Populiștii italieni, criticați după prăbușirea podului din Genova în care au murit 39 de persoane. Mișcarea 5 Stele a descris problemele structurale drept „povești pentru copii”

Guvernul italian a promis să efectueze o investigație completă asupra a ceea ce a provocat prăbușirea podului din Genova marți, cauzând decesul a 39 de persoane, între care și doi români. Partidul extremist Mișcarea 5 Stele a fost criticat, în acest context, după ce a inclus podul Morandi pe o listă de proiecte de infrastructură la care reparațiile planificate au fost în pericol de de a fi anulate „în cazul în care costurile depășesc beneficiile”.

Foto: Twitter

Pe site-ul partidului preocupările legate de problemele structurale au fost descrise drept „povești pentru copii”. Deși ulterior informațiile au fost șterse, Politico Europe arată că o captură foto este disponibilă aici.

Un nou bilanț de 39 de decese confirmate și 15 persoane rănite, dintre care 12 în stare gravă, a fost anunțat de protecția civilă  Există de asemenea mai multe persoane dispărute. Trei copii cu vârste între 8 și 13 ani figurează printre victime. 

După prăbușirea acestui pod – cel mai sângeros accident de acest tip din Europa după 2001 – echipele de salvare au luptat toată noaptea de marți spre miercuri în încercarea de a găsi supraviețuitori.

Citiți și: MAE: Un al doilea cetățean român, printre persoanele decedate în urma prăbușirii podului din Genova

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.