Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a participat, alături de înalți oficiali ai ONU, la un turneu în țări din Africa de Vest și Sahel

Published

on

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a participat în perioada 15 – 19 octombrie 2018, în calitate sa de Președinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission – PBC), alături de Reprezentantul Special al Secretarului General ONU pentru Africa de Vest și Sahel (SRSG), Mohamed Ibn Chambas, și de Șeful Biroului de Sprijin pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Support Office), Asistentul Secretarului General ONU (ASG), Oscar Fernandez-Taranco, la un turneu în patru țări din Africa de Vest și Sahel (Gambia, Senegal, Coasta de Fildeș și Burkina Faso).

Obiectivul turneului l-a constituit cunoașterea nemijlocită a priorităților acestor state în materie de consolidare a păcii, în vederea informării PBC pentru stabilirea direcțiilor de acțiune în conformitate cu competențele Comisiei, modul în care sunt implementate proiecte ale ONU destinate reconcilierii naționale, promovării dialogului și medierii la nivelul comunităților locale și transfrontaliere, provocările și dificultățile cărora țările în cauză trebuie să le facă față, inclusiv în planul securității, precum și necesitățile urgente de asistență ce pot fi finantațe prin intermediul Fondului ONU de Consolidare a Păcii. Prezența ambasadorului Ion Jinga alături de oficialii ONU a reprezentat, un bun prilej pentru reafirmarea poziției constante a României de promovare a păcii și securității prin mediere și diplomație, cu respectarea deplină a dreptului internațional, precum și de reiterare a susținerii pe care țara noastră o acordă dezvoltării durabile a statelor din Africa, bazată pe o tradiție solidă de cunoaștere și ințelegere aprofundată a realităților africane.    

În Gambia, delegația ONU a participat la ceremonia de lansare a Comisiei pentru Adevăr, Reconciliere și Reparații (The Truth, Reconciliation and Reparations Commission), în prezența Președintelui țării, a conducerii Parlamentului, membrilor Guvernului, Procurorului General, precum și a reprezentanților societății civile și a victimelor regimului înlăturat de la putere în ianuarie 2017. Ambasadorul Ion Jinga a salutat angajamentul ferm al Președintelui Adama Barrow pentru consolidarea păcii și democrației în Gambia, a evocat cooperarea excelentă cu Comisia ONU pentru Consolidarea Păcii, reflectată inclusiv prin participarea președintelui țării, în aprilie 2018, la reuniunea PBC dedicată situației din Gambia și a reiterat disponibilitatea Comisiei de a acționa în continuare pentru menținerea unui sprijin internațional coordonat și coerent în favoarea reconcilierii și dezvoltării Gambiei.

Vizita desfășurată în perioada 15-16 octombrie, a inclus primirea la Președintele Gambiei, Adama Barrow, urmată de o conferință de presă, întrevederi cu miniștrii de Externe și Justiție, precum și întâlniri de lucru cu comunitatea diplomatică acreditată la Banjul și reprezentanții agențiilor ONU prezente în această țară.

Președintele PBC și ceilalți doi înalți oficiali ai ONU au participat la 16 octombrie 2018, în Senegal, la lansarea studiului «Pastoralism și Securitate în Africa de Vest și Sahel», realizat sub egida Oficiului ONU pentru Africa de Vest și Sahel (UNOWAS), și au avut întâlniri cu șefii misiunilor diplomatice acreditate la Dakar și cu reprezentanții agențiilor ONU prezente în Senegal.

În Coasta de Fildes, delegația ONU a fost primită de Vicepreședintele țării, Daniel Kablan Duncan, la finalul acestei întrevederi ambasadorul Ion Jinga fiind invitat să susțină declarația de presă în numele delegației, în prezența Vicepreședintelui Duncan. Tot în Coasta de Fildeș, în perioada 17-18 octombrie, oficialii ONU au avut convorbiri cu ministrul de Externe, cu ministrul Planificării și Dezvoltării și cu ministrul Solidarității, Coeziunii Sociale și Luptei împotriva Sărăciei. De asemenea, au avut întrevederi cu repreprezentanți ai societății civile din Coasta de Fildes, precum și o reuniune de lucru cu conducerea Băncii Africane de Dezvoltare, pentru identificarea modalităților de cooperare în domeniul finanțării consolidării păcii în țările africane care primesc asistență din partea Fondului ONU pentru Consolidarea Pacii (Peacebuilding Fund – PBF).

În Burkina Faso, delegația ONU a avut, la 18-19 octombrie, o reuniune de lucru cu reprezentanții locali ai agențiilor ONU, a fost primită de către Președintele Burkina Faso, Roch Marc Christian Kabore și a avut convorbiri cu ministrul de Externe, ministrul de Finanțe și ministrul Securității din Burkina Faso. Cei trei oficiali ai ONU au avut, de asemenea, întâlniri cu șefi ai misiunilor diplomatice acreditate la Ouagadougou, cu reprezentanți ai societății civile și cu lideri politici locali.

Informații suplimentare

Sesiunea anuală a Comisiei ONU pentru Consolidarea Păcii, care se va desfășura la New York, la 12 noiembrie 2018, va fi dedicată exclusiv situației din regiunea Sahel, iar la 13 noiembrie 2018 Consiliul Economic și Social al ONU (ECOSOC) și Comisia pentru Consolidarea Păcii vor organiza o reuniune comună cu tema «Impactul schimbărilor climatice asupra păcii și securității în regiunea Sahel».

 

 

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMUNICATE DE PRESĂ

VIDEO Consiliul Județean Ilfov, singurul județ din România care a contractat 311 milioane de euro pentru apă și canal în 20 de localități

Published

on

Consiliul Județean Ilfov este singurul județ din România care a contractat 311 milioane de euro pentru apă și canal în 20 de localități, informează instituția într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, precizând că investiția va crea accesul de apă pentru aproape 200.000 de cetățeni și va conecta aproximativ 150.000 de familii la rețeaua de canalizare.

”193.246 locuitori din: Balotești, Cornetu, Moara Vlăsiei, Bragadiru, Domnești, Mogoșoaia, Brănești, Glina, Pantelimon, Cernica, Jilava, Periș, Ciolpani, Grădiștea, Petrăchioaia, Ciorogârla, Gruiu, Tunari, Clinceni și Măgurele vor beneficia de acces la apă potabilă. 148.239 de familii vor fi conectate la reţeaua de canalizare”, se arată în comunicat.

Proiectul vizează realizarea a peste 580 de kilometri de reţea de distribuţie a apei potabile. Se va realiza reţea de canalizare pe o lungime de 757,4 kilometri. Ilfovenii din cele 20 de localități menționate vor beneficia și de 26 de stații de pompare, 44 de foraje subterane, 294 de stații de pompare apă uzată, 27 de stații de tratare a apei și 12 stații de epurare a apei uzate.

În perioada 2010-2016, județul Ilfov a beneficiat de o investiție pe fonduri europene nerambursabile, prin POS MEDIU, de aproape 80 milioane de euro. A fost realizată infrastructura de apă și de canalizare pentru 60 000 de locuitori din opt localități: Pantelimon, Dobroești, Bragadiru, Cornetu, Ciorogârla, Domnești, Cernica și Brănești.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Liga Studenților Români din Străinătate și Veeam Software România îi invită pe studenții din străinătate la webinar miercuri, 15 mai, pentru a le prezenta ofertele de muncă

Published

on

©Liga Studentilor Romani din Strainatate‎/ Facebook

Liga Studenților Români din Străinătate și Veeam Software România, lider mondial în Intelligent Data Management for the Hyper-Available Entreprise, invită studenții care studiază la o universitate în străinătate și sunt interesați de oportunitățile profesionale din România la o intâlnire online pentru a le prezenta ofertele, cultura organizațională și oportunitățile Veeam din București.

Evenimentul, care se va desfășura sub forma unui webinar și al unei atmofere relasante, va avea loc pe data de 15 mai, ora 17.00, ora României, anunță LSRS printr-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro. 

Printre reprezentanții companiei prezenți la webinar se numără Ksenia Fadeeva, Associate Manager în departamentul Renewals, Piotr Kwiecien, Renewals Representative și Mihai Zota, Renewals Manager, care vor povesti despre ofertele Veeam și climatul multicultural de la biroul din București.

Înscrierile se realizează accesând link-ul de aici, iar mai multe detalii despre platforma online unde va avea loc webinar-ul, vor fi comunicate participanților pe e-mail.

Veeam este lider mondial în Intelligent Data Management for the Hyper-Available Enterprise. Birourile din România au fost înființate în 2015, iar în cei 4 ani ai săi, echipa a crescut la peste 400 de profesioniști care se ocupă de gestionarea procesului de vânzări end-to-end, a activităților globale și regionale de marketing și a suportului tehnic pentru clienții companiei. Veeam România este al doilea cel mai mare hub de vânzări și marketing, cu o componentă tehnică, pentru compania Veeam Software la nivel global.

Întâlnirea este o inițiativă a Ligii Studenților Români din Străinătate, prin intermediul proiectului ”Hai Acasă!”.

Hai Acasă este un proiect cu și despre cariere pentru tinerii români din străinătate interesați de oportunități profesionale în România. Hai Acasă reprezintă o punte de legătură între angajatorii de top de pe piața locală și capitalul uman românesc de peste hotare. De-a lungul edițiilor, proiectul a atras interesul a peste 700 de tineri cu studii peste hotare, a facilitat prezența a mai mult de 55 de companii de prestigiu din Romania și a promovat mai mult de 180 de oferte profesionale.

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) oferă studenților și absolvenților români de peste hotare un cadru deschis pentru dialog și acțiune. LSRS promovează inițiativa, profesionalismul și solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României, și o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al LSRS este de a apăra și promova drepturile și interesele academice, profesionale, sociale, civice și culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României. LSRS este o organizație neguvernamentală, apolitică și echidistantă.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Societatea de Stomatologie Estetică din România organizează cea de-a 16-a ediție a Congresului Internațional de Estetică Dentară, ce reunește cei mai importanți specialiști în estetică dentară, implantologie, pedodonție din țări precum Germania, SUA, Canada

Published

on

Cea de-a 16-a ediție a Congresului Internațional de Estetică Dentară, organizat în perioada 9-11 mai în București de Societatea de Stomatologie Estetică din România, anunță un eveniment de excepție cu participarea celor mai importanți specialiști în estetică dentară, implantologie, pedodonție, tehnolgie CAD/CAM și proteică dentară din Italia, Spania, Germania, Brazilia, Israel, Canada, SUA etc.

Digital versus stomatologie clasica, tehnici noi, spectaculoase, demonstrații și ultimele inovații în materie de estetică dentară și nu numai, sunt prezentate și dezbătute alături de peste 1500 de participanți din întreaga lume, se anunță într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Nume sonore și de importanță internațională vor prezenta dezbateri interesante, făcându-și cunoscut aportul în domeniu: Inaki Gamborena, Angelo Putignano, Marius Steigmann, Tidu Mankoo, Victor Clavijo, Rafi Romano și mulți alții.

Evenimentul are loc sub îndrumarea Dr. Florin Lăzărescu – președintele Societății Europene de Cosmetică Dentară, membru fondator și director corporații în cadrul Societății de Stomatologie Estetică din România.

Dr. Lăzărescu este redactor şef al ziarului online Dental Tribune şi al ziarului Today, autorul mai multor articole prestigioase de medicină dentară şi editorul cărţii ”Incursiune în estetica dentară” , volum distribuit gratuit în 10.000 de exemplare şi tradus ulterior de Quintesence ca recunoaştere a meritelor şi a contribuţiei deosebite în acest domeniu, în engleză şi chineză.

”Vă mulţumim tuturor pentru interesul manifestat în număr atât de mare! Ca si in anul precedent: Digitalizare, self registration, sesiuni paralele în toate sălile din J.W. Marriott, interviuri live ce pot fi urmărite on-line, de toate acestea veţi avea parte la congresul din acest an. Sunt mândru de echipa mea, de succesul din ce în ce mai mare cu fiecare ediţie, de speakerii de renume reuniţi aici în scopul oferirii celor mai noi şi preţioase informaţii din domeniu”, a declarat Florin Lăzărescu, membru fondator al Societăţii de Stomatologie Estetică din România (SSER) şi preşedinte al Societăţii Europene de Cosmetică Dentară (ESCD).

Congresul aflat la cea de-a 16 ediţie, se bucură de un real succes în rândul stomatologilor de pretutindeni, locurile fiind deja epuizate, pacientii putand beneficia de ceea ce stomatologii invata aici chiar din ziua urmatoare cand medicii vor ajunge in cabinet.

Interviurile și sesiunile paralele pot fi urmările online.

Programul Congresului poate fi vizualizat aici http://digitalesthetics.ro/cr3ativconference/congress-pre-registration/

Interviuri: https://www.facebook.com/sser.romania/

Lista vorbitorilor pe parcursul celor trei zile de congres va fi disponibilă aici: http://digitalesthetics.ro/speakers/

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending