Connect with us

Claudia Țapardel

Europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D), prezentă la World Travel Market, desfășurat la Londra, unul dintre cele mai importante evenimente globale pentru industria turismului

Published

on

Europarlamentarul Claudia Țapardel (PSD, S&D), membru în Comisia de Transport și Turism, a avut ieri o întrevedere la Londra cu secretarul general adjunct al Organizației Mondiale de Turism, UNWTO, Jaime Alberto Cabal Sanclemente.

Foto: Claudia Țapardel/ Facebook

Întâlnirea, care are loc în marja celei de-a 39-a ediții a World Travel Market, unul dintre cele mai importante globale pentru industria turismului, s-a axat ”pe stabilirea câtorva obiective comune ce țin de dezvoltarea turismului european, în special din perspectiva atingerii obiectivelor de sustenabilitate, conectivitate și digitalizare.”

Foto: Claudia Țapardel/ Facebook

”În calitatea mea de Membru în Comisia de Transport și Turism dar și de copreședinte al Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului și Patrimoniului Cultural din Parlamentului European, participarea la WTM a reprezentat o oportunitate de a avea discuții bilaterale cu înalți reprezentanți al industriei turismului la nivel european și mondial cu scopul de a promova destinațiile mai puțin cunoscute, dar la fel de ofertante din punct de vedere al patrimoniului cultural, istoric sau natural, cum este cazul României”, a menționat Țapardel în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook.

Foto: Claudia Țapardel/ Facebook

”Un punct foarte important pe agenda de săptămâna aceasta a fost întâlnirea bilaterală cu Secretarul General Adjunct al Organizației Mondiale de Turism, UNWTO, Jaime Alberto Cabal Sanclemente, alături de care am dorit să discut cu scopul de a stabili câteva obiective comune ce țin de dezvoltarea turismului european, în special din perspectiva atingerii obiectivelor de sustenabilitate, conectivitate și digitalizare. Cu această ocazie, am adus în discuție și interesele României, pornind de la obiectivul declarat încă de la începutul mandatului meu de europarlamentar de a face ca țara noastră să devină un pol regional al turismului din Europa Centrală și de Est”, a precizat eurodeputatul român.

Foto: Claudia Țapardel/ Facebook

Noi oportunități de de colaborare între UNWTO și instituțiile europene pentru a întări relațiile în ceea ce privește cooperarea și dezvoltarea sectorului de turism la nivel european și nu numai au fost, de asemenea, dezbătute în cadrul întrevederii.

”Având în vedere faptul că destinațiile turistice foarte cunoscute precum Veneția, Barcelona sau Paris sunt suprasaturate de afluxul de turiști, consider că am identificat o oportunitate extraordinară pentru a atrage turiștii spre alte destinații turistice, precum România”, a mai spus Țapardel.

Foto: Claudia Țapardel/ Facebook

”Vreau să reiterez faptul că țara noastră are toate ingredientele pentru a deveni un pol regional pentru turismul european și doresc să promovăm potențialul turistic al României mai bine și mai eficient pe piața globală. Din punctul meu de vedere, avem nevoie să construim o strategie europeană prin care să valorificăm potențialul turistic al tuturor regiunilor din Europa, acest lucru fiind în beneficiul turiștilor care vor avea ocazia să descopere destinații noi, dar susținând în același timp și obiectivele de coeziune socială și economică”, a explicat Țapardel.

Foto: Claudia Țapardel/ Facebook

Timp de trei zile, capitala Marii Britanii găzduiește zeci de mii de profesioniști din această industrie, organizații și agenții cheie, jurnaliști și, nu în ultimul rând, miniștri ai turismului. Aceste lucruri fac din acest eveniment ocazia ideală de a descoperi cele mai noi tendințe în ceea ce privește turismul, dar și de a discuta despre oportunitățile și provocările acestei industrii.

România este foarte bine reprezentantă, alegând să-și reprezinte ofera cu un stat de 300 de metri pătrați, amenajat în stil ”business oriented”.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialist în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D), în bilanțul său de la final de mandat: Obiectivul meu a fost de a promova, la nivel global, interesele și imaginea României

Published

on

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) și-a publicat miercuri, pe pagina oficială de Facebook, un raport de activitate vizând mandatul său de deputat european din 2014 și până în prezent.

Obiectivul meu a fost de a promova la nivel global, interesele și imaginea României și de a aduce cât mai multe beneficii țării noastre din funcția pe care o ocup. Sunt mândră de tot ceea ce a reușit România în ultimii 5 ani, aceasta devenind o voce tot mai puternică în plan extern”, a scris Țapardel într-o postare însoțită de 85 de ilustrații privind performanțele mandatului său.

 

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

 

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) își prezintă activitatea în domeniul turismului după 5 ani de mandat: Am reușit să creez pentru prima dată în istoria PE, „Intergrupul pentru Dezvoltarea Turimsului European şi a Patrimoniului Cultural” cu scopul de a trimite un mesaj puternic de susținere a acestei industrii la nivel european

Published

on

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D), aflată pe final de mandat în Parlamentul European, își prezintă cele mai notabile realizări în domeniul turismului, după 5 ani ca membru în Comisia de specialitate pentru Transport și Turism, potrivit unei postări pe pagina de Facebook.

,,Încă de la începutul mandatului meu de europarlamentar, am militat pentru promovarea și dezvoltarea industriei de turism, având convingerea că aceasta este una dintre industriile care poate aduce un aport semnificativ economiei Europene prin crearea de noi locuri de muncă”, scrie Claudia Țapardel.

Aceasta informează că, în calitate de Membru al Comisiei pentru Transporturi și Turism din PE, ,,am reușit să creez pentru prima dată în istoria Parlamentului European, „Intergrupul pentru Dezvoltarea Turimsului European şi a Patrimoniului Cultural” care reunește peste 150 de deputați, care fac parte din toate grupurile politice și din majoritatea comisiilor de specialitate ale PE”.

Prin intermediul acestui Intergrup, scrie Claudia Țapardel, ,,am organizat peste 30 de evenimente, dezbateri şi conferințe dedicate susținerii, promovării şi dezvoltării turismului european. Mai mult, ,,prin aceste evenimente am reușit să unim industria turismului la nivel european și să aducem împreună experți, reprezentanți ai industriei, ai Comisiei Europene, membrii PE, asociațiile importante de profil, cât şi stakeholderii europeni din domeniul transporturilor și turismului cu scopul de a trimite un mesaj puternic de susținere a acestei industrii la nivel european”, adaugă eurodeputatul.

Amintim că în urmă cu aproximativ trei săptămâni, eurodeputatul social-democrat a participat la un eveniment organizat de HOTREC, una dintre cele mai mari asociații Horeca din Europa, care reuneşte peste 40 de asociații naționale din 30 de țări, unde a discutat, în calitate de speaker, despre dezvoltarea turismului european. Claudia Țapardel a susținut atunci o abordare mai proactivă din partea Comisiei Europene în direcția promovării și finanțării adecvate a turismului ca motor în stimularea creșterii economice a UE

În postarea sa, politicianul român mai face referire și la activitatea de promovare a României și a potențialului său turistic la nivel regional și internațional. 

,,Totodată, în calitate de reprezentant al României în PE, am depus toate eforturile pentru a promova țara noastă pe plan internațional şi mă bucur că la inițiativa mea, România a obținut titlul de membru în Consiliul Executiv al UNWTO, cea mai importantă organizație dedicată turismului la nivel mondial. Cred în potențialul turistic al României, cred în capacitatea României de a deveni un reper şi chiar un adevărat lider al turismului din Europa Centrală şi de Est şi acest lucru am reuşit să-l promovez şi la Bruxelles”.

Nu în ultimul rând, Claudia Țapardel mai menționează și reușita sa privind ,,construirea unei relații strânse de colaborare între PE și industria de profil, având ca obiectiv-cheie crearea unei strategii integrate pentru dezvoltarea turismului la nivel european și a unei linii directe de finanțare pentru turismul european”.

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

Continue Reading

Claudia Țapardel

Eurodeputatul Claudia Țapardel, bilanț la final de mandat: Am reușit să obțin 33 de mandate pentru România în următorul Parlament European, o voce în plus pentru interesele cetățenilor români

Published

on

©️ Claudia Țapardel/ Facebook

Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) și-a prezentat duminică, într-o postare pe Facebook, un bilanț al mandatului său de membru al Parlamentului European pentru legislatura 2014-2019. Dintre principalele sale realizări, Țapardel a subliniat obținerea a încă unui mandat pentru România în viitorul Parlament European – de la 32 la 33 de mandate în contextul Brexit – și menținerea unui dialog cu guvernul britanic.

”Mă bucur că în acest mandat, mi-a fost atribuită una dintre cele mai importante comisii din PE şi anume Comisia pentru Afaceri Constituționale, AFCO – for legiuitor în care se dezbat subiectele cele mai importante ce ţin de construcția europeană, de viitorul UE, de tratatele europene şi de legislaţia europeană. În calitatea de reprezentant al României în PE dar şi de membru în Comisia AFCO, am reușit să obțin 33 de mandate pentru România începând cu următoarea legislatură 2019-2024, lucru care reprezintă nu doar un vot adițional, ci și o voce în plus care să reprezinte interesele cetățenilor români în cadrul Parlamentului European. Astfel, în următoarea legislatură delegația română va fi mai puternică în Parlamentul European, iar România va avea o putere sporită la nivel Uniunii”, a scris Țapardel.

Eurodeputatul a amintit și scrisoarea oficială transmisă premierului Marii Britanii, Theresa May.

”Mai mult decât atât, în contextul în care acest mandat a fost marcat de procesul de retragere al Marii Britanii din construcția europeană, am adresat încă de la începutul acestei legislaturi o scrisoare oficială Prim-Ministrului Theresa May prin care am reușit să mențin o colaborare permanentă cu guvernul britanic pe marginea acestui subiect. De asemenea, doresc să vă asigur că în cadrul discuțiilor care au loc la nivelul PE privind retragerea Marii Britanii din UE, prioritatea mea este obținerea de garanții în ceea ce privește menținerea legăturilor comerciale cheie dintre UE şi UK, dar și a drepturilor și intereselor cetățenilor europeni, în orice scenariu prevăzut de Brexit”, a mai scris Claudia Țapardel.

Activitatea sa în Parlamentul European poate fi consultată aici.

Claudia Țapardel este membru al Parlamentului European din anul 2014, unde își desfășoară activitatea în calitate de membru în Comisia pentru transport și turism, în Comisia pentru afaceri constituționale și la Delegația pentru relațiile cu țările din Asia de Sud.

De asemenea, Țapardel este membru supleant în Comisia pentru bugete, la Delegația la Comisia parlamentară mixtă UE-Mexic și la Delegația la Adunarea Parlamentară Euro-Latinoamericană.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending