Connect with us

PARLAMENTUL EUROPEAN

Europarlamentarul PNL/PPE Ramona Mănescu: “Nu pot fi de acord cu premierul Cameron atunci când spune că este necesară mai puțină Europă”

Published

on

Premierul britanic David Cameron a susținut, recent, un discurs despre reformarea Uniunii Europene și despre posibilitatea ieșirii Marii Britanii din UE. În cadrul întâlnirii au fost prezentate principalele patru doleanțe pe care acesta le va discuta cu partenerii europeni în cadrul summitului de la Bruxelles de săptămâna viitoare. Primul-ministru a susținut că Marea Britanie poate avea succes și în afara Uniunii, dacă acesta va fi rezultatul unui referendum ce va avea loc până sfârșitul lui 2017.

epp group logoÎn urma discursului susținut de Cameron cu privire la renegocierea relațiilor Marii Britanii cu UE, grupul PPE din Parlamentul European a reacționat.

 Îmi doresc ca Marea Britanie să rămână în continuare membru al Uniunii Europene, iar noi, grupul PPE, suntem dispuși să lucrăm alături de guvernul britanic pentru a ajunge la o înțelegere care să fie acceptabilă pentru toate părțile.

Nu pot fi însă de acord cu premierul Cameron atunci când spune că este necesară mai puţină Europă. De asemenea, nu putem negocia principiile fundamentale care stau la baza proiectului european, principii ce au fost acceptate de Marea Britanie de mai bine de r manescu40 de ani, ca parte a unui proces voluntar. Construcția europeană se bazează pe unitate și de consens, iar toți actorii implicați trebuie să depună eforturi pentru ca ceea ce am câștigat deja, precum dreptul la liberă circulație, să nu fie limitat.

Marea Britanie are mult de câștigat de pe urma apartenenței la UE, iar aici mă refer la economia țării, la beneficiile pieței unice și la libera circulație a forței de muncă. Această realitate a fost recunoscută în numeroase ocazii de către liderii din Albion.

Aceste avantaje au fost corect percepute și înțelese de cetățenii britanici și nu este întâmplător faptul că cele mai recente date arată o susținere de 75% pentru construcția europeană – cel mai înalt nivel de la crearea Uniunii Europene și până astăzi.” a declarat europarlamentarul PPE Ramona Mănescu pentru CaleaEuropeana.ro. 

Manfred Weber: Unele solicitări are premierului Cameron se regăsesc deja în planul Comisiei Juncker

“Sprijinim problemele ridicate de prim-ministrul Cameron cu privire la necesitatea de a crește competitivitatea și de a reduce din povara pe care o simt întreprinderile din UE. Acestea sunt deja parte a programului Comisiei Juncker. De asemenea considerăm că este posibilă ajungerea la un acord cu privire la alte puncte, cum ar fi găsirea de modalități de a crește rolul parlamentelor naționale”, a declarat Manfred Weber, potrivit unui comunicat al grupului PPE. 

Joseph Daul: Cererile britanicilor nu ar trebui să împiedice procesul de integrare din alte state membre ale UE

Președintele PPE Joseph Daul a subliniat că PPE își menține angajamentul unei uniuni tot mai strânse ca principiu fondator pe care a fost construită UE.

“(…) Principalele libertăți care stau la baza UE nu sunt negociabile. Dreptul la liberă circulație pentru fiecare cetățean al UE trebuie să fie respectat în Marea Britanie, la fel cum și alte țări europene respectă dreptul la libertatea de circulație pentru fiecare cetățean din Marea Britanie”, a declarat președintele PPE Daul.

“Există puncte în cererile Marii Britanii care sunt problematice și care ar trebui să fie discutate. În orice caz, cererile britanicilor nu ar trebui să împiedice procesul de integrare din alte state membre ale UE. David Cameron nu se poate aștepta la mai mult decât măsuri legislative și unele declarații de protocol de la Consiliul European”, au încheiat președintele Daul și președintele Weber.

.

.

Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: RAMONA MANESCU: Nu pot fi de acord cu PREMIERUL CAMERON cand spune ca este NECESARA MAI PUTINA EUROPA | Mondo News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

INTERNAȚIONAL

Politico: Parlamentul European își plănuiește extinderea în afara granițelor UE prin noi birouri în Indonezia, Etiopia și New York

Published

on

Foto: Calea Europeană © Zaim Diana

Parlamentul European intenționează să se extindă în Indonezia, Etiopia, New York. Această propunerea are scopul de a ,,consolida activitatea Parlamentului și prezența diplomatică în lume”.

Parlamentul European planifică să își lase o ,,amprentă” mai mare în întreaga lume.

Oficialii Parlamentului European au declarat  pentru POLITICO, faptul că au discutat săptămâna aceasta, într-o ședință cu ușile închise, despre aprobarea planurilor de a trimite personal permanent în Indonezia, Etiopia și New York.

Personalul Parlamentului European va lucra în cadrul delegației UE din Jakarta, în sediul central al Asociației Națiunilor din Asia de Sud-Est (de asemenea, în Jakarta), în sediul Uniunii Africane, din Addis Abeba, precum și în delegația UE la Națiunile Unite în New York.

Parlamentul European a discutat, de asemenea, despre trimiterea de personal în Brazilia și India.

Miscarea ,,ar presupune costuri suplimentare limitate”, a spus nota, iar ,,numărul de personal permanent ar varia de la 2 la 4 persoane.”, potrivit POLITICO.

Decizia de a trimite personalul dincolo de frontierele UE face parte dintr-un plan al secretarului general al Parlamentului European, Klaus Welle de a ,,consolida activitatea Parlamentului European și prezența diplomatică în lume“, potrivit unei note interne scrisă de Welle și obținută de POLITICO.

În ceea ce privește Londra, Parlamentul European confirmă că va păstra un birou acolo.

,,Biroul de la Londra va rămâne și după plecarea din Regatului Unit din UE”, a spus un purtător de cuvânt al Parlamentului European. ,,Se așteaptă ca legăturile dintre UE și Regatul Unit să rămână strânse, având în vedere că în Marea Britanie există 3,6 milioane de cetățeni din UE”

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu în viitoarea ședință privind Pachetul de Mobilitate: Fac toate eforturile să găsim o soluţie echitabilă pentru toate statele membre

Published

on

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE) a menționat ultimele evoluții privind Pachetul de Mobilitate, într-o postare pe pagina sa de Facebook. ,,pe data de 7 martie voi reprezenta grupul PPE la şedinţa Conferinţei Preşedinţilor a Parlamentului European, când se va lua o decizie cu privire la Pachetul Mobilitate. Îi asigur pe transportatori că fac toate eforturile pentru a ajunge la un compromis cu grupurile politice, astfel încât să găsim o soluţie echitabilă pentru toate statele membre.”

Amintim faptul căla data de 2 februarie, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) împreună cu asociaţiile transportatorilor rutieri din Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia şi Ungaria au transmis o scrisoare comună, solicitând ca Pachetul Mobilitate 1 să fie lăsat pentru următoarea legislatură parlamentară.

Cele șapte asociații au făcut apel la președintele Parlamentului European și la președinții grupurilor parlamentare să acorde atenție cazului transportatorilor rutieri din statele periferice și din alte state membre ale UE, în luarea deciziei în cadrul următoarei Conferințe a Președinților cu privire la Pachetul Mobilitate 1, care ar afecta toți transportatorii rutieri în mod disproporționat negativ.

,,Acest pachet de mobilitate nu reprezintă concurența dintre Est și Vest, este o decizie a Comisiei Europene pentru a oferi o protecție mai mare companiilor din Europe Centrală. Vreau să avem condiții egale pentru toți transportatorii.”a declarat Marinescu într-un interviu oferit pentru Calea Europeană.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu (PNL, PPE): Am votat azi în PE Rezoluția privind dreptul cetățenilor la proteste pașnice. Evenimentele din 10 august trebuie investigate serios

Published

on

Membrii Parlamentului European, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, au adoptat joi o rezoluţie în care condamnă utilizarea ‘disproporţionată’ a forţei de către poliţie în timpul manifestaţiilor, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În rezoluţia adoptată cu 438 voturi pentru, 78 voturi contra şi 87 de abţineri, eurodeputaţii au ,,denunţat recurgerea la intervenţii violente şi disproporţionate din partea autorităţilor publice în timpul protestelor şi al manifestaţiilor paşnice”.

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu prezent la Strasbourg, a votat azi in Parlamentul European Rezoluția privind dreptul cetățenilor la proteste pașnice și folosirea proporționată a forțelor de ordine și în acest context a semnalat că: ,,Evenimentele din 10 august trebuie investigate serios şi responsabilii traşi la răspundere.”

Europarlamentarul sușține că actualul guvern produce modificări nefaste democrației din România: ,,De când e la putere, guvernul PSDALDE a adus România în plutonul statelor unde democraţia este în pericol, unde cetăţenilor care se opun guvernului le este ameninţată viaţa.”

,,Acestă rezoluţie este şi despre protestul Diasporei din 10 august 2018. Deși numele României nu este scris negru pe alb”, menționează europarlamentarul în postarea pe pagina sa oficială de Facebook.

Parlamentul European a spus azi tuturor cetățenilor români care au participat la mitingul diasporei din 10 august 2018 și care au fost tratați cu o violență nejustificată de către guvern: ,,suntem alături de voi! Vom veghea ca aşa ceva să nu se mai întâmple!”, ne informează Marian-Jean Marinescu.

Solicitată de o coaliţie reunind socialiştii (S&D), Verzii şi Stânga Unită europeană (GUE), dezbaterea desfăşurată luni seara a fost în parte dominată de situaţia manifestaţiilor ”vestelor galbene” din Franţa, chiar dacă s-a făcut referire şi la alte ţări – România, Spania, Ungaria, Grecia.
Rezoluţia PE ”condamnă recurgerea la anumite tipuri de arme cu caracter letal redus”, printre care ”proiectilele cu impact cinetic”

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Trending