Invitația președintelui Herman Van Rompuy la Consiliul European: Despre ce vor discuta oficialii

Preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a transmis oficial invitaţia la summitul din 14-15 martie de la Bruxelles, unde va fi prezent si şeful statului roman, Traian Basescu.

van rompuy“Consiliul din primăvară este în mod tradițional momentul în care privim îndeaproape situația și la perspectivele economice pentru crearea politicilor și orientărilor viitoare. Încă de la începutul crizei am avut în vedere restabilirea echilibrului financiar, reducerea șomajului  și considerăm că este absolut necesar să rămânem pe deplin mobilizați. Trebuie să ne continuăm eforturile de menținere a stabilității, care ar trebui concretizate în măsuri care să promoveze creșterea economică și competitivitatea, ajutând atfel tinerii în efortul lor de angajare” îşi începe scrisoarea oficialul.

“Marți, acesta va fi cel mai important punct al discuției la care va participa și președintele Parlamentului European. Discuția va fi deschisă de președintele Comisiei al cărui discurs va avea în prim-plan problema locurilor de muncă și a competitivității.” susţine Rompuy in scrisoare.

Personal, vă voi prezenta în ce stadiu ne aflăm în ceea ce privește proiectul legat de Uniunea Monetară, discuție ce sper că va continua și în timpul cinei.  În final, propun formularea unor concluzii preliminare.

După cină, va avea loc summitul în care se va prezenta situaţia economică din Zona Euro  pe baza prezentărilor președintelui Băncii Centrale Europene și a noului președinte al Eurogrup.

Vineri, prim-ministrul David Cameron va prezenta pe scurt stadiul pregătirilor pentru summitul G8 din iunie, după care va avea loc o dezbatere pe tema relațiilor cu Rusia. Aceasta va fi o dezbatere liberă, fără concluzii formale.”

Sursa:  consilium.europa.eu
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.