Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE): Republica Moldova trebuie să aibă un guvern pro-european

Eurodeputatul român Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) consideră că după alegerile parlamentare, Republica Moldova trebuie să aibă un Guvern pro-european, construit chiar şi în jurul democratului Vlad Plahotniuc.

FOTO: The Parliament Magazine

Declaraţia a fost făcută de eurodeputatut într-un interviu pentru ziarul Adevărul, noteaază Prime.md.

Eurodeputatul român, care a fost raportor al Parlamentului European pe situaţia politică din Moldova, susţine că alegerile din această toamnă sunt foarte importante pentru că vor stabili drumul Moldovei.

Marian Jean Marinescu afirmă că, dacă se instalează un Guvern pro-rus, care va rezista patru ani, Balcanii se vor duce înainte, iar Moldova ar rămâne în urmă, deci va fi o perioadă pierdută. Europarlamentarul consideră că trebuie făcute toate eforturile posibile şi adunate toate voturile europene, inclusiv cele unioniste, ca să se ajungă la o majoritate pro-europeană. Altfel, va fi foarte greu.

Pe de altă parte, un sprijin în acest sens ar trebui să vină şi de la Uniunea Europeană, menţionează eurodeputatul român, care mai spune că România ar trebui să îşi stabilească priorităţile pentru perioada în care va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Potrivit lui Marinescu, Republica Moldova ar trebui să fie o prioritate.

„Aşa cum Bulgaria s-a luptat ca, anul acesta, Comisia Europeană să vină cu o comunicare în care arată perspectiva Balcanilor pentru Europa, pentru aderarea la UE, aşa ar trebui să încerce şi România cu Republica Moldova”, a încheiat Marian Jean Marinescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.