Pentagonul a amânat parada militară solicitată de președintele Donald Trump pentru a marca 100 de ani de la sfârşitul Primului Război Mondial

Parada militară dorită de preşedintele american Donald Trump, care urma să aibă loc la 10 noiembrie 2018 pentru a marca 100 de ani de la sfârșitul Primului Război Mondial a fost amânată în cele din urmă, posibil pentru 2019, a indicat joi Pentagonul, în timp ce problema costului său suscită semne de întrebare şi critici, informează AFP și BBC.

FOTO: White House/ Flickr

Departamentul american al Apărării şi Casa Albă doreau să organizeze o defilare în onoarea foştilor soldaţi americani şi pentru a comemora centenarul Primului Război Mondial”, a indicat într-un comunicat colonelul Rob Manning. “Ne gândisem iniţial la 10 noiembrie 2018 pentru acest eveniment, dar am convenit pentru a examina posibilităţile în 2019”, conchide acest text scurt, citat de Agerpres.

Joi, un responsabil american declarase pentru AFP că bugetul estimat pentru organizarea unui astfel de eveniment depăşea 90 de milioane de dolari, adică de trei ori mai mult decât suma prevăzută iniţial. Casa Albă evocase la început sume cuprinse între zece şi treizeci de milioane de dolari, relatează și Adevărul.

Ideea unei parade militare în SUA, inițial pentru data de 4 iulie de Ziua Independenței, a fost lansată de către Donald Trump după ce a participat, la invitația lui Emmanuel Macron, la parada militară de Ziua Națională a Franței, la 14 iulie 2017.

Atunci, el fusese încântat în special de Garda Republicană, care defila călare şi de Patrula Franţei, care survola bulevardul Champs-Elysee.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.