Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere la Palatul Victoria cu omologul italian: Volumul schimburilor comerciale a atins un nivel record în 2017

Premierul României, Viorica Dăncilă l-a primit astăzi la Palatul Victoria, prilej cu care cei doi oficiali au discutat despre cele mai stringente probleme de pe agenda europeană, dar și despre consolidarea relațiilor româno-italiene.

“România și Italia sunt parteneri privilegiați atât din punct de vedere economic, cultural și lingvistic și împărtășesc aceeași viziune pentru o Europă unită, solidară și puternică. Am agreat împreună cu premierul italian faptul că imediat ce se va constitui guvernul italian vom organiza o ședință comună care va contrubui la consolidarea cooperării sectoriale foarte bune deja între țările noastre în domenii precum securitate și apărare, domenii precum energie, mediu, agricultură, justiție și afaceri interne, sănătate”, a declarat premierul Dăncilă ân declarația comună de presă alături de omologul italian.

“Am remarcat împreună cu satisfacție tendințele economice în ambele țări, context în care considerăm oportun consolidarea relațiilor româno-italiene. Italia reprezintă un partener strategic pentru țara noastră, volumul schimburilor comerciale ajungând în 2017 la aproape 14 miliarde de euro, nivel record pentru ultimul deceniu. Asistăm în România la o prezență diversificată a investițiilor italiene, cu peste 21.000 de companii cu capital italian, prezența străină cea mai numeroasă și cea mai diversificată.”

“Am discutat și despre importanța comunității românești din Italia și comunitatea italiană din România. Am exprimat dorința de a contribui activ la viitorul UE, inclusiv în prespectiva preluării Consiliului UE de către România la 1 ianuarie 2019. Cred că împreună putem răspunde unor provocări precum Brexit, CFM, dar și viitorul UE post-Brexit. Am vorbit și despre solidaritate în a răspunde și la alte provocări pentru apărarea la nivel european.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.