EUROPOL caută teroriștii în social media: Peste 1600 de conturi de pe rețelele sociale și articole media în 6 limbi au fost eliminate

Agenția Europeană pentru cooperare în domeniul poliției, Europol, a analizat peste 1600 de conturi media care conțin propagandă teroristă și extremistă, în cadrul unei operațiuni de 48 de ore, a anunțat, luni, agenția.

internet-news-image11.677 de conturi pe platformele social media și articole media în 6 limbi, conținând propagandă teroristă și extremistă au fost analizate și retrase.

Acesta este rezultatul unei acțiuni internaționale a Europol ce a inclus Internet Referral Units din Franța, Germania, Slovenia și Regatul Unit, sprijiniți de către agenții Europol de la sediul agenției din Haga. Echipele au colaborat și au țintit conturile folosite de grupările teroriste pentru a radicaliza, recruta și coordona activități teroriste, precizează Europol.

Oficiul European de Poliţie a anunțat, în luna martie 2015, o unitate nouă a Uniunii Europene – Internet Referral Unit -, ce are drept scop monitorizarea conţinutului de pe Internet referitor la terorism şi extremismul violent, potrivit unei decizii a Consiliului European de Justiţie şi Afaceri Interne. Internet Referrar Unit a devenit funcțională în luna iulie a anului trecut.

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) a SUA, John Brennan, a susținut în repetate rânduri că reţelele de socializare şi alte platforme de comunicare fac tot mai dificilă lupta împotriva militanţilor extremiști care utilizează astfel de mijloace moderne pentru a organiza atentate teroriste.

Citiți și:

Europolul suspectează ISIS de implicare în criza migraţionistă din Europa

Şeful Europol pentru Q Magazine: Europa, sub cea mai mare ameninţare teroristă din ultimul deceniu

PE aprobă sporirea capacităților Europol. Comisarul Avramopolous: Schimbul de informații între agențiile naționale, „călcâiul lui Ahile”

Twitter: 125.000 de conturi care aveau conținuturi cu caracter terorist au fost suspendate

Terorismul răspândit online, sub lupa Europol. De ce intră teroriștii pe internet

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.