Tarife mai mici la roaming in UE, de la 1 iulie. Afla aici cat te va costa minutul


De la 1 iulie, preţul apelurilor efectuate şi primite în roaming  în spaţiul Uniunii Europene trebuie să scadă, conform reglementărilor europene, până la 0,35 euro/minut în cazul apelurilor efectuate şi 0,11 euro/minut la apelurile primite, anunta dcnews.ro.

În Romania, Vodafone a anunţat joi reducerea acestor tarife de roaming la nivelul cerut de Comisia Europeană începand din 17 iunie la nivelul ţărilor UE şi în ţările din Spaţiul Economic European (EEA) – Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, precum şi in Elveţia. Orange a anunţat cu o zi în urmă că va reduce tarifele de roaming începând cu 1 iulie şi a venit cu oferte care promit tarife mai mici în roaming.

Vodafone, al doilea mare operator de telefonie mobilă în funcţie de numarul de clienţi, a anunţat joi că atât abonaţii cât şi utilizatorii de cartele care călătoresc în ţări ale Uniunii Europene, în EEA, precum şi în Elveţia vor avea începând cu data de 17 iunie urmatoarele tarife:

0,35 Euro/minut pentru un apel efectuat către orice destinaţie din Uniunea Europeana, EEA şi Elveţia, faţă de 0,39 Euro în prezent.

0,11 Euro/minut pentru un apel primit pe teritoriul Uniunii Europene, EEA şi Elveţiei, faţă de 0,15 Euro, tariful existent. (Tarifele menţionate nu includ TVA).

Orange a anunţat de asemenea, că din 1 iulie 2011 va reduce tarifele standard pentru apelurile de voce, în conformitate cu prevederile Uniunii Europene. Apelurile efectuate vor fi taxate cu 0,35 euro/minut, iar apelurile primite cu 0,11 euro/minut. Clienţii Orange care îşi vor activa din 15 iunie noile opţiuni de voce în roaming vor beneficia deja din momentul activării de tarife reduse la nivelul celor reglementate, pentru traficul realizat suplimentar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.