Connect with us

Dan Motreanu

Industria UE: Dan Motreanu obține votul colegilor din PE asupra raportului în care solicită reducerea birocrației pentru IMM-uri

Published

on

© Dan Motreanu/ Facebook

Eurodeputatul Dan Motreanu (PNL, PPE) obține votul colegilor din Comisia pentru piață internă și protecția consumatorilor (IMCO) din Parlamentul European pentru raportul referitor la nouă strategie industrială europeană, în care solicită reducerea pentru IMM-uri a birocrației de pe piața serviciilor, pentru a încuraja astfel competitivitatea industrială a Uniunii Europene. 

Potrivit unei postări pe Facebook, în calitate de responsabil pentru acest raport din partea grupului PPE, Dan Motreanu a solicitat Comisiei Europene să reducă birocrația pentru IMM-uri prin respectarea principiul „one-in, one-out”, asumat de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.  Acest principiu prevede ca pentru fiecare nouă sarcină administrativă impusă IMM-urilor, să se elimine una existentă.

„Criza economică generată de COVID-19 a dezvăluit dependența Uniunii Europene de importuri de materii prime și produse în sectoare cheie. Tocmai de aceea am solicitat Comisiei Europene să aibă în vedere măsuri, inclusiv politici de guvernanță, prin care să asigure autonomia sectoarelor strategice ale industriei europene și a lanțurilor de aprovizionare, prin relocarea unei părți din producție în Europa. Această măsură va contribui la crerea de locuri de muncă și, în egală măsură, la creșterea competitivității economice a UE”, transmite eurodeputatul PPE. 

El mai explică că „competitivitatea industrială a UE se bazează nu numai pe buna funcționare a lanțurilor de aprovizionare și a liberei circulații a bunurilor, ci și pe o piață unică a serviciilor pe deplin funcțională”. Astfel,  Motreanu precizează că în raportul său a atras atenția asupra barierelor încă existente pe piața serviciilor, întâmpinate în special de IMM-uri, și a făcut apel ferm pentru înlăturarea acestora.

Nu în ultimul rând, Dan Motreanu a solicitat Comisiei să ofere sprijin pentru IMM-uri prin intermediul unor angajamente financiare suplimentare față de Programul privind piața unică 2021-2027 și centrele de inovare digitală pentru a le permite să își realizeze pe deplin potențialul de creștere economică și de creare de locuri de muncă în Europa.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Dan Motreanu

Dan Motreanu își prezintă prioritățile după desemnarea ca vice-coordonator din partea grupului PPE în Comisia pentru dezvoltare regională din Parlamentul European

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

Eurodeputatul PNL Dan Motreanu a anunțat pe pagina sa de Facebook că a fost desemnat vice-coordonator din partea grupului PPE în Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentul European. Coordonatorul va fi europarlamentarul Andrey Novakov.

În context, Motreanu a subliniat importanța Politicii de Coeziune a Uniunii Europene pentru dezvoltarea României, afirmând că apartenența PNL la cel mai numeros grup din Parlamentul European permite promovarea proiectelor în interesul României.

„Politica de Coeziune a Uniunii Europene este un element crucial pentru dezvoltarea României”, a declarat eurodeputatul, evidențiind prioritățile sale în noua funcție:

  • Simplificarea și îmbunătățirea Politicii de Coeziune: „Politica de Coeziune trebuie să rămână principalul instrument pentru reducerea disparităților economice și sociale între regiunile europene.”
  • Descentralizare: „Politica de Coeziune are nevoie de mai mult descentralizare, nu de mai puțină! Autoritățile locale cunosc cel mai bine nevoile din zonele pe care le reprezintă.”
  • Provocări regionale și soluții inovatoare: „Regiunile europene se vor confrunta atât cu provocări vechi, cât și noi, cum ar fi capcanele dezvoltării regionale, scăderea demografică și exodul creierelor. Este esențial ca Uniunea Europeană să propună soluții inovatoare pentru aceste regiuni.”

Motreanu a explicat și responsabilitățile unui coordonator PPE, care includ asigurarea comunicării pozițiilor partidului în dezbaterile din comisie, coordonarea activității membrilor PPE din comisia REGI, colaborarea cu coordonatorii din celelalte grupuri politice pentru a ajunge la compromisuri și soluții legislative, precum și consultarea membrilor grupului său politic.

„Coordonatorul PPE are o serie de responsabilități importante”, a adăugat Motreanu, subliniind colaborarea cu diverse părți interesate, inclusiv Comisia Europeană, Consiliul Uniunii Europene, reprezentanți ai regiunilor și alte organizații relevante, pentru a asigura că interesele PPE sunt bine reprezentate pe parcursul întregului proces legislativ.

Continue Reading

Dan Motreanu

Dan Motreanu promite să lupte în PE pentru reglementări care să ajute România să acceseze cât mai multe fonduri UE

Published

on

© European Union 2023 - Source : EP

Eurodeputatul PNL, Dan Motreanu, a transmis un mesaj pe Facebook în care subliniază importanța Politicii Agricole Comune și a Fondului de Coeziune pentru dezvoltarea României. El a promis să continue să lupte în Parlamentul European pentru reglementări care să faciliteze accesarea fondurilor UE de către România.

„România s-a dezvoltat în principal pe baza Politicii Agricole Comune și a Fondului de Coeziune. Voi continua să lupt în Parlamentul European pentru reglementări care să ajute România să acceseze cât mai multe fonduri UE,” a scris Motreanu.

El a subliniat avantajul apartenenței PNL la grupul PPE, cel mai numeros din Parlamentul European, care permite promovarea proiectelor în interesul României. „Vom avea un cuvânt important de spus în formarea noilor politici europene,” a adăugat eurodeputatul.

Motreanu a evidențiat importanța menținerii formatului actual al Politicii de Coeziune, pe care o consideră un simbol al solidarității europene. „Nu sunt de acord cu o posibilă transformare post-2027 a Politicii de Coeziune, conform modelului Mecanismului de Redresare și Reziliență. Ideea că UE ar trebui să finanțeze doar marile proiecte care vizează politicile de bază va face tot mai dificilă reducerea disparităților economice și sociale între regiunile, orașele și localitățile UE,” a subliniat el.

Investițiile realizate din fondurile Politicii de Coeziune au vizat dezvoltarea infrastructurii rutiere și a transportului public, modernizarea școlilor și spitalelor, renovarea clădirilor, sprijinirea IMM-urilor și crearea de noi locuri de muncă.

Eurodeputatul a menționat și eforturile de sprijinire a fermierilor români, subliniind succesul obținerii votului Parlamentului European pentru subvenții mai mari pentru agricultori, pe baza unui amendament depus împreună cu alți europarlamentari români. „Am solicitat Consiliului UE să accelereze procesul de convergență al plăților directe din cadrul Politicii Agricole Comune,” a concluzionat Motreanu.

Continue Reading

Dan Motreanu

27 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România-SUA. Dan Motreanu: A devenit unul dintre elementele de bază ale politicii externe a României, alături de apartenența la NATO și la UE

Published

on

© Dan Motreanu/Facebook

România beneficiază de cele mai solide garanții de securitate din istoria sa, pe baza Parteneriatului Strategic România-SUA și a apartenenței la NATO, a subliniat eurodeputatul Dan Motreanu într-un mesaj publicat pe Facebook, în contextul în care, astăzi, 11 iulie,  în urmă cu 27 de ani, în 1997, România și SUA lansau Parteneriatul Strategic.

”Parteneriatul Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii a fost lansat la 11 iulie 1997, fiind anunțat de președintele SUA, Bill Clinton, într-un discurs ținut la București. După 27 de ani, România beneficiază de cele mai solide garanții de securitate din istoria sa, pe baza Parteneriatului Strategic România-SUA și a apartenenței la NATO. România este apărată de soldați americani, staționați în țara noastră, sub egida NATO, iar la Deveselu a fost amplasat un sistem american de apărare împotriva rachetelor balistice, care ulterior a trecut sub comanda NATO”, a amintit Motreanu, în contextul în care zilele acestea, la Washington, are loc summitul aniversar al NATO, organizație care celebrează 75 de ani de la înființare.

El a reliefat și importanța discursului susținut de președintele Clinton la București în urmă cu 27 de ani.

”După 27 de ani, putem spune că discursul ținut de președintele Clinton la București în 1997 a fost prima confirmare a faptului că aspirațiile euro-atlantice ale României pot deveni realitate”, consideră eurodeputatul.

În încheiere, Dan Motreanu a evidențiat pilonii pe care se fundamentează relația strânsă dintre România și SUA.

”Parteneriatul Strategic are la bază atașamentul celor două țări față de valorile democratice. În cei 27 de ani care au trecut de atunci, Parteneriatul Strategic a devenit unul dintre elementele de bază ale politicii externe a României, alături de apartenența la NATO și la UE”, a conchis europarlamentarul.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE32 mins ago

RADR 2024: Klaus Iohannis face apel la sporirea eforturilor instituționale pentru finalizarea aderării României la OCDE în cel mai scurt timp posibil

ROMÂNIA35 mins ago

Președintele Senatului, întâlnire cu secretarul american al Energiei: Mi-a transmis că România poate deveni un important actor regional în domeniul energetic dacă va continua să investească în energia curată

NATO42 mins ago

Klaus Iohannis: Aflată în prima linie a războiului Rusiei în Ucraina, România beneficiază de cel mai înalt grad de apărare și protecție din istoria sa

ROMÂNIA52 mins ago

Klaus Iohannis: Aderarea României la Schengen pe cale aeriană și maritimă, un succes de etapă. Ridicarea controalelor la frontierele terestre, “obiectiv prioritar”

ROMÂNIA1 hour ago

Klaus Iohannis, la ultimul discurs privind politica externă a României: După 10 ani de mandat, identitatea și profilul României pe plan extern au crescut exponențial

ROMÂNIA2 hours ago

RoPower Nuclear și Fluor Corporation au semnat contractul pentru dezvoltarea proiectului SMR de la Doicești. Sebastian Burduja: România își propune să devină un exemplu pentru alte țări din regiune

ROMÂNIA2 hours ago

MApN: Două aeronave F-16 au monitorizat situația din Tulcea în urma atacurilor cu drone efectuate de Rusia în proximitatea frontierei ucrainene cu România

ROMÂNIA2 hours ago

Ministrul Bogdan Ivan a verificat stadiul lucrărilor la Centrul Cyber al UE: Vom finaliza lucrările de creștere a capabilităților Centrului până la finalul lunii octombrie

SUA2 hours ago

Șeful Pentagonului reafirmă „sprijinul neclintit” al SUA pentru Ucraina într-o convorbire cu ministrul Rustem Umerov

ROMÂNIA3 hours ago

Ministrul Adrian Câciu anunță că mai mult de jumătate din reformele din PNRR au fost îndeplinite: Alte 23 de reforme sunt în curs de îndeplinire

NATO42 mins ago

Klaus Iohannis: Aflată în prima linie a războiului Rusiei în Ucraina, România beneficiază de cel mai înalt grad de apărare și protecție din istoria sa

ROMÂNIA1 hour ago

Klaus Iohannis, la ultimul discurs privind politica externă a României: După 10 ani de mandat, identitatea și profilul României pe plan extern au crescut exponențial

ROMÂNIA19 hours ago

Secretarul american al Energiei: Sunt foarte încântată să anunţ că Fluor şi Sargent & Lundy au ajuns la un acord de principiu cu Nuclearelectrica pentru modernizarea şi dezvoltarea centralei nucleare de la Cernavodă

CONSILIUL UE2 days ago

România sprijină menținerea presiunii asupra Rusiei prin sancțiuni și va continua să colaboreze cu Ucraina și R. Moldova pentru a îmbunătăți interconectarea în sectorul energetic, subliniază Luminița Odobescu

U.E.4 days ago

Borrell: Estonia este un model de urmat pentru toate țările UE și NATO în privința cheltuielilor pentru apărare

COMISIA EUROPEANA6 days ago

Ursula von der Leyen, realeasă președintă a Comisiei Europene de Parlamentul European, după un prim mandat de “cinci ani ca niciun altul din istoria UE”

PARLAMENTUL EUROPEAN6 days ago

Președinta Grupului S&D din PE îi cere Ursulei von der Leyen să pună Europa socială în centrul acțiunilor viitoarei Comisii Europene: Avem nevoie de un buget consolidat și de o capacitate de investiții mai mare

COMISIA EUROPEANA6 days ago

Vicepreședintele PPE Siegfried Mureșan echivalează votul pentru Ursula von der Leyen la șefia CE cu un vot pentru democrație și valori europene

COMISIA EUROPEANA6 days ago

Strategia de securitate economică va deveni pilon al politicii externe UE. von der Leyen: Cursa cu rivalii sistemici a început. Europa trebuie să schimbe viteza și să aprofundeze piața unică

COMISIA EUROPEANA6 days ago

UE are nevoie de o schimbare a tratatului, transmite Ursula von der Leyen în plenul Parlamentului European: Reformele devin indispensabile pentru extinderea UE

Trending