UE se gândește să trimită trupe în Africa

Zemanta Related Posts ThumbnailDiplomații europeni iau în considerarea dislocarea a 1.000 de soldați în Republica Centrafricană, pentru a ajuta trupele franceze însărcinate cu menținerea păcii în țara măcinată de conflictul dintre majoritatea creștină și rebelii islamici.

Oficialii europeni au propus, marți, ca UE să trimită între 700 și 1.000 de militari pentru a întări prezența din zonă a celor 1.600 de trupe ale Parisului. Uniunea Europeană ia în considerare o intervenție după ce Națiunile Unite au avertizat cu privire la dezastrul umanitar iminent din Republica Centrafricană, transmite Al Jazeera, potrivit DCNews.

Opțiunile unei astfel de misiuni apar într-o circulară întocmită de șefa diplomației de la Bruxelles, Catherine Ashton, care acționează pe fondul unei solicitări făcute de liderii europeni luna trecută.

După luni de lupte neîncetate, țara Africii Centrale se zbate în haos. Guvernul a pierdut controlul, iar luptele sângeroase au luat amploare la un an de la instalarea actualului președinte, Michel Djodia, de către  grupări formate din opozanți ai guvernului intitulate Séléka (Coaliția).

Sursa: DCNews
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.