Ponta este nemulţumit de educaţie: Europa se poate confrunta cu criza unei generaţii posibil pierdute

pontaPremierul Victor Ponta a declarat că nu este mulţumit de modul în care funcţionează sistemul de învăţământ din România, dar că acesta este îmbunătăţit în fiecare zi, adăugând că există riscul ca tinerii care au terminat cursurile după 2008 să fie o “generaţie pierdută” dacă statele UE nu iau măsuri, informează Mediafax.

La finalul conferinţei privind educaţia şi piaţa muncii, organizată, luni, la Palatul Parlamentului, şeful Guvernului a fost întrebat de presă dacă este mulţumit de modul în care arată sistemul de învăţământ din România, iar premierul a răspuns că nu.

“Nu, îl îmbunătăţim în fiecare zi. De aceea facem tot ceea ce facem”, a spus Ponta.

Consider că cea mai gravă criză cu care Europa se poate confrunta se pregăteşte în aceşti ani, şi anume criza unei generaţii posibil pierdute a Europei. Este vorba despre generaţia care, după 2008, termină diverse forme de educaţie, nu-şi găseşte un loc de muncă, o specializare adecvată, o carieră în viaţă, şi de aceea cred că această generaţie, dacă Europa, ţările membre, România, nu iau măsuri concrete acum, aceasta va fi într-adevăr o generaţie pierdută şi ar fi un lucru mai rău decât orice altă criză sau provocare cu care Europa se confruntă”, a spus Ponta.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.