Traian Basescu, la Haga: Daca nu am avea securitatea necesara la Cernavoda si ar ajunge pe mana teroristilor, s-ar putea fabrica si bombe

basescu hagaPresedintele Traian Basescu, aflat la Haga, unde are loc Summit-ul Securitatii Nucleare, a declarat ca securitatea nucleara este extrem de importanta pentru Romania, in contextul amenintatrilor teroriste, si ca trebuie subliniata si “oamenilor de rând” necesitatea siguranţei nucleare.

Seful statului a afirmat, in acest context, ca uraniul ars in reactoarele de la Centrala Nucleara de la Cernavoda devine extrem de radioactiv, din care s-ar putea fabrica “mici sau mari bombe nucleare”, “echipamente extrem de periculoase pentru oameni”, daca Romania nu ar avea securitatea necesara.

“Uraniul de la noi, ars in reactoarele de la Cernavoda, devine extrem de radioactiv.  Dupa ce arde in reactor, uraniul devine extrem de radioactiv. Daca nu am avea securitatea necesara si acest uraniu ar ajunge pe mina teroristilor, s-ar putea fabrica, mai mici sau mai mari, bombe nucleare. S-ar putea fabrica echipamente extrem de periculoase pentru oameni. Oamenii nu realizeaza riscurile, de aceea un stat ca Germania si-a propus sa reduca productia nucleara”, a afirmat Traian Basescu.

Mai multe declaratii ale presedintelui au fost transmise LIVE TEXT, aici.

 

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.