Connect with us

EVENIMENTE

Conferinta “Lansare Studii de Strategie si Politici – SPOS 2012”

Published

on

ier.

Institutul European din Romania (IER) a lansat in data de 11 aprilie 2013, seria de Studii de strategie si politici (SPOS) 2012. Evenimentul s-a  bucurat de prezenta domnului George Ciamba, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene in cadrul MAE, a domnului Leonard Orban, fost ministru  al Afacerilor Europene si  fost Comisar European  pentru Multilingvism, a doamnei Gabriela Dragan, Director General al IER si a domnului Andrei Mocearov, sef Departament Studii Parlamentare si Drept Comunitar, Camera Deputatilor.

De asemenea, la eveniment au participat coordonatorii studiilor: Bogdan Suditu, lector univ.dr. Facultatea de Geografie, Universitatea din Bucuresti, Iordan-Gheroghe Barbulescu, prof.univ.dr., Decan al Departamentului de Relatii Internationale si Integrare Europeana, SNSPA, Bogdan Moinescu conf.univ.dr. Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, ASE, Cornel Albu, director adjunct, Institutul de Economie Mondiala.

Evenimentul a fost moderat de domnul Ovidiu Nahoi, realizator-prezentator Money TV.

Doamna Gabriela Dragan a remarcat ca Studiile de strategie si politici (SPOS) vizeaza subiecte in functie de nevoile identificate la nivelul societatii conferind o imagine echilibrata asupra problemelor abordate. Totodata, doamna Dragan a evidentiat importanta dezbaterii in amanunt a acestor studii, acestea starnind interesul celor prezenti, anuntand un program al viitoarelor evenimente ce se vor desfasura pe parcursul lunilor aprilie si mai pentru fiecare dintre cele patru studii SPOS.

Cu acest prilej au fost anuntate si temele de cercetare ce vor face obiectul Proiectului de Studii de  strategie si politici (SPOS) 2013: Liberalizarea treptata a pietelor de energie electrica si gaz si impactul acestui proces asupra economiei romanesti, Politici de incluziune a romilor in statele membre UE, Estimarea impactului liberei circulatii a lucratorilor romani pe teritoriul UE, incepand cu 01.01.2014; realitati si tendinte din perspective economica, ocupationala si sociala, la nivel national si european, Avantajele competitive ale Romaniei pe piata interna UE.

Secretarul de Stat George Ciamba  a multumit, in alocutiunea sa, IER pentru abordarea in studiile lansate a unor teme de mare interes pentru Ministerul Afacerilor Externe, subliniind ca “este esential sa avem expertiza pentru a putea previziona afacerile europene” si adaugand ca “studiile IER sunt foarte valoroase si raspund nevoilor concrete”.

Secretarul de Stat a precizat ca Ministerul Afacerilor Externe considera esentiala aprofundarea colaborarii cu IER, institut care isi poate consolida, sub egida MAE, rolul de think-tank care sprijina in mod substantial activitatea diplomatica a Romaniei:

„Doresc, de asemenea, ca impreuna cu dumneavoastra sa identificam in continuare acele teme de interes aparte pentru Romania si sa extragem maximum de beneficii din viitoarea noastra colaborare” a sustinut Ciamba.

Leonard Orban a apreciat, in interventia sa, studiile IER intrucat aduc in vizor teme foarte importante, precum cea a migratiei. Orban a evidentiat faptul ca tara noastra se confrunta cu o problema a migratiei in conditiile in care scaderea populatiei Romaniei din 2000 pana in prezent este cea mai mare din UE , de 12%.

Totodata, fostul ministru a evidentiat ca Romania a devenit tara de destinatie a emigrantilor internationali si este foarte important sa fim pregatiti si sa ne adaptam acestor schimbari. Privitor la studiul “Coordonarea afacerilor europene la nivel national. Mecanisme de colaborare intre Guvern si Parlament in domeniul afacerilor europene”, Orban a apreciat ca Parlamentul roman a fost prea putin implicat in afacerile europene, iar acest lucru a condus la eficienta scazuta a modului in care statul roman negociaza diferite dosare la Bruxelles si la o mai mica legitimitate.

“Parlamentul a fost putin sau foarte putin implicat in afacerile europene, aceasta a condus si la accentuarea slabiciunilor pe care le avem si la o eficienta mai mica a modului in care statul roman negociaza diferite dosare la Bruxelles. O mai mica legitimitate. (…) Este anormal sa nu avem o lege a relatiilor Guvern-Parlament in domeniul afacerilor europene’, a spus Leonard Orban.

“Este absolut necesar sa avem Parlamentul alaturi de Guvern in acest proces” a subliniat fostul comisar, reamintind ca in calitate de ministru a promovat un proiect de lege in acest domeniu, dar care a fost contestat la Curtea Constitutionala, procesul fiind inca pe rol.

Comentand studiul referitor la politica comerciala a Romaniei  si taxarea tranzactiilor financiare, Orban a declarat ca Romania nu-si poate permite sa depinda in majoritate doar de relatiile comerciale cu statele membre UE.

“Orientarea spre alte state, din afara UE, nu se face in contrabalans cu scaderea nivelului schimburilor comerciale cu statele din interiorul UE’, a explicat Orban.

In ce priveste studiul IER referitor la taxa privind tranzactiile financiare, el a apreciat ca astfel de analize sunt foarte utile autoritatilor, cu toate ca la momentul acesta Romania a decis sa nu aplice aceasta taxa.

Andrei Mocearov a multumit IER pentru studiile ce deja au devenit “evenimente reper” si care ofera o gama diversificata de produse esentiale pentru intelegerea afacerilor europene si a efectelor acestora asupra Romaniei. Cerintele arata insa, in opinia dlui Mocearov, ca studiile sunt inca insuficiente, indemnand IER sa continue realizarea acestora.

Dl Mocearov a evidentiat nevoia unui cadru juridic pentru relatiile dintre Parlament si Guvern, adaugand ca UE “traverseaza momente de framantare intense” si ca deficientele democratice trebuie rezolvate.

Seria de Studii de Strategie si Politici (SPOS) realizate de Institutul European din Romania are ca scop furnizarea unor elemente pentru fundamentarea politicilor postaderare si a pozitiilor Romaniei vizand constructia europeana. In cadrul proiectului derulat in anul 2012, cercetarea a acoperit arii tematice relevante pentru evolutiile actuale in plan european si in care Romania este implicata, respectiv: (1) Perspectivele politicii de migratie in contextul demografic actual din Romania;  (2) Coordonarea afacerilor europene la nivel national. Mecanisme de colaborare intre Guvern si Parlament in domeniul afacerilor europene. Studiu comparativ in statele membre UE; (3) Taxarea tranzactiilor financiare si consecintele sale asupra cresterii economice, stabilitatii financiare si finantelor publice; (4) Perspective si provocari ale exporturilor romanesti in perioada 2010-2014, din punct de vedere al relatiilor comerciale bilaterale si regionale ale UE.

Studiile realizate în cadrul proiectului SPOS 2012, disponibile integral AICI.

 

Alexandra Ariton

 

EVENIMENTE

Bucharest Forum 2021 marchează o dublă aniversare avându-l ca invitat special pe secretarul general al NATO: 10 ani de la organizarea primei ediții și 15 ani de la fondarea Institutului Aspen România

Published

on

© Aspen Institute Romania

Bucharest Forum 2021, cel mai amplu eveniment public internațional pe tematică geopolitică și geoeconomică găzduit anual de România, reunește între 9-10 decembrie, într-un format hibrid (Palatul Parlamentului & online), peste 100 de oficiali de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai mediului academic, experți și jurnaliști de prestigiu din Europa, Asia și America, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Organizat de Institutul Aspen România împreună cu biroul din București al German Marshall Fund of the US, ediția din acest an se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, cu sprijinul Guvernului României, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Apărării Naționale, Camera Deputaților și Reprezentanța Comisiei Europene în România, în calitate de parteneri instituționali.

Invitatul special al ediției din acest an este Jens Stoltenberg, secretar general al NATO. În seara zilei de 8 decembrie, Stoltenberg va lua parte la Gala Aspen pentru Leadership, unde i se va decerna premiul “Mihnea Constantinescu – Leadership bazat pe valori”. Sub conducerea lui Stoltenberg, NATO s-a confruntat cu provocări sporite în domeniul securității, implementând cea mai importantă consolidare a apărării sale colective de după Războiul Rece. Demonstrând calitățile unui model de leadership autentic, Jens Stoltenberg a contribuit la amplificarea sentimentului de solidaritate dintre Aliați, conducând Alianța cu mesajul că unitatea este cel mai important atu al acesteia. Premiul “Mihnea Constantinescu – Leadership bazat pe valori” se acordă în fiecare an de către Institutul Aspen România unui lider din sectorul public sau unei organizații internaționale care a excelat în domeniul său de activitate, sprijinind și promovând constant valorile unui model de leadership de excelență (mai multe detalii despre eveniment aici).

© Aspen Institute Romania

A doua zi, pe 9 decembrie dimineața, domnul Stoltenberg va deschide ediția aniversară a Bucharest Forum, alături de Nicolae-Ionel Ciucă – Prim-ministru, Guvernul României, Maroš Šefčovič – Vicepreședinte pentru Relații interinstituționale și prospective, Comisia Europeană, Mircea Geoană – Secretar General Adjunct, NATO, Adina Vălean – Comisar European pentru Transporturi, Cristian Bușoi – Președinte Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie din Parlamentul European, Mario Monti – Președinte Comisia Pan-Europeană pentru Sănătate și Dezvoltare Durabilă, Biroul regional OMS pentru Europa & fost Prim-ministru al Italiei,  Mark Davis– Director general pentru România și Bulgaria, BERD, Christian Kettel Thomsen – Vicepreședinte, Banca Europeană de Investiții, Bogdan Aurescu – Ministrul Afacerilor Externe, Guvernul României, Vasile Dîncu – Ministrul Apărării Naționale, Guvernul României, Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății, Guvernul României, Florin Spătaru – Ministrul Economiei, Guvernul României, David McAllister – Președinte Comisia pentru Afaceri Externe, Parlamentul European, Dragoș Tudorache– Președinte Comisia specială pentru Inteligența Artificială în Era Digitală, Parlamentul European,Cecilia Bonefeld-Dahl – Director general, DIGITALEUROPE, Miguel Berger – Secretar de Stat, Ministerul german de Externe, Olga Algayerova – Secretar executiv al Comisiei Economice pentru Europa, Organizația Națiunilor Unite, Sabin Sărmaș – Președinte Comisia pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor, Camera Deputaților, Steven van Groningen – Președinte & CEO, Raiffeisen Bank, Bogdan Putinică – General Manager, Microsoft, Daniel Dines – Co-fondator & CEO, UiPath, Vivian Salama – Reporter pe Securitate Națională, The Wall Street Journal, Keith Krach – Președinte, Purdue Center for Tech Diplomacy, fost sub-secretar de stat SUA și CEO, DocuSign & Ariba, Achilleas Kanaris – CEO, Vodafone Romînia, Bogdan Putinică – General Manager, Microsoft România, Mihai Ivașcu – CEO & Co-fondator, Modex, Carlo Pignoloni – CEO & Country Manager, Enel România, Sergiu Manea – CEO & Președinte al Comitetului Executiv, BCR.

Cea de-a 10 ediție a Bucharest Forum invită la o analiză profundă și pe termen lung asupra implicațiilor și efectelor competiției între marile puteri în domenii precum tehnologie, securitate, economie și valori umane și societale. Oficiali cu experiență și strategi reputați vor discuta despre ultimele evoluții și strategiile viitoare pentru a progresa, sau cel puțin a limita amenințările la adresa progresului și dezvoltării.

În special, evenimentul va aborda cele două revoluții, digitală şi verde, care vor determina câștigătorii și învinșii competiției geopolitice actuale. Modelele economice din întreaga lume vor trebui să răspundă unor obiective climatice din ce în ce mai ambițioase pentru a rămâne competitive și sustenabile și numai acele state și societăți capabile să se adapteze la această nouă paradigmă vor avea influență pe scena mondială. În același timp, tranziția digitală și inovațiile tehnologice remodelează industrii și perturbă modelele de operare existente. Viitorul va aparține celor capabili să integreze în modelele lor economice noi tendințe în domeniile automatizării, inteligenţei artificiale, schimbului de date și soluțiilor de e-guvernare.  Un alt subiect crucial va fi reziliența, care a devenit noul cuvânt cheie al lumii post-pandemie. Evenimentul va analiza metode de îmbunătățire a rezilienţei societăților democratice în fața unei varietăți de provocări militare şi non-militare.

Totodată, cu ocazia aniversării a 15 ani de la fondarea Institutului Aspen România, va avea loc lansarea Aspen Romanian Global Innovation Network (ARGIN). Inițiativa urmărește să pună în legătură campionii români ai inovației care trăiesc în străinătate și care doresc să ofere îndrumări strategice și sprijin antreprenorilor locali și constructorilor de ecosisteme, pentru a ajuta la formarea următoarei generații de lideri în inovare din țară.

Pentru detalii suplimentare despre eveniment și lista completă a speakerilor, consultați agenda:https://aspeninstitute.ro/event/bucharest-forum-2021/

În vederea acreditării la acest eveniment, vă rugăm să ne transmiteți un e-mail la adresa press@aspeninstitute.ro.

Bucharest Forum 2021 se bucură de sprijinul a numeroși parteneri:

  • Knowledge Partners: The Aspen Institute, Institut Aspen France, Aspen Ananta Centre India, EY Romania, Purdue Center for Tech Diplomacy
  • Parteneri principali: Vodafone, Microsoft, Mastercard, UiPath, Modex, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank Romania, Enel
  • Parteneri: OMV Petrom, Banca Transilvania, MOL, Rompetrol, Neolife, SOCAR, Reveal Marketing Research
  • Parteneri Media: AGERPRES, CaleaEuropeana.ro

Institutul Aspen România este o asociație non-profit, apolitică, ce are ca misiune promovarea unui dialog informat și critic pe diverse teme de interes pentru societatea românească. Institutul este recunoscut pentru devotamentul cu care promovează deschiderea către un model de leadership inovativ și un dialog informat între reprezentanții sectorului public, mediului de afaceri şi ai societății civile.

Printre membrii Board-ului internațional al Institutului Aspen se numără Madeleine Albright, Mike Bezos, Yo-Yo Ma, Laura Lauder, Paul Anderson, Mircea Geoană, Majestatea Sa Regina Noor, Condoleezza Rice sau Javier Solana.

German Marshall Fund of the US are ca scop consolidarea cooperării transatlantice în contextul oportunităților și provocărilor regionale, naționale și globale, în spiritul Planului Marshall.

GMF contribuie cu cercetare și analize și convoacă lideri pe probleme transatlantice relevante pentru factorii de decizie politică. GMF oferă oportunități liderilor în curs de afirmare pentru a-și dezvolta abilitățile și rețelele de contacte prin schimburi transatlantice, și sprijină societatea civilă din regiunile Balcanilor și din Marea Neagră prin încurajarea inițiativelor democratice, statului de drept și a cooperării regionale.

Fondată în 1972 ca organizație non-partizană, non-profit, printr-un cadou din partea Germaniei, ca memorial permanent, parte din asistența Planului Marshall, GMF păstrează o prezență puternică pe ambele părți ale Atlanticului. Pe lângă sediul central din Washington, DC, GMF are birouri în Berlin, Paris, Bruxelles, Belgrad, Ankara, București și Varșovia.

Continue Reading

EVENIMENTE

LSE IDEAS a organizat împreună cu New Strategy Center, Elcano Institute și NUPI, evenimentul online dedicat noului Concept Strategic al NATO

Published

on

© NSC

LSE IDEAS (Marea Britanie) a organizat împreună cu New Strategy Center, Elcano Institute (Spain), Institutul Norvegian de Afaceri Internaționale (NUPI) un eveniment online dedicat noului Concept Strategic al NATO, într-un context marcat de multiple provocări pentru Alianța Nord-Atlantică, se arată în comunicatul oficial.

Dezbaterea a pus accent pe nevoia unei abordări unitare și integrate a amenințărilor ce vizează regiuni vitale pentru securitatea NATO, începând de la zona arctică, apoi Flancul Estic de la Marea Baltică la Marea Neagră și Mediterana de Est, precum și Flancul Sudic. Noul concept strategic trebuie să reflecte o asemenea abordare, pentru a face față eficient multiplelor provocări clasice și mai ales de tip hibrid.

Dezbaterea a fost moderată de Dr. Antonia Colibășanu, Senior Associate Expert New Strategy Center, și i-a avut pe ca speakeri ambasadorul Cristian Diaconescu, Membru al Consiliului Științific al New Strategy Center, Tom McKane, Senior Visiting Fellow, LSE IDEAS, Dr. Karsten Friis, Coordonatorul grupului de cercetare în apărare și securitate, NUPI, Peter Watkins, Visiting Senior Fellow, LSE IDEAS și Dr. Charles Powell, Directorul Elcano.

Discuțiile au vizat și modul în care NATO și UE vor trebui să coopereze, evoluția relației transatlantice în contextul unor unor subiecte care au generat opinii divergente, cum ar fi acordul AUKUS sau proiectul european de autonomie strategică.
În plus, discuția a abordat și locul pe care îl are reziliența în sarcinile de bază ale Alianței, modul în care eforturile de autonomie strategică europeană pot fi armonizate cu misiunile NATO și ce atitudine trebuie să aibă Alianța față de Rusia sau China.

Citiți și: New Strategy Center organizează seria de dezbateri online ”30 Years Since the Dissolution of the USSR”

Continue Reading

EVENIMENTE

New Strategy Center organizează seria de dezbateri online ”30 Years Since the Dissolution of the USSR”

Published

on

New Strategy Center organizează 5 dezbateri online în perioada 9-20 decembrie 2021, pentru a marca un moment cu un impact uriaș la nivel internațional, 30 de ani de la dispariția Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (URSS). În seara zilei 25 decembrie 1991, liderul sovietic Mihail Gorbaciov demisiona din funcția de Președinte al URSS iar Uniunea Sovietică înceta să mai existe, la 69 de ani de la constituirea sa.

Cu această ocazie lua sfârșit competiția acerbă dintre SUA și URSS, dintre capitalism și comunism, încheindu-se astfel Războiului Rece, prin ieșirea de pe scena mondială a Uniunii Sovietice. Acest eveniment istoric a schimbat destinul statelor europene ce au aparținut lagărului comunist, astăzi acestea devenind parte a NATO și UE. Fostele republici sovietice au avut un destin diferit, de la state ce aparțin acum spațiului euro-atlantic, așa cum sunt statele baltice, la state care încă luptă să iasă de pe orbita de influență a Moscovei, uneori cu prețul unui conflict deschis, așa cum s-a întâmplat cu Georgia și Ucraina, până la state care sunt parte a sistemului de alianțe politico-militare ale Federației Ruse, precum Armenia, Kirghizia sau Tadjikistan. Impactul destrămării URSS continuă să fie resimțit și astăzi de țările din regiune.

Dezbaterile NSC vor aborda momentul istoric al destrămării URSS și efectele imediate și pe termen lung, evaluările și percepția din acel moment din Statele Unite, apoi din Europa de Vest, din state ale fostului Tratat de la Varșovia, apoi din Rusia. Ultimul panel va fi dedicat unei analize a modului în care spațiul post-sovietic a evoluat, fiind avute în vedere statele baltice, Republica Moldova și Armenia, state cu evoluții și parcurs istoric diferite.

Această serie se adresează nu doar mediului instituțional și academic, ci mai ales tinerilor preocupați de istorie, relații internaționale și politici de securitate. În acest fel, New Strategy Center își propune să contribuie la dezvoltarea culturii de securitate din România, ajutând liderii de peste 20 de ani ai țării noastre să înțeleagă efectele și consecințele unui moment cu adevărat istoric.

Cele cinci conferințe online vor avea un caracter public și vor fi transmise live de Calea Europeană, partener media al acestei serii de dezbateri, precum și pagina oficială de Facebook și pe site-ul New Strategy Center.

1. The Fall of the USSR and the End of the Bipolar World

În data de 9 decembrie 2021, între orele 16:00 – 17:30, va avea loc prima dezbatere din seria dedicată dispariției Uniunii Sovietice, avându-se în vedere impactul asupra SUA. Intitulată „The Fall of the USSR and the End of the Bipolar World”, această conferință va beneficia de expertiza unor reputați speakeri americani: Dr. Russell Berman, profesor la Stanford University, ambasadorul Victor Jackovich, primul ambasador al SUA in Bosnia si Herzegovina, si fost ambasador in Slovenia, și Dr. Phil Petersen, Președinte al Centre of New Generation Warfare, SUA. Moderator al evenimentului va fi Gl. mr. (Rez.) Leonardo Dinu, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center.

2. 30 Years Since the Dissolution of the USSR. The Impact on Western Europe

A doua dezbatere din seria organizată de New Strategy Center va avea loc în data de 13 decembrie, între orele 16:00 – 17.30. Discuția va avea în vedere percepția Europei Occidentale asupra acestui eveniment istoric, participanți la această dezbatere fiind Dr. Christopher Coker, Director London School of Economics IDEAS, Marea Britanie, dl. Jean-Christophe Bas, fondator al think-tank-ului Global Compass, Franța, și Generalul (Rez.) Vincenzo Camporini, Scientific Advisor al Institului de Afaceri Internaționale – IAI, Italia. Moderator al discuției va fi Ambasadorul (Rez.) Gheorghe Magheru, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center.

3. 30 Years Since the Dissolution of the USSR. The Consequences for Russia

Cum au trăit rușii disoluția URSS, ce speranțe și-au pus în evoluția propriului stat și cum s-a ajuns ca actualul lider rus de la Kremlin, Vladimir Putin, să considere că „dispariția URSS a fost cel mai mare cataclism geopolitic al secolului XX” vom afla de la Dr. Andrei Illarionov, un eminent economist rus, fost consilier pe probleme economice al președintelui Putin între 2000-2005., în prezent Senior Fellow în cadrul Center of Security Policy, Washington DC, SUA. Dezbaterea va avea loc în data de 15 decembrie, între orele 16:00 – 17:30, și va fi moderată de ambasadorul Sergiu Celac, Președintele de Onoare al New Strategy Center.

4. 30 Years Since the Dissolution of the USSR. The Impact on the Former States of the Communist Camp

În data de 17 decembrie, între orele 16:00 – 17:30, cea de-a patra dezbatere va evalua percepția din fostele statele comuniste ale Tratatului de la Varșovia asupra momentului dispariției Uniunii Sovietice. Cum vedeau românii, bulgarii sau polonezii evenimentele de la Moscova din 1991 vom afla dintr-o discuție moderată de Dr. Dan Dungaciu, membru al Consiliului Științific al New Strategy Center, care îi va avea alături pe. ambasadoarea Elena Poptodorova, vicepreședinte al Atlantic Club, Bulgaria, fost ambasador al Bulgariei în SUA, ambasadorul Sergiu Celac, Președintele de Onoare al NSC și primul ministru de externe al României de după căderea regimului comunist de la București, și Dr. Przemysław Żurawski vel Grajewski, consilier al ministrului Aafacerilor Externe din Polonia si membru al Consiliului Consultativ al Centrului pentru Studii Estice – OSW din Polonia.

5. 30 Years Since the Dissolution of the USSR. The Impact on the Post-Soviet Space

Ultima conferință din seria „30 Years Since the Dissolution of the USSR” va avea loc în 20 decembrie, între orele 16:00 – 17:30. Vom vedea cum au perceput oamenii din unele foste republicii sovietice momentul puciului de la Moscova din august 1991, ultimele încercări de salvare a Uniunii Sovietice de către Gorbaciov, dispariția URSS , dar și cum au evoluat, unele atât de diferit, fostele membre ale colosului sovietic. Despre ștergerea identității naționale în încercarea de a fonda un om nou sovietic și despre cum s-au răzbunat națiunile componente ale URSS, despre apariția conflictelor înghețate și încercările Moscovei de a-și menține sfera de influența cu orice preț vom afla de la dl. Raivo Vare, fost ministrul al Transporturilor si Comunicatiilor din Estonia in perioada 1990-1992, dl. Igor Munteanu, fost ambasador al Republicii Moldova în SUA, Dr. Alexander Iskandaryan, Director al Caucasus Institute, Armenia. Evenimentul va fi moderat de dl. George Scutaru, Director General al New Strategy Center.

 

Continue Reading

Facebook

Advertisement
SUA5 mins ago

UE-SUA lansează un dialog comun privind politica de concurență în domeniul tehnologiei

U.E.28 mins ago

Alegeri prezidențiale Franța: Conservatoarea Valérie Pécresse urcă la 20% din intenţiile de vot în primul tur, aproape de Macron

Marian-Jean Marinescu29 mins ago

Marian-Jean Marinescu, responsabilul PE pentru Cerul Unic European, speră că discuțiile pe acest dosar se vor derula mai bine în timpul președinției franceze a Consiliului UE

INTERNAȚIONAL45 mins ago

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, susține că NATO trebuie să se adapteze la noile provocări și amenințări

U.E.48 mins ago

S-a încheiat “epoca Angela Merkel”: Olaf Scholz a fost ales cancelar al Germaniei, fiind așteptat de liderii UE să lucreze pentru o Europă suverană și puternică

U.E.59 mins ago

Comisia Europeană apreciază că este puțin probabil ca PNRR-urile Poloniei și Ungariei să fie aprobate anul acesta

INTERNAȚIONAL1 hour ago

OMS avertizează: Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 trebuie să fie „o soluție de ultimă instanță”

INTERNAȚIONAL1 hour ago

SUA anunță că vor “răspunde pozitiv” la solicitările militare ale României și aliaților de pe flancul estic în cazul unei invazii ruse în Ucraina: Ne vom fortifica aliații NATO

COMISIA EUROPEANA1 hour ago

Ucraina | Ursula von der Leyen: UE, pregătită cu sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei

U.E.2 hours ago

Președinta BCE, Christine Lagarde, se declară încrezătoare că Olaf Scholz va lucra „din greu” pentru consolidarea Uniunii Europene

SUA5 mins ago

UE-SUA lansează un dialog comun privind politica de concurență în domeniul tehnologiei

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Nicolae Ciucă atrage atenția că trebuie elaborată cât mai rapid OUG privind cadrul de implementare a PNRR

ROMÂNIA7 days ago

Klaus Iohannis a decorat cadre medicale, profesori și reprezentați ai societății civile cu prilejul Zilei Naționale a României: O recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre

MAREA BRITANIE1 week ago

Ziua Națională a României. Ambasadorul Regatului Unit la București: Combaterea problemelor climatice va reprezenta un ”aspect important al cooperării” dintre țările noastre

POLITICĂ1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă, îndemn la unitate de Ziua Națională: Marea Unire rămâne cea mai frumoasă pagină din istoria României, o lecție despre coeziune care acum ne este necesară

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Ursula von der Leyen salută decizia OMS de a începe negocierile pentru un tratat internațional privind pandemiile: Spiritul de acțiune colectivă, singurul răspuns pentru combaterea pandemiilor

U.E.1 week ago

Charles Michel, la sesiunea specială a Adunării Mondiale a Sănătății pentru un tratat internațional privind pandemiile: Sper că vom face istorie. Abordarea „O singură sănătate” este un „must-have”

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI1 week ago

Mircea Hava pune la dispoziția oricărei ”comunități care dorește să cunoască și să acceseze fondurile” UE experiența sa de peste 20 de ani ca primar: Banii europeni pot schimba, din temelii, un oraș

ROMÂNIA1 week ago

Varianta Omicron: România trimite un avion Tarom pentru a-și repatria cetățenii blocați în Africa de Sud și se oferă să ajute și alte state UE care nu au reușit acest lucru, în limita capacității aeronavei

ROMÂNIA1 week ago

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu ministrul Sănătății: România urmează recomandările ECDC și ale Comisiei Europene. Românii care vin din țări din sudul Africii vor fi carantinați timp de 14 zile

Team2Share

Trending