Ministrul de Interne al Italiei: Cei 177 de migranţi de pe nava acostată în Sicilia nu au voie să părăsească ambarcaţiunea până când „Europa nu va interveni pentru a ajuta”

Nava gărzii de coastă italiene care are la bord 177 de migranţi a acostat în Catania, dar ministrul de Interne al Italiei nu a permis debarcarea celor de la bord, scrie The Guardian.

FOTO: Matteo Salvini/ Facebook

Pasagerii, care sunt blocaţi de cinci zile pe nava Ubaldo Diciotti, nu vor avea voie să părăsească ambarcaţiunea până când „Europa nu va interveni pentru a ajuta”, a afirmat Matteo Salvini.  

„Nava va putea ajunge în Italia, câtă vreme cei 177 de migranţi sunt distribuiţi în spiritul solidarităţii UE”, a afirmat Salvini.

Nava Diciotti a acostat în Catania luni seară la ora locală 23:53 dar pasagerii au fost nevoiţi să rămână la bord. Majoritatea provin din Eritreea şi Somalia.

„Au nevoie de asistenţă cât de repede posibil. Unii dintre ei au fost închişi în lagărele de detenţie din Libia timp de mai multe luni, dacă nu chiar un an”, a declarat Giovanna Di Benedetto, o purtătoare de cuvânt a organizaţiei Salvaţi Copiii.

Bruxellesul a comunicat că se află în discuţii cu unele state UE, fără să ofere mai multe detalii. O purtătoare de cuvânt a executivului european a confirmat luni, într-o conferinţă de presă, că Bruxellesul a primit această solicitare din partea Italiei şi că a început să contacteze state membre pentru a negocia o distribuire a migranţilor. Ea a subliniat însă că operaţiunile de căutare şi salvare, precum şi deciziile privind debarcarea migranţilor nu intră sub autoritatea Comisiei, fiind sub incidenţa dreptului internaţional şi jurisdicţia statelor membre.

 

Citiți și: Italia permite andocarea navei cu migranţi în Sicilia, dar cere repartizarea lor între statele UE

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.