Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, reacție la scrisoarea senatorilor americani: Se referă la succesele înregistrate de România în lupta împotriva corupţiei

Scrisoarea transmisă Guvernului de la Bucureşti de către doi senatori americani se referă şi la “succesele înregistrate de România în lupta împotriva corupţiei”, a declarat marţi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, în conferinţa de presă susţinută în contextul bilanţului la şase luni de mandat.

Sunt câteva elemente fundamentale – (…) primul este elementul care se referă la succesele înregistrate de România în lupta împotriva corupţiei şi în construirea unui sistem democratic, ceea ce pentru noi este o garanţie foarte solidă a modului în care s-au dezvoltat aceste activităţi. Se face o referire şi la anumite abuzuri care ar fi existat. Aşa este“, a afirmat ministrul de Externe, citat de Agerpres.

Meleşcanu a apreciat că, “în acelaşi timp, scrisoarea are şi un mesaj foarte clar de dorinţă de a continua activităţile care să conducă la combaterea corupţiei în România şi disponibilitatea Senatului american (…) de dialog pe această temă cu autorităţile române”, încheie sursa citată.

Citiți și Doi importanți senatori americani, scrisoare către premierul Viorica Dăncilă după ce președintele Klaus Iohannis ”a fost forțat” să o demită pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA

Doi importanți senatori americani, John McCain (Partidul Republican) și Chris Murphy (Partidul Democrat) au trimis o scrisoare deschisă premierului Viorica Dăncilă prin care își exprimă regretul că președintele Klaus Iohannis a fost forțat de actualul Guvern să o demită de la conducerea DNA pe Laura Codruța Kovesi.

În scrisoarea publicată pe pagina lui John McCain, fost candidat republican la președinția SUA, cei doi demnitari trag un puternic semnal de alarmă, avertizând asupra faptului că generalizarea fenomenului corupției vulnerabilizează securitatea României ca stat membru al NATO, țara devenind o țintă pentru Rusia.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.