Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a participat, alături de înalți oficiali ai ONU, la un turneu în țări din Africa de Vest și Sahel

Published

on

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a participat în perioada 15 – 19 octombrie 2018, în calitate sa de Președinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission – PBC), alături de Reprezentantul Special al Secretarului General ONU pentru Africa de Vest și Sahel (SRSG), Mohamed Ibn Chambas, și de Șeful Biroului de Sprijin pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Support Office), Asistentul Secretarului General ONU (ASG), Oscar Fernandez-Taranco, la un turneu în patru țări din Africa de Vest și Sahel (Gambia, Senegal, Coasta de Fildeș și Burkina Faso).

Obiectivul turneului l-a constituit cunoașterea nemijlocită a priorităților acestor state în materie de consolidare a păcii, în vederea informării PBC pentru stabilirea direcțiilor de acțiune în conformitate cu competențele Comisiei, modul în care sunt implementate proiecte ale ONU destinate reconcilierii naționale, promovării dialogului și medierii la nivelul comunităților locale și transfrontaliere, provocările și dificultățile cărora țările în cauză trebuie să le facă față, inclusiv în planul securității, precum și necesitățile urgente de asistență ce pot fi finantațe prin intermediul Fondului ONU de Consolidare a Păcii. Prezența ambasadorului Ion Jinga alături de oficialii ONU a reprezentat, un bun prilej pentru reafirmarea poziției constante a României de promovare a păcii și securității prin mediere și diplomație, cu respectarea deplină a dreptului internațional, precum și de reiterare a susținerii pe care țara noastră o acordă dezvoltării durabile a statelor din Africa, bazată pe o tradiție solidă de cunoaștere și ințelegere aprofundată a realităților africane.    

În Gambia, delegația ONU a participat la ceremonia de lansare a Comisiei pentru Adevăr, Reconciliere și Reparații (The Truth, Reconciliation and Reparations Commission), în prezența Președintelui țării, a conducerii Parlamentului, membrilor Guvernului, Procurorului General, precum și a reprezentanților societății civile și a victimelor regimului înlăturat de la putere în ianuarie 2017. Ambasadorul Ion Jinga a salutat angajamentul ferm al Președintelui Adama Barrow pentru consolidarea păcii și democrației în Gambia, a evocat cooperarea excelentă cu Comisia ONU pentru Consolidarea Păcii, reflectată inclusiv prin participarea președintelui țării, în aprilie 2018, la reuniunea PBC dedicată situației din Gambia și a reiterat disponibilitatea Comisiei de a acționa în continuare pentru menținerea unui sprijin internațional coordonat și coerent în favoarea reconcilierii și dezvoltării Gambiei.

Vizita desfășurată în perioada 15-16 octombrie, a inclus primirea la Președintele Gambiei, Adama Barrow, urmată de o conferință de presă, întrevederi cu miniștrii de Externe și Justiție, precum și întâlniri de lucru cu comunitatea diplomatică acreditată la Banjul și reprezentanții agențiilor ONU prezente în această țară.

Președintele PBC și ceilalți doi înalți oficiali ai ONU au participat la 16 octombrie 2018, în Senegal, la lansarea studiului «Pastoralism și Securitate în Africa de Vest și Sahel», realizat sub egida Oficiului ONU pentru Africa de Vest și Sahel (UNOWAS), și au avut întâlniri cu șefii misiunilor diplomatice acreditate la Dakar și cu reprezentanții agențiilor ONU prezente în Senegal.

În Coasta de Fildes, delegația ONU a fost primită de Vicepreședintele țării, Daniel Kablan Duncan, la finalul acestei întrevederi ambasadorul Ion Jinga fiind invitat să susțină declarația de presă în numele delegației, în prezența Vicepreședintelui Duncan. Tot în Coasta de Fildeș, în perioada 17-18 octombrie, oficialii ONU au avut convorbiri cu ministrul de Externe, cu ministrul Planificării și Dezvoltării și cu ministrul Solidarității, Coeziunii Sociale și Luptei împotriva Sărăciei. De asemenea, au avut întrevederi cu repreprezentanți ai societății civile din Coasta de Fildes, precum și o reuniune de lucru cu conducerea Băncii Africane de Dezvoltare, pentru identificarea modalităților de cooperare în domeniul finanțării consolidării păcii în țările africane care primesc asistență din partea Fondului ONU pentru Consolidarea Pacii (Peacebuilding Fund – PBF).

În Burkina Faso, delegația ONU a avut, la 18-19 octombrie, o reuniune de lucru cu reprezentanții locali ai agențiilor ONU, a fost primită de către Președintele Burkina Faso, Roch Marc Christian Kabore și a avut convorbiri cu ministrul de Externe, ministrul de Finanțe și ministrul Securității din Burkina Faso. Cei trei oficiali ai ONU au avut, de asemenea, întâlniri cu șefi ai misiunilor diplomatice acreditate la Ouagadougou, cu reprezentanți ai societății civile și cu lideri politici locali.

Informații suplimentare

Sesiunea anuală a Comisiei ONU pentru Consolidarea Păcii, care se va desfășura la New York, la 12 noiembrie 2018, va fi dedicată exclusiv situației din regiunea Sahel, iar la 13 noiembrie 2018 Consiliul Economic și Social al ONU (ECOSOC) și Comisia pentru Consolidarea Păcii vor organiza o reuniune comună cu tema «Impactul schimbărilor climatice asupra păcii și securității în regiunea Sahel».

 

 

.

COMUNICATE DE PRESĂ

Universitatea Europeană de Științe Sociale – CIVICA a fost lansată la sediul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative

Published

on

© SNSPA/Facebook

Universitatea Europeană de Științe Sociale – CIVICA a fost lansată marți, 4 februarie, la sediul Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA), care găzduiește și prima reuniune de lucru a reprezentanților universităților din consorțiu, informează un comunicat

Universitatea Bocconi (Italia), Universitatea Central Europeană (Ungaria), Institutul European Universitar (Organizație europeană interguvernamentală), Hertie School of Governance (Germania), Școala Națională de Studii Politice și Administrative (România), Sciences Po (Franța) și Școala de Economie din Stockholm (Suedia) s-au aliat sub numele „CIVICA – Universitatea Europeană de Științe Sociale”, pentru a deveni una dintre universitățile-pilot europene în prima rundă a aplicațiilor pentru Erasmus+ în februarie 2019.

 Consorțiul creat de aceste universități din Europa are strategii pe termen lung și activități concrete comune, care vor fi în beneficiul studenților, al profesorilor și cu un puternic impact asupra publicului larg. CIVICA va fi prototipul universității de mâine, va genera soluții inovatoare pentru cele mai presante provocări ale lumii, inspirate de științele sociale și va promova valorile civice europene, se arată într-un comunicat al universității românești.

CIVICA își propune să unească cele șapte universități de top în științele sociale, umaniste, în managementul afacerilor și politici publice, pentru a forma un campus interuniversitar european, care va uni predarea cu învățarea, cercetarea cu inovația și societatea în ansamblul său, dincolo de granițele culturale, lingvistice și naționale. Această rețea de universități va conecta 38.000 de studenți, 7.000 de cadre didactice și 3.000 de angajați din personalul administrativ. Din CIVICA va face parte și London School of Economics, în calitate de partener asociat la multe nivele.

De asemenea, CIVICA va fi un agent activ la nivelul societății europene. Acțiunile transeuropene pentru angajament civic și incluziune vor implica Universitatea în toate Tururile Europei, în promovarea accesului la învățământul superior pentru toți și în inițiativa învățământului deschis pentru refugiați și solicitanți de azil.

Printr-o planificare coordonată strategic, prin guvernare transformațională și activități integrate, incluzând mobilitate încorporată la toate nivelurile, programe de studiu comune și flexibile, o abordare interconectată în vederea pregătirii studenților pentru carierele lor, prin angajamentul civic și informarea activă a societății, CIVICA va contribui la competitivitatea internațională a partenerilor alianței și a Spațiului European al Învățământului Superior și va genera soluții pentru provocările persistente europene și mondiale.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Consiliul Județean Ilfov a obținut certificare pentru proceduri, eficiență și servicii de calitate grație derulării unui proiect din fonduri europene

Published

on

© Consiliul Județean Ilfov

Consiliul Județean Ilfov a obținut certificare pentru proceduri, eficiență și servicii de calitate grație derulării unui proiect din fonduri europene, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

Consiliul Județean Ilfov a obținut certificarea ISO 9001:2005 – o atestare a bunelor practici din organizație, a instruit în Managementul Calității 145 de angajați și aleși locali și a implementat un sistem informatic pentru managementul investițiilor publice – o platformă internă unde personalul specializat poate vedea în timp real în ce stadiu este o investiție și ce sume au fost plătite sau decontate.

Certificarea ISO 9001 dă garanția cetățenilor că instituția oferă servicii de calitate, cu respectarea procedurilor și a termenelor prevăzute de lege.

„Introducerea unui sistem de management al calității performant și transparent în județul Ilfov” este un proiect finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

„Am implementat acest program pentru că vrem să avem o administrație modernă, să creștem încrederea cetățenilor în noi și calitatea serviciilor oferite. Certificarea ISO presupune și instruirea oamenilor în privința standardelor de calitate. Beneficiile cursurilor de formare se traduc în perfecționare, îmbunătățirea continuă a performanțelor angajaților și a aleșilor locali. Pentru că formarea s-a făcut din bani europeni, am scutit bani din bugetul nostru”, a declarat Monica Trandafir, secretar general al județului, manager de proiect.

„Proiectul s-a desfășurat în perioada iulie 2018 –ianuarie 2020, iar valoarea lui a fost de 571 860, 45 lei, din care 560 423, 24 lei finanțare nerambursabilă și 11 437, 21 lei contribuția CJ Ilfov. Cursurile au fost bine primite de angajați, care au devenit mai conștienți de rolul lor în organizație și mai motivați în îndeplinirea obiectivelor. Oamenii muncesc mai eficient pentru îndeplinirea obiectivelor instituției, așa că toate lumea are de câștigat”, Elena Sandache, resposabil financiar al proiectului.

CJ Ilfov are în prezent în derulare încă două proiecte finanțate din POCA – o platformă online pentru serviciile publice adresate cetățenilor (precum plata taxelor, încărcarea documentelor pentru autorizații, petiții) și elaborarea unei metodologii pentru prioritizarea proiectelor în folosul cetățenilor.
ISO este un set de standarde cu recunoaștere internațională pentru sistemul de management.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

IFC, membră a grupului Băncii Mondiale, investește 18,5 milioane de euro în BT Leasing Transilvania

Published

on

© BT/Facebook

Corporația Financiară Internațională (IFC), membră a grupului Băncii Mondiale, acordă BT Leasing Transilvania 18,5 milioane EUR pentru a spori accesul la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) și pentru a finanța leasingul climatic în România, potrivit unui comunicat remis caleaeuropeana.ro.

IFC este investitorul „ancoră” în emisiunea de obligațiuni emise de BT Leasing, atrăgând 40 milioane euro inclusiv din participari private. Obligațiunile sunt listate începand de astăzi la Bursa București.

Veniturile din obligațiuni vor sprijini activitatea economică în rândul IMM-urilor, care au acces limitat la finanțare în România. Aceasta este prima obligațiune de rang senior negarantată emisă de o companie de leasing din România, care contribuie la eforturile de a diversifica sursele de finanțare prin accesarea piețelor de capital din țară. Investiția IFC va ajuta, de asemenea, România să progreseze în sectoarele de eficiență energetică și energie regenerabilă, deoarece jumătate din investiție este destinată proiectelor de energie durabilă.

„Suntem încântați să fim prima companie de leasing din România care a emis o obligațiune senior nesecurizată și suntem încântați să vedem încrederea investitorilor și apetitul pentru aceasta”, a declarat Ionuț Morar, directorul general al BT Leasing. „Această finanțare ne va permite să creștem portofoliul nostru de finanțare a energiei durabile, sporind totodată sprijinul nostru pentru IMM-uri”, a mai spus acesta. 

„Adâncirea piețelor financiare și creșterea accesului la finanțe, în special pentru IMM-uri, sunt printre prioritățile de bază ale IFC în România”, a declarat Thomas Lubeck, manager regional IFC pentru Europa Centrală și de Sud-Est. „Ne așteptăm ca această finanțare să crească activitatea economică și să creeze locuri de muncă la nivelul IMM-urilor, în timp ce abordăm nevoia stringentă de creștere a investițiilor în proiecte de eficiență energetică în România”, a mai spus oficialul IFC.

BT Leasing este o filială a Banca Transilvania S.A., client IFC din 2004, când i-a fost acordat pentru prima dată un împrumut la bancă pentru creditarea ipotecară. De atunci, IFC a investit în bancă printr-o serie de instrumente de creanță de rang senior, subordonate și convertibile.

Despre BT Leasing

BT leasing a fost fondată în 1995 cu numele LT Leasing Transilvania SA de un grup de 8 antreprenori români și a devenit membru al grupului BT în 2002, când Banca Transilvania a cumpărat toate acțiunile (direct și prin BT Investments) și a schimbat numele în BT Leasing Transilvania SA. În 20 de ani de activitate pe piața de leasing din România, BTL a finanțat peste 15.000 de clienți și a încheiat peste 30.000 de contracte.

Despre IFC
IFC – o organizație soră a Băncii Mondiale și membră a Grupului Băncii Mondiale – este cea mai mare instituție de dezvoltare globală concentrată pe sectorul privat pe piețele emergente. Lucrăm cu peste 2.000 de companii din întreaga lume, folosind capitalul, expertiza și influența noastră pentru a crea piețe și oportunități acolo unde sunt cele mai necesare. În anul fiscal 2019, am livrat peste 19 miliarde de dolari în finanțare pe termen lung pentru țările în curs de dezvoltare, profitând de puterea sectorului privat de a pune capăt sărăciei extreme și de a stimula prosperitatea comună.

Continue Reading

Facebook

Defender Europe 20

Advertisement
Advertisement

Trending