Băsescu: Acum vrem cu China, vrem cu SUA, ajungem să ne încurcăm şi creăm confuzie

basescu haga 2Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Haga, că Parteneriatul cu SUA este “de neînlocuit” şi a precizat că “vrem cu China, vrem cu Statele Unite şi creăm confuzie prin atitudine”.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute după Summit-ul Securităţii Nucleare de la Haga, că actualul context regional confirmă faptul că Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii este de neînlocuit pentru securitatea naţională a României.

“Oricine încearcă să se împrăştie în diverse direcţii, zâmbind politic şi spre est şi în Asia … Sigur, putem face afaceri cu toată lumea, dar securitatea noastră ţine de Parteneriatul strategic cu Statele Unite şi de apartenenţa la NATO sau, dacă vreţi, de apartenenţa la NATO”, a spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a continuat, precizând că “acum ajungem să ne încurcăm”. “Vrem cu China, vrem cu Statele Unite, creăm confuzie prin atitudine, că mă îndoiesc că Statele Unite nu pot dezvolta programe IT sau de telefonie în România. De ce trebuie să ne vulnerabilizăm, mi-e greu să înţeleg, dar nu aici este locul unde aş vrea să discut”, a mai afirmat Traian Băsescu.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.