Președintele Klaus Iohannis anunță că va răspunde repede nominalizării lui George Ciamba la Afaceri Europene

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, marţi, că va răspunde repede nominalizării lui George Ciamba pentru funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene.

FOTO: Administrația Prezidențială

„Parcă acum câteva săptămâni se făcea mare tam-tam cu remanierea Guvernului. Văd că au lăsat-o mai moale şi acum se face o remaniere cu ţârâita, adică unul câte unul este convins să plece şi este înlocuit cu cineva propus de partid. Se pare că voi primi două propuneri, dintre care una va fi analizată foarte repede şi mă voi strădui să dau un răspuns rapid. Este vorba de ministrul delegat pentru Afaceri Europene. Totuşi, ne pregătim pentru a prelua preşedinţia UE şi nu avem un ministru care gestionează aceste afaceri. Nu ştiu de ce a demisionat ministrul Negrescu, nici nu a dat explicaţii foarte clare”, a afirmat preşedintele.

În opinia sa, propunerea care a fost făcută e una pe care o va citi „într-o notă pozitivă”.

„Ne pregătim la 1 decembrie să preluăm președinția UE, dar cert e că nu avem ministru al Afacerilor Europene în ajunul președinției. Propunerea făcută este una pe care o voi citi într-o nouă pozitivă. Cu dl. Ciamba am mai colaborat bine până acum. Cred că e important să dăm repede o rezoluție pe această temă. Eu am criticat Guvernul ca să-i impulsionez, doar-doar se întoarce cineva din Arabia”, a afirmat Klaus Iohannis.

Secretarul de stat George Ciamba, a fost propus pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, după ce Victor Negrescu a demisionat vineri.  George Ciamba lucrează în Ministerul Afacerilor Externe al României din decembrie 1990.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.