Merkel speră că ameninţarea cu sancţiuni la adresa Rusiei va fi suficientă pentru a-l descuraja pe Putin

Angela Merkel bundeskanzlerin.deCancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat joi speranţa că ameninţarea cu sancţiuni suplimentare la adresa Rusiei va fi suficientă pentru a descuraja escalada în Ucraina, însă a subliniat că Europa este pregătită să facă un pas hotărâtor, dacă acest lucru va fi necesar.

Merkel a fost întrebată de jurnalişti, la sfârşitul unei întâlniri cu premierul canadian, Stephen Harper, asupra faptului dacă germanii sunt pregătiţi să accepte efectele “dureroase” ale unor eventuale sancţiuni economice împotriva Rusiei.

“Sper că nu vom ajunge la aceasta”, a declarat ea, adăugând: “Rusia are nevoie de schimburi şi comerţ (…). Iată de ce Rusia are multe de pierdut”, potrivit Mediafax.

Cancelarul a subliniat că Europa trebuie să-şi revizuiască politica sa energetică pe termen lung, cu scopul de a reduce dependenţa sa faţă de gazele şi petrolul din Rusia.

Va fi formulată o nouă poziţie în ce priveşte politica energetică per ansamblu”, a declarat ea, recunoscând că Uniunea Europeană (UE) este în continuare dependentă de Rusia.

Uniunea Europeană a reacţionat la decizia Moscovei de a lua sub control Crimeea, adoptând sacţiuni împotriva unor ruşi sau ucraineni proruşi. Săptămâna trecută, UE a adăugat pe listă alte 12 nume, majorând la 33 numărul persoanelor vizate de sancţiuni.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.