Martin Schulz, pentru Reuters: Băncile sunt salvate, dar Europa riscă să „piardă” o generație de tineri

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, este de părere că Europa a cheltuit sute de miliarde de euro pentru a salva băncile și în proces este posibil să fi „pierdut” o întreagă generație de tineri în favoarea cărora nu au fost luate măsuri ca, de exemplu, scăderea ratei șomajului din țări ca Grecia, Spania sau Portugalia. Nivelul ridicat al șomajului a dus la proteste și acțiuni violente în Europa de Sud, indicănd posibilitatea unei prăbușiri masive din punct de vedere social, notează Reuters.

martin schulzDe asemenea,  Schulz declară că “o altă problemă a UE este că oamenii își pierd încrederea în capacitatea acesteia de a le rezolva problemele.”

Există anumite planuri care au în vedere proiecte prin care tinerii să primească asistentă în ceea ce privește găsirea fie a unui loc de muncă, fie continuarea studiilor sau participarea la traininguri care să aibă legătură cu domeniul încare sunt pregîtiți. Aceasta face parte dintr-o inițiativă de 6 miliarde de euro ce își propune să combată șomajul din zonele cele mai afectate ale UE.

Posibilitatea tinerilor  de a lucra oriunde în Europa, nu s-a putut materializa din cauza evenimentelor care au avut loc începănd cu 2008, cu toate că în ultimii 40 de ani tot mai multr familii din clasa de mijloc au investiti îneducația copiilor, sperând că aceasta va reprezenta un avantaj pe viitor.

Martin Schultz consideră că o bună modalitate prin care eaceste probleme se pot revolva o reprezintă diminuarea birocrației și investirea banilor, direct, acolo unde este nevoie.

Articolul integral, aici.

Sursa: Reuters.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.