Seminar de informare pentru jurnaliști organizat de Autoritatea de Management POS CCE la Sibiu

In perioada 27-30 septembrie 2011, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice” (AM POS CCE), a organizat, la Sibiu, un seminar de informare adresat lideriilor de opinie si institutiilor media. Evenimentul face parte dintr-o serie de 3 seminarii de informare dedicate jurnalistilor organizate la Poiana Brasov, Mamaia si Sibiu.

La seminar au participat 20 de persoane din presa scrisa si audio-vizuala. Potrivit organizatorilor, seminarul a avut drept scop asigurarea unei informari corecte si transparente a mass-mediei cu privire la preocuparea constanta a POS CCE pentru atingerea obiectivelor programului, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor alocate si asigurarea unei gestionari corecte si eficiente a acestuia. Sesiunile au fost moderate de catre Doamna Liliana Lucaciu, consultant. Totodata, reprezentantii Autoritatii de Management si membrii Organistemelor Intermediare POS CCE  si-au adus contributia la dezvoltarea sesiunilor interactive.

Programul seminarului a cuprins: prezentarea generala si informatii despre POS CCE, prezentarea stadiului actual de implementare a programului, promovarea elementelor de bune practici şi a proiectelor de succes, precum si provocari si dificultati in gestionarea POS CCE. De asemenea, evenimentul a cuprins si o vizita de lucru la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, beneficiara unei finantari europene pentru implementarea unui proiect privind dezvoltarea unui Centru de Cercetare de laborator in domeniul medicinei respiratorii pediatrice.

In cadrul evaluarii rezultatelor seminarului, participantii au consemnat actiuni viitoare privind comunicarea si promovarea Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”.

 

Andreea CONSTANTIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.