Mesaj al Statului Islamic către SUA: ‘Vă vom îneca pe toți în sânge!’

gruparea-statul-islamic-a-preluat-controlul-asupra-principalelor-campuri-petroliere-din-estul-siriei-moscova_size9Gruparea militantă Statul Islamic (SI), cunoscută anterior ca “Statul Islamic din Irak și Levant” (EIIL), care a ocupat o mare parte a Irakului și este ținta primelor lovituri aeriene americane de la sfârșitul ocupației în 2011, a lansat un mesaj video cu amenințări la adresa Statelor Unite, informează Reuters, potrivit Agerpres.

‘Vă vom îneca pe toți în sânge!’, se spune, în limba engleză, într-o înregistrare video, ilustrată cu fotografia unui american decapitat în timpul ocupației americane a Irakului și victime ale unor lunetiști.

Jihadiștii declară că vor ataca peste tot americanii, în cazul în care atacurile aeriene punctuale efectuate de către aviația SUA vor provoca pierderi în rândurile grupării.

SUA au venit în sprijinul forțelor kurde în nordul Irakului, ajutându-le cu lovituri aeriene să cucerească o parte din teritoriul ocupat de militanții islamiști, care au amenințat să mărșăluiască până la Bagdad. Astfel, forțele kurde, susținute de aviația americană, au preluat duminică controlul celui mai mare baraj din Irak, situat la nord Mosul. Acesta fusese cucerit în urmă cu zece zile de jihadiștii Statului Islamic.

Cel mai recent progres al Statului Islamic, o emanație a Al-Qaida, a forțat zeci de mii de membri ai minorității etnice Yazidi și creștine să fugă din locurile natale din teamă pentru viața lor, ceea ce a alarmat guvernul de la Bagdad și aliații săi occidentali.

 

 

.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.