obiectivul Guvernului rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români: „Pentru asta avem două ţinte: până la 1 iunie, imunizarea a 5 milioane de persoane; până la 1 august, imunizarea a 10 milioane de persoane. Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, a transmis premierul.

Premierul Florin Cîțu mai a declarat luni că Guvernul planifică redeschiderea economiei de la 1 iunie, în acest sens fiind constituit un comitet interministerial. Totuși, șeful Guvernului a precizat că revenirea la normalitate depinde de ritmul de vaccinare al populației, așteptându-se ca la finele lunii iulie să avem 10 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19.

Continue Reading

Gheorghe Falcă

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: ”Certificatul verde va avea efect imediat, iar libertatea de mișcare va fi garantată în Uniune”

Published

on

© European Union 2020 - Source : EP

Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE) transmite că negocierile și dezbaterile privind certificatul verde digital au loc într-o procedură de urgență la nivelul instituțiilor europene, iar acest „certificat verde va garanta libera circulație în UE, respectând principiul nediscriminării și drepturile fundamentale ale cetățenilor UE”.

Reamintim că astăzi, 13 aprilie, deputații europeni care fac parte din Comisia pentru Libertăți Civilie (LIBE), au organizat o dezbatere privind propunerea legislativă a Comisiei Europene pentru implementarea certificatelor verzi de vaccinare, pentru a se asigură că niciun cetățean european nu va fi nedreptățit în perioada sezonului estival din întreaga UE.

Europarlamentarul liberal punctează că la nivelul Uniunii Europene „va fi definit un cadru tehnic care urmează să fie instituit până la jumătatea lunii iunie, pentru a garanta libertatea de mișcare în Uniune și pentru a asigura securitatea, interoperabilitatea, precum și respectarea deplină a protecției datelor cu caracter personal”.

„Certificatul verde digital va permite, de asemenea, acceptarea certificatelor compatibile emise în țări terțe (în urma unor decizii de echivalare). La nivel național, statele membre trebuie să creeze infrastructura tehnică necesară pentru emiterea și acceptarea certificatelor. Foarte important de reținut este faptul că regulamentul nu creează pre-condiții pentru libera circulație sau pentru trecerea frontierelor, precum verificări la mijloacele de transport personal sau în comun. Regulamentul trebuie să stabilească un cadru legal adecvat și flexibil, care să poată fi actualizat în funcție de evoluțiile din domeniul medical sau în funcție de situația epidemiologică din rândul statelor membre ale UE (inclusiv apariția de noi tulpini)”, a declarat Gheorghe Falcă într-un comunicat oficial, remis CaleaEuropeană.

În ceea ce privește discriminarea, europarlamentarul român transmite că susține menținerea tuturor celor trei categorii de certificate pentru a acoperi toate categoriile de persoane: testare, vaccinare, recuperare (trecerea prin boală): „În plus, doar certificatele emise pentru vaccinurile aprobate de către EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) ar trebui să fie acceptate în mod obligatoriu de către toate statele membre. Este foarte important de menționat și faptul că acest certificat nu este un pașaport și nici nu trebuie să fie numit astfel. Nu în ultimul rând, regulamentul trebuie să asigure interoperabilitatea sistemului UE cu sistemele internaționale și cu statele terțe, acolo unde este posibil”, a conchis deputatul european.

Urmăriți aici reuniunea Comisiei LIBE privind certificatele verzi de vaccinare:

 

Continue Reading

Facebook

Team2Share

Dacian Cioloș3 hours ago

Dacian Cioloș, mesaj pentru Vladimir Putin: Lumea privește. Aveți obligația morală și umanitară să îi acordați asistență medicală lui Aleksei Navalnîi

SUA4 hours ago

UE solicită Rusiei să-i acorde lui Aleksei Navalnîi acces la îngrijiri medicale. SUA avertizează că “vor exista consecințe dacă Navalnîi moare”

CONSILIUL UE6 hours ago

Bogdan Aurescu, înainte de reuniunea miniștrilor de externe din UE: România este preocupată pentru desfășurarea de trupe militare ale Rusiei în Marea Neagră

INTERNAȚIONAL7 hours ago

Papa Francisc, îngrijorat de intensificarea activităților militare din Ucraina: “Sper că putem evita o amplificare a tensiunii”

S&D7 hours ago

Social-democrații din Parlamentul European au lansat platforma #Progressives4Europe pentru participarea cetățenilor la Conferința privind viitorul Europei

INTERNAȚIONAL9 hours ago

Liderii europeni care s-au vaccinat cu AstraZeneca: De la președintele și cancelarul Germaniei la prim-miniștrii Marii Britanii, Franței și Italiei

MAREA BRITANIE10 hours ago

Regatul Unit trimite două nave de luptă în Marea Neagră și are pregătite avioane de luptă F-35 pe fondul mișcărilor masive de trupe ale Rusiei

CHINA12 hours ago

Declarație comună SUA-China la Shanghai: Cei doi concurenți sistemici se angajează să coopereze în dosarul crucial al schimbărilor climatice

NATO12 hours ago

Ministrul german al apărării: Rusia generează o “amenințare imediată” pentru securitatea Europei. Moscova se definește drept un ”contrapunct iliberal și antidemocratic faţă de Occident”

INTERNAȚIONAL13 hours ago

Emmanuel Macron pledează pentru “linii roșii clare cu Rusia” din partea Occidentului: După un comportament inacceptabil, trebuie să sancţionăm

PARLAMENTUL EUROPEAN2 days ago

Ratificarea acordului comercial între UE și Regatul Unit de către Parlamentul European, tot mai aproape. Comisiile AFET și INTA din PE recomandă aprobarea acestui tratat

COMISIA EUROPEANA5 days ago

Comisia Europeană preconizează că adeverința electronică verde va intra în vigoare la sfârșitul lunii iunie

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI5 days ago

Marian-Jean Marinescu, în dialog cu tânăra generație: Reducerea emisiilor de carbon trebuie făcută într-un mod realist, ținând cont de competitivitatea economică, de locurile de muncă

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Charles Michel explică lipsa sa de reacție cu privire la gafa de protocol din Turcia la adresa șefei Comisiei Europene: Am decis să nu facem o scenă, ci să ne concentrăm pe esența discuțiilor politice

INTERNAȚIONAL1 week ago

Președintele american, Joe Biden, cere Congresului să adopte planul de investiții: Este absolut necesar ca SUA să rămână ”prima putere mondială”

ROMÂNIA2 weeks ago

Guvernul mandatează Ministerul Investițiilor să negocieze Planul Național de Redresare și Reziliență la nivelul Comisiei Europene

INTERNAȚIONAL2 weeks ago

UE și Turcia sunt pregătite să-și revitalizeze relațiile în mod constructiv: Cooperarea economică, migrația și mobilitatea, pilonii unei agende „concrete și pozitive”

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: În lunile aprilie și mai vor ajunge în România 8,3 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19

ROMÂNIA2 weeks ago

Nicolae Ciucă: Institutul ”Cantacuzino” din Capitală va fi relansat cu bani din procentul anual de 2% de la Apărare

ROMÂNIA2 weeks ago

Premierul Florin Cîțu: Institutul ”Cantacuzino” va pune în valoare capacitatea și expertiza pe care le are în cadrul mecanismului european de creștere a capacității de producție a vaccinului anti-COVID-19

Advertisement
Advertisement

Trending