Connect with us

PPE

Grupul PPE: EU4Health trebuie să investească în infrastructura de Sănătate și în pregătirea pentru criză

Published

on

© European Union, 2020/Source: EC - Audiovisual Service

Caracterul fără precedent al șocului COVID-19 necesită măsuri imediate, precum și un plan ambițios de recuperare. În opinia Grupului PPE, în caz de pandemie, avem nevoie de un răspuns european unitar și de consolidarea și transformarea Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) într-o veritabilă agenție europeană de sănătate.

Este nevoie să întărim sistemele de sănătate pe întreg teritoriul Uniunii Europene. EU4Health, Programul Independent de Sănătate pentru care sunt responsabil, este una dintre cele mai bune investiții ale UE, dar are nevoie de un buget mult mai generos decât cel decis la Summit-ul UE din luna iulie 2020. Europa a promis cetățenilor că va lupta cu noul coronavirus, cu cancerul și bolile de inimă, cu hepatitele și bolile rare. EU4Health trebuie să investească în infrastructura de sănătate și în pregătirea pentru criză. Pentru toate acestea avem nevoie de mai mult de 1,7 miliarde de euro. Ca medic și raportor al Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE mă voi folosi de toate pârghiile instituționale pe care le am pentru a majora bugetul alocat Sănătății”, a declarat Cristian Bușoi (PPE), Raportorul Parlamentului European pentru Programul de Sănătate al UE. 

Grupul PPE s-a alăturat și misiunii de luptă împotriva cancerului în UE, președintele Grupului Manfred Weber lansând cea mai amplă campanie de luptă împotriva cancerului din Europa, EUCanBeatCancer. Prin această campanie, Grupul PPE cere Comisiei Europene sprijin pentru o mai bună cooperare între centrele de cercetare din Europa, mai mulți bani pentru cercetarea privind depistarea cancerului, dar și o îngrijire echitabilă și accesibilă în toată Europa pentru pacienți. Scopul misiunii PPE este creșterea ratei de supraviețuire a bolnavilor de cancer la 75% până în 2030, față de la 47% cât este în prezent, prin prevenierea, diagnosticarea și tratarea la timp a acestei maladii.

Progresul științific poate salva vieți. Acest lucru este cunoscut din lupta cu succes împotriva consecințelor mortale ale gripei și rujeolei. Următoarea luptă este cea a cancerului. Trebuie să dezvoltăm în continuare inovații revoluționare în domeniile biomedicinei, bioinformaticii, și inteligenței artificiale. Activitatea și investițiile noastre ar trebui să pună pacientul în centrul acțiunilor noastre, ajutând la atenuarea durerii din timpul tratamentului”, declara Manfred Weber la lansarea acestui Planului de Luptă Împotriva Cancerului.

Tot cu sprijinul Grupului PPE și la inițiativa Coaliției Europene a Pacienților cu Cancer (ECPC), în Parlamentul European a fost înființat Intergrupul pentru Lupta împotriva Cancerului, al cărui președinte al eurodeputatul român Cristian Bușoi (PPE). Grupul va acționa ca un canal de comunicare bidirectional și va organiza audieri și dezbateri, misiuni de informare pe teme importante, cum ar fi: prevenirea, accesul la tratament, lipsa de medicamente, cercetări ale influenței cancerului asupra calității vieții, inovația în îngrijirea pacienților cu cancer și rata de supraviețuire.

“Vom informa direcția strategică a Parlamentului European privind lupta împotriva cancerului și vom ghida activitatea eurodeputaților în cadrul misiunii împotriva cancerului și în cadrul Planului european de luptă împotriva cancerului, bazat pe soluții non-partizane și pe dovezi concrete”, a declarat Cristian Bușoi la evenimentul de lansare a Intergrupului.

În pararel, Grupul PPE susține stimularea cercetării și inovării în UE, cu accent pe bolile infecto-contagioase și pandemiile conexe, inclusiv dincolo de situația de urgență COVID-19 și lansarea unei noi strategii farmaceutice, care să vizeze reducerea dependenței UE față de țări terțe pentru furnizarea de medicamente esențiale și de materiale medicale.

Nu în ultimul rând, popularii europeni sprijină crearea unui fond dedicat al UE pentru a ajuta statele membre să își consolideze infrastructura spitalicească și serviciile medicale în anii următori, asigurând cele mai înalte standarde în materie de asistență medicală, tratament, cercetare în domeniul științelor medicale și al inovării.

În acest context, PPE solicită instituirea unei rețele de academii a UE în domeniul sănătății ca parte a unui plan european global în materie de sănătate, cu cel puțin un spital universitar pentru fiecare stat membru, care să servească la nivel național drept platformă pentru cercetare și formare în domeniul medicinei de vârf din Europa.

Material publicat cu sprijinul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European.

Cristian Bușoi

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Pogramul EU4Health, tot mai aproape de un acord final

Published

on

© Cristian Bușoi/ Facebook

Eurodeputatul Cristian Bușoi, raportorul Parlamentului European pentru viitorul program de sănătate al UE, anunță că instituțiile europene nu mai au mult până ajung la un acord final pentru Programul EU4Health.

„Vești bune de la Bruxelles de Ziua României. După negocieri până aproape de miezul nopții cu ministrul Sănătății din Germania, Jens Spahn, și comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, suntem tot mai aproape de un acord final pentru Programul de Sănătate al UE (EU4Health), pentru care sunt responsabil în Parlamentul European. Am toată încrederea că negocierile se vor finaliza curând, iar decontările din acest Program pentru România și celelalte state UE vor începe din ianuarie 2021”, transmite Cristian Bușoi într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, chiar de Ziua Națională a României.

Reamintim faptul că europarlamentarul Cristian Bușoi a reușit să obțină pentru EU4Health 5,1 miliarde de euro, cea mai mare sumă alocată Sănătății în istoria UE: „Avem astfel siguranța că vom putea investi în următorii ani masiv în infrastructura de sănătate și în pregătirea pentru criză.”

„EU4Health sprijină producerea, procurarea și gestionarea medicamentelor, vaccinurilor, aparatelor pentru diagnostic și tratament. Cu ajutorul Programului vom putea preveni și gestiona mai bine cancerul, hepatitele, bolile respiratorii, cardiovasculare sau neurodegenerative”, mai explică Cristian Bușoi.

Potrivit deputatului european, vor fi finanțate programe de formare a personalului medical și vor fi consolidate programele de Sănătate și Cercetare cheie, precum rescEU și Horizon Europe.

De asemenea, Cristian Bușiu are încredere că Programul va susține transformarea digitală a Sănătății și va ajuta să dezvolte Registrul Electronic European de Sănătate: „Garantarea sănătății este un drept fundamental al cetățenilor și cea mai puternică armă pentru un viitor mai bun în toate statele UE”, a conchis acesta în mesajul său.

Continue Reading

PARLAMENTUL EUROPEAN

Manfred Weber, liderul Grupului PPE din PE: Astăzi sărbătorim România și calea ei spre realizarea libertății și a unității

Published

on

© Calea Europeana/ Zaim Diana

De 1 Decembrie, Liderul Grupului Popularilor Europeni din Parlamentul European, Manfred Weber, transmite la mulți ani României și tuturor românilor.

„La Mulți Ani, România! Această zi simbolizează momentul fondator al existenței naționale a României. Astăzi sărbătorim România, membra familiei noastre europene, și calea ei spre realizarea libertății și a unității”, a scris Manfred Weber pe pagina de Facebook.

Manfred Weber este cunoscut drept un prieten apropiat al României, acesta a efectuat și o vizită în țara noastră înaintea alegerilor europarlamentare din 2019. Mai este un prieten apropiat pentru că mereu a susținut parcursul european al României, iar acest lucru a fost menționat în fiecare discurs al său referitor la țara noastră.

De aceeași susținere se bucură Manfred Weber în Grupul Popularilor Europeni, delegația României fiind a treia cea mai mare din Grupul PPE în Parlamentul European.

 

Continue Reading

Dan Motreanu

1 Decembrie | Eurodeputatul Dan Motreanu: Țelul nostru, al tuturor, este de a oferi copiilor noștri o Românie mai bună, mai prosperă, mai unită

Published

on

© Dan Motreanu

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) transmite în mesajul său aniversar de 1 Decembrie că „românii au luptat, rezistat și au șansa acum, mai mult ca oricând, să dovedească din plin că unirea și jertfa înaintașilor nu au fost în zadar”.

Potrivit deputatului european, obiectivul care îi motivează astăzi pe români este protejarea sănătății și a vieții: „Țelul nostru, al tuturor, este de a oferi copiilor noștri o Românie mai bună, mai prosperă, mai unită. Este obiectivul care ne motivează astăzi, de ziua noastră, să fim atât de aproape unii de ceilalți și totuși departe fizic, protejând sănătatea și viața.”

„Obișnuiți cu parada și veselia acestei zile, dar care lipsesc astăzi, vom celebra cu gândul și recunoștința către cei aflați în linia întâi urându-le și rugându-ne să aibă forța de a rezista în continuare. Visăm la viața dinaintea pandemiei și la viitorul pe care țara noastră are șansa să-l clădească acum”, a mai adăugat acesta.

 

Continue Reading

Facebook

Europe Talks 2020 – Survey

COMISIA EUROPEANA23 mins ago

Comercializarea vaccinului împotriva COVID-19 ar putea obține arpobarea Agenției Europene de Medicamente la sfârșitul lunii decembrie

Dacian Cioloș1 hour ago

Dacian Cioloș, mesaj de unitate de Ziua Națională a României: Când îți iubești țara, nu stai deoparte atunci când alții îi fac rău. Trebuie să fim cu adevărat împreună

U.E.2 hours ago

Ziua Națională a României: Franța își exprimă dorința ca Bucureştiul şi Parisul “să lucreze la agenda europeană comună” în timpul președinției franceze a Consiliului UE în 2022

Cristian Bușoi2 hours ago

Eurodeputatul Cristian Bușoi: Pogramul EU4Health, tot mai aproape de un acord final

ROMÂNIA3 hours ago

VIDEO Gest diplomatic inedit: Ambasadoarea Finlandei la UE a interpretat alături de soțul ei romanța “Ciobănaș cu 300 de oi”

COMISIA EUROPEANA3 hours ago

UNTRR salută publicarea de către Comisia Europeană a primului set de clarificări referitoare la noile prevederi ale Pachetului Mobilitate 1

COMISIA EUROPEANA3 hours ago

Ursula von der Leyen, mesaj pentru România după alocarea a 3 miliarde de euro pentru sprijinirea lucrătorilor: Europa vă este alături

U.E.3 hours ago

Bugetul UE: Polonia și Ungaria, hotărâte să își mențină veto-ul. Aşteptăm propuneri din partea preşedinţiei germane a Consiliului UE

INTERNAȚIONAL4 hours ago

Simbolurile Ankarei, iluminate în culorile drapelului României: Turcia felicită România, o țară “prietenă” şi “aliată”, și evocă marcarea în 2021 a zece ani de Parteneriat Strategic

CONSILIUL EUROPEAN4 hours ago

Charles Michel președintele Consiliului European: În primul meu an de mandat am luptat pentru solidaritatea și unitatea celor 27 de state membre

ROMÂNIA3 days ago

Premierul Ludovic Orban: Finalizarea gazoductului BRUA, o investiţie extrem de importantă pentru România şi pentru Europa, permiţând diversificarea surselor de aprovizionare cu gaz natural ale UE

ROMÂNIA3 days ago

Faza I a gazoductului BRUA, finalizată. Președintele Klaus Iohannis: O etapă esențială a întăririi securității energetice atât a țării noastre, cât și a Uniunii Europene

ROMÂNIA5 days ago

Premierul Ludovic Orban: În următoarea perioadă, România va beneficia de finanțări extrem de importante de la nivel european

EVENIMENTE6 days ago

Coaliția “Votez pentru Sănătate” organizează dezbaterea “De ce avem nevoie de un parteneriat strategic pentru sănătate?” (LIVE, 26 noiembrie, ora 11:00)

Dacian Cioloș6 days ago

Dacian Cioloș: Europa este ținută ostatică de două țări, iar Bruxelles-ul trebuie să arate că știe să ia decizii ferme pentru a apăra libertatea și democrația

U.E.1 week ago

Președinția Germaniei la Consiliul UE patronează proiectul fotografic ”Faces of Europe”, un tablou despre toleranță și conviețuirea în pace

Marian-Jean Marinescu1 week ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Bugetul politicii de transport nu a fost mărit de Parlamentul European, ceea ce este în detrimentul țărilor din Est

ROMÂNIA1 week ago

Președintele Klaus Iohannis: Voi sprijini solicitările pentru fonduri europene pentru a începe reconstrucția Institutului Clinic Fundeni

Marian-Jean Marinescu1 week ago

Marian-Jean Marinescu: Parlamentul European cere o foaie de parcurs privind trecerea de la motoare cu combustie la cele bazate pe resurse nepoluante pentru a proteja producătorii și consumatorii

Gheorghe Falcă1 week ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Administrațiile locale trebuie să acorde prioritate studiilor pentru reabilitarea termică a clădirilor pentru a primi rapid finanțare europeană

Advertisement
Advertisement

Trending