Mizele alegerilor europarlamentare pentru USL

victor pontaPrima confruntare electorală a anului 2014, alegerile europarlamentare programate pentru luna mai, ridică deja mai multe semne de întrebare în interiorul USL, unde există divergenţe asupra participării pe liste comune sau separate pentru Parlamentul European. Totodată, rezultatul europarlamentarelor va reprezenta un barometru în funcţie de care PSD şi PNL îşi vor construi strategia pentru alegerile prezidenţiale din luna decembrie, arată Gandul.info.

Subiectul listelor comune pentru alegerile europarlamentare a fost avansat în mai multe discuţii informale din interiorul USL, cele două partide tatonând posibilitatea aceastei variante. Social-democraţii au făcut însă un prim pas, anunţând public prin vocea premierului Victor Ponta că PNL doreşte liste comune pentru europarlamentare, iar PSD va lua în discuţie acest subiect doar după ce va exista o propunere oficială din partea PNL.

Stabilirea candidaţilor pentru Parlamentul European ar putea provoca şi o remaniere guvernamentală în condiţiile în care unii miniştri sunt interesaţi de o carieră la Bruxelles.

Astfel, ministrul Comunicaţiilor, Dan Nica, intenţionează să candideze din partea PSD pentru un loc de europarlamentar. De asemenea, în PNL, se vorbeşte de faptul că ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, se va regăsi pe lista pentru europarlamentare.

Sursa: Gandul.info
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.