Connect with us

ROMÂNIA

Premierul Viorica Dăncilă: Noile proiecte de investiții ale Grupului Renault, o dovadă a încrederii companiei în mediul de afaceri din România

Published

on

Premierul Viorica Dăncilă a salutat noile proiecte de investiții ale Grupului Renault în România, pe care le consideră o dovadă a încrederii companiei în mediul de afaceri din România, potrivit declarațiilor făcute la inaugurarea noului sediu al Renault România, din București, și transmise într-un comunicat

,,În ultimii ani, industria auto din România a beneficiat de o creștere constantă, iar anul trecut țara noastră a înregistrat o producție record de autoturisme. Acest fapt dovedește că suntem pe drumul cel bun și că România oferă un climat benefic pentru mediul de afaceri. Salut noile proiecte de investiții ale companiei dumneavoastră. Reprezintă un semnal important privind încrederea în economia românească”, a spus premierul României. 

Viorica Dăncilă a mai vorbit și despre sprijinul pe care Guvernul îl acordă industriei auto, care este unul dintre sectoarele cheie de creștere economică. Astfel, șefa guvernului a făcut referire la programele și politicile care stimulează producția de noi autovehicule, dar și economia românească. 

,,O treime din proiectele de investiții cu impact semnificativ în economie, sprijinite prin acordarea ajutoarelor de stat, au ca domeniu de activitate industria auto.  Practic, doar în ultimele zece luni, din cele 28 de proiecte de investiții sprijinite prin acordarea ajutoarelor de stat, 9 sunt în domeniul auto.  Este o măsură cu beneficii economice certe, dar și sociale, prin contribuția pe care o avem la crearea a circa 1850 de noi locuri de muncă în industria auto”, a explicat premierul. 

© Guvernul României

Totodată, Guvernul României a susținut constant producătorii auto Dacia Renault și Ford prin încurajarea populației să achiziționeze autoturisme noi, a mai spus Dăncilă.

De asemenea, s-a menținut și dezvoltat Programul Rabla, unul dintre cele mai longevive programe, cu o vechime de 16 ani. 

,,În 2018 am majorat numărul de tichete Rabla de la 30.000 la 50.000, iar anul acesta prima serie de tichete puse la dispoziția românilor au fost deja epuizate”, a precizat prim-ministrul României, care a adăugat: ,,Am simplificat și dezvoltat acest program și facem pași concreți spre tranziția către ecomobilitate și susținerea rețelei de mașini electrice”.

În acest sens, premierul a precizat că Guvernul României sprijină ecomobilitatea și tranziția energetică prin acordarea unui voucher a cărui valoare este cea mai mare din Europa pentru mașinile sută la sută electrice,  și anume 10.000 de euro.

Totodată, șefa executivului și-a exprimat bucuria pentru faptul că Renault contribuie la ,,înverzirea parcului auto” din România, așteptând, prin urmare,  ,,cu mare interes” lansarea modelului Dacia sută la sută electric.

© Guvernul României

La ceremonia de inaugurare a noului sediu al compaiei au participat Thierry Bollore, directorul general al Grupului Renault, Nicolas Maure, director executiv regiunea Eurasia si Christophe Dridi, președinte director general Dacia și director general Grup Renault Romania, precum si ambasadoarea Frantei la Bucuresti, Excelența Sa, doamna Michelle Ramis.

Renault Bucharest Connected marchează o noua etapa de dezvoltare a Grupului Renault România, la fix 20 de ani de la privatizarea Dacia.

Noul sediu din Bulevardul Preciziei este locul unde tehnologia si inovatia converg si dezvolta proiecte pentru care lucrează o echipă alcătuită din 3.200 de angajați.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

ROMÂNIA

CNAIR ar putea încheia un protocol de cooperare cu compania omoloagă din Spania, în perspectiva celebrării, în 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice între România și Spania

Published

on

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (CNAIR) şi Compania Publică de Infrastructură de Transport Terestru (SEITT) din Spania ar putea încheia un protocol de cooperare în perspectiva celebrării, în 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări.

Conform unui comunicat al Ambasadei României în Spania, ambasadorul României la Madrid, Gabriela Dancău, a avut joi o întrevedere cu directorul general al Companiei Publice de Infrastructură de Transport Terestru (SEITT), Julián López Milla.

Discuțiile s-au concentrat pe importanța dezvoltării infrastructurii pentru creșterea economică a celor două țări. A fost subliniată experiența semnificativă a Spaniei în atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea rețelei de infrastructură rutieră și feroviară, precum și succesele în implementarea marilor proiecte din aceste domenii.

Ambasadorul român a prezentat modul în care funcţionează compania publică românească care gestionează proiectele de construcţie de autostrăzi (CNAIR) şi a transmis părţii spaniole interesul conducerii CNAIR pentru stabilirea unui mecanism de schimb de bune practici între CNAIR şi SEITT în ceea ce priveşte cadrul normativ aferent implementării proiectelor complexe de infrastructură, precum şi managementul propriu-zis al acestor proiecte.

În acest context, Julián López Milla și-a exprimat deschiderea față de inițierea unor discuții tehnice cu reprezentanții CNAIR, care să se finalizeze cu semnarea unui protocol de cooperare între cele două părți în perspectiva celebrării, în 2021, a 140 de ani de relații diplomatice între România și Spania.

Continue Reading

ROMÂNIA

Eurostat: România, țara din Uniunea Europeană care investește cel mai puțin în cercetare

Published

on

© European Union, 2020

Potrivit datelor eurostat, publicate astăzi, 27 noiembrie, România este statul membru al Uniunii Europene care investește cel mai puțin în cercetate. Procentul nostru din PIB pentru cheltuielile de cercetare și dezvoltare înregistrează sub 1%, mai puțin decât Malta și Cipru.

© Eurostat

În 2019, cele 27 de state membre UE au cheltuit peste 306 miliarde de euro cu cercetarea şi dezvoltarea. Faţă de alte economii importante, procentul din PIB alocat de UE este mai scăzut decât în Coreea de Sud (4,52% în 2018), Japonia (3,28% în 2018) şi SUA (2,82% în 2018), dar este la acelaşi nivel cu China (2,06% în 2018), mai ridicat decât în Marea Britanie (1,76%) şi mult mai ridicat decât în Rusia (1,03%) şi Turcia (1,03% în 2018), relatează Agerpres.

Continue Reading

ROMÂNIA

Adrian Teban, primarul orașului Cugir, a fost ales președinte al Asociației Orașelor din România

Published

on

© Calea Europeană

Asociaţia Oraşelor din România şi-a ales noua conducere pentru perioada 2020 – 2024, noul președinte al AOR fiind ales Adrian Ovidiu Teban – primar al oraşului Cugir (judeţul Alba), informează un comunicat al organizației remis CaleaEuropeană.ro.

Alături de Teban, au mai fost aleși Daniel Nicolaș, primar al orașului Odobești (județul Vrancea) în calitate de prim-vicepreședinte și Jozsef Mik, primar al orașului Borsec, în calitate de secretar general al AOR.

Noua conducere își propune întărirea capacității Asociației de a fii un partener activ al administrației centrale în pregătirea proiectelor din Fondul de Coeziune şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care să ducă la o creştere reală a calităţii vieţii din oraşele mici şi mijlocii.

“Îmi propun să continui parteneriatul cu celelalte structuri asociative ale administrației publice locale, respectiv cu Asociația Comunelor, Asociația Municipiilor și Uniunea Națională a Consiliilor Județene. Sunt convins că doar împreună putem continua procesul de reformă al administrației locale și să contribuim astfel la îmbunătățirea serviciilor publice, prin digitalizarea acestora.“ a afirmat noul președinte al Asociației Orașelor din România, Adrian Teban.

Pe un loc important pe agenda noii conduceri se află creșterea vizibilității naționale și internaționale a Asociației prin continuarea îmbunătățirii relațiilor cu structurile similare din străinătate precum și cu reprezentanții Guvernului și Parlamentului român.

Adrian Teban este primar al orașului Cugir (județul Alba) din anul 2004 și membru al Comitetului Regiunilor din 2017. Daniel Nicolaș, primar al orașului Odobești (județul Vrancea) se află la al cincilea mandat ocupând anterior funcția de vicepreședinte pentru Regiunea 2 a Asociației. Primarul orașului Borsec Mik Jozsef își continua activitatea de secretar general al AOR.

Adunarea Generală Extraordinară de alegeri a avut loc în mediul online, cei 74 de reprezentanţi ai oraşelor membre, prezenți la Adunarea Generală, votând în unanimitate, prin aplauze, noua echipă care va conduce a Asociației Orașelor din România.

Continue Reading

Facebook

Europe Talks 2020 – Survey

ROMÂNIA1 second ago

CNAIR ar putea încheia un protocol de cooperare cu compania omoloagă din Spania, în perspectiva celebrării, în 2021, a 140 de ani de relaţii diplomatice între România și Spania

MAREA BRITANIE21 mins ago

Brexit: Uniunea Europeană și Regatul Unit reiau negocierile în format fizic la Londra, în încercarea de a depăși aceleași ”divergențe fundamentale”

ROMÂNIA1 hour ago

Eurostat: România, țara din Uniunea Europeană care investește cel mai puțin în cercetare

ROMÂNIA1 hour ago

Adrian Teban, primarul orașului Cugir, a fost ales președinte al Asociației Orașelor din România

Dragoș Pîslaru1 hour ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru vrea să convingă guvernele din UE să sprijine generațiile viitoare în planurile naționale de redresare și reziliență

EDITORIALE2 hours ago

Op-ed | Înaltul Reprezentant al UE Josep Borrell, la 25 de ani la lansarea cooperării euro-mediteraneene: Putem fi mai puternici numai dacă rămânem împreună

PARLAMENTUL EUROPEAN2 hours ago

Deputații europeni se așteaptă ca UE să își intensifice producția de medicamente prin noua Strategie farmaceutică pentru Europa

U.E.2 hours ago

Ungaria și Polonia anunță vor continua să blocheze bugetul multianual al UE în cazul condiţionării fondurilor europene de respectarea statului de drept: Un astfel de mecanism necesită modificarea tratatelor

FONDURI EUROPENE2 hours ago

DOCUMENT Planul Național de Redresare și Reziliență: Cum vor fi investite cele 30,44 miliarde de euro pe care Guvernul se angajează să le folosească integral pentru dezvoltarea României

SUA2 hours ago

Donald Trump a declarat că va părăsi Casa Albă dacă victoria lui Joe Biden este confirmată de Colegiul Electoral

ROMÂNIA21 hours ago

Premierul Ludovic Orban: În următoarea perioadă, România va beneficia de finanțări extrem de importante de la nivel european

EVENIMENTE2 days ago

Coaliția “Votez pentru Sănătate” organizează dezbaterea “De ce avem nevoie de un parteneriat strategic pentru sănătate?” (LIVE, 26 noiembrie, ora 11:00)

Dacian Cioloș2 days ago

Dacian Cioloș: Europa este ținută ostatică de două țări, iar Bruxelles-ul trebuie să arate că știe să ia decizii ferme pentru a apăra libertatea și democrația

U.E.5 days ago

Președinția Germaniei la Consiliul UE patronează proiectul fotografic ”Faces of Europe”, un tablou despre toleranță și conviețuirea în pace

Marian-Jean Marinescu5 days ago

Eurodeputatul Marian-Jean Marinescu: Bugetul politicii de transport nu a fost mărit de Parlamentul European, ceea ce este în detrimentul țărilor din Est

ROMÂNIA5 days ago

Președintele Klaus Iohannis: Voi sprijini solicitările pentru fonduri europene pentru a începe reconstrucția Institutului Clinic Fundeni

Marian-Jean Marinescu6 days ago

Marian-Jean Marinescu: Parlamentul European cere o foaie de parcurs privind trecerea de la motoare cu combustie la cele bazate pe resurse nepoluante pentru a proteja producătorii și consumatorii

Gheorghe Falcă6 days ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Administrațiile locale trebuie să acorde prioritate studiilor pentru reabilitarea termică a clădirilor pentru a primi rapid finanțare europeană

ROMÂNIA6 days ago

MFE a organizat prima dezbatere publică privind reforma sistemului de sănătate, care poate atrage investiții de 6 mld. euro

ROMÂNIA7 days ago

Premierul Ludovic Orban: Comisia Europeană a aprobat acordul România-SUA, care permite construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă cu parteneri strategici din Statele Unite și UE

Advertisement
Advertisement

Trending