SONDAJ: Românii nu cred în bănci şi în partide

PeoplePotrivit cercetării INSCOP Research efectuate la comanda ziarului „Adevărul“, doar 17% din respondenţi nu sunt reticenţi faţă de bănci. Şi mai puţini (13,2%) pun preţ pe partidele politice.

Partidele politice continuă să se afle în partea inferioară a clasamentului general al încrederii în instituţii de orice tip.

Parlamentul, Guvernul şi Preşedinţia pierd puncte în topul încrederii, comparativ cu măsurătoarea efectuată în urmă cu două luni (noiembrie 2013), relevă sondajul realizat de INSCOP Research la comanda ziarului “Adevărul”.

Cercetarea a fost efectuată în perioada 16-21 ianuarie 2014. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.054 de persoane, reprezentativ pentru populaţia de 18 şi de peste 18 ani, iar eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%.

În afara partidelor (doar 13,2% din respondenţi au multă şi foarte multă încredere în aceste instituţii), codaşe în clasamentul general mai sunt băncile (17%) şi patronatele (19,9%).

În privinţa încrederii pe care românii o manifestă faţă de instituţiile internaţionale, ierarhia e dominată de NATO – 50,4% (51,4% în noiembrie 2013), ONU – 50,2% (52,7% în noiembrie) şi UE – 47% (48,6% în noiembrie).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.