Situația din România, dezbătută de presa internațională. Washington Post: 400 de răniți, o cifră șocantă pentru o țară care este membru al UE și NATO. The Economist: Se poate lupta cu corupția într-unul dintre cele mai corupte state din UE?

Două publicații internaționale Washington Post și The Economist, relatează desper situația tensionată din România. În timp ce jurnaliștii americani scriu, într-un material intitulat ”Încă un pas spre erodarea democrației din Europa Centrală” că cei 400 de oameni răniți în urma protestelor din 10 august „reprezintă o cifră șocantă pentru o țară care este membru al Uniunii Europene și al NATO”, britanicii de la The Economist se întreabă dacă „se poate lupta cu corupția într-unul dintre cele mai corupte state din UE”.

Foto: captură/facebook.com/TheEconomist

Washington Post: ”Încă un pas spre erodarea democrației din Europa Centrală” 

Într-un articol de opinie publicat de Washington Post se arată că erodarea democrației din Europa Centrală, care se face încet, dar sigur, a mai avansat cu un pas săptămâna trecută, după ce ”guvernul corupt al României a recurs la forța brută, ca răspuns la protestele organizate împotriva atacului său asupra statului de drept”. 

Jurnaliștii americani precizează că, după ce zeci de mii de oameni s-au adunat în centrul Bucureștiului pentru a cere demisia Guvernului, forțele poliției au organizat atacuri cu tunuri de apă, gaze lacrimogene și bastoane, lovind violent pe participanții la proteste, pe jurnaliști și chiar pe câțiva turiști israelieni. Peste 400 de oameni au fost răniți, ”ceea ce reprezintă o cifră șocantă pentru o țară care este membru al Uniunii Europene și al NATO”, mai notează Washington Post.

The Economist: ”Se poate lupta cu corupția într-unul dintre cele mai corupte state din UE?”

La rândul lor, britanicii de la The Economist au publicat pe pagina lor de Facebook un material video în care explică celor care îi urmăresc pe pagina de socializare ce se întâmplă în această țară din Europa estică.

„Ce trebuie făcut pentru a curăța un stat corupt? Într-unul dintre cele mai corupte state din Uniunea Europeană, un procuror a preluat agenda publică, condamnând peste 1000 de oficiali români”, este descrierea materialului video publicat joi :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.