U.E.
Uniunea piețelor de capital: Statele membre sunt pregătite de negocieri cu PE pentru Actul privind cotarea la bursă
Published
1 year agoon
Consiliul UE a convenit miercuri, 14 iunie, asupra poziției sale cu privire la Actul privind cotarea la bursă, un pachet care va face piețele publice de capital mai atractive pentru întreprinderile din UE și va facilita accesul la capital al întreprinderilor de toate dimensiunile, în special al întreprinderilor mici și mijlocii.
Această inițiativă face parte din finalizarea uniunii piețelor de capital. Măsurile propuse vor dezvolta în continuare uniunea piețelor de capital prin reducerea birocrației și a costurilor inutile pentru întreprinderi. Acest lucru va încuraja întreprinderile să ajungă și să se mențină cotate pe piețele publice din UE. Facilitarea accesului la piețele publice va permite întreprinderilor să se diversifice și să completeze mai bine sursele de finanțare disponibile.
„Acordul de astăzi va ajuta întreprinderile europene să acceseze surse de finanțare pe care nu le-au valorificat până acum din cauza birocrației excesive. Noile norme vor facilita cotarea întreprinderilor de toate dimensiunile, inclusiv a IMM-urilor, la bursele de valori europene”, a declarat Elisabeth Svantesson, ministra suedeză a finanțelor.
Întrucât ambasadorii la UE ai statelor membre reuniți în cadrul Consiliului au convenit asupra unui mandat cu privire la propunere, Consiliul este pregătit să înceapă negocierile cu Parlamentul European pentru a ajunge la un acord cu privire la versiunea finală a textelor.
La 7 decembrie 2022, Comisia a prezentat măsuri de reducere – prin intermediul unui nou act privind cotarea la bursă – a sarcinii administrative pentru întreprinderile de toate dimensiunile, în special pentru IMM-uri, astfel încât acestea să poată avea un acces mai bun la finanțare pe piețele publice de capital, fără a submina integritatea pieței și protecția investitorilor. Pachetul de acte privind cotarea la bursă constă în:
- modificarea Regulamentului privind prospectul, a Regulamentului privind abuzul de piață și a Regulamentului privind piețele instrumentelor financiare
- modificarea Directivei privind piețele instrumentelor financiare și abrogarea Directivei privind cotarea
- o directivă privind acțiunile cu drepturi de vot multiple
Propunerea urmărește să raționalizeze normele aplicabile întreprinderilor care trec printr-un proces de cotare la bursă și întreprinderilor deja cotate pe piețele publice din UE, cu scopul de a le simplifica pentru întreprinderi prin reducerea sarcinilor administrative și a costurilor lor, menținând, în același timp, un grad suficient de transparență, de protecție a investitorilor și de integritate a pieței.
La 19 aprilie, Consiliul și-a stabilit deja mandatul cu privire la directiva privind acțiunile cu drepturi de vot multiple. Astăzi și-a finalizat mandatul cu privire la celelalte două acte legislative.
Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.
You may like
Comisarul desemnat al Sloveniei pentru portofoliul Extinderii insistă ca procesul să rămână bazat pe merit și „fără scurtături”
Comisarul desemnat al Ciprului își conturează viziunea pentru un sector de pescuit sustenabil și o economie albastră prosperă
Comisarul desemnat al Cehiei pentru Parteneriate Internaționale afirmă că inițiativa Global Gateway trebuie să echilibreze profitul și principiile în sprijinul dezvoltării sustenabile
Liderii UE vor avea, la Budapesta, o dezbatere strategică privind relațiile transatlantice în noua epocă Trump: Relația Europei cu SUA este esențială
Trump, discuții telefonice cu Macron, Zelenski, Orban, Netanyahu și Xi Jinping: Franța dorește ca SUA să țină cont de UE, Ucraina speră la un sprijin de neclintit, iar China nu dorește confruntare
Seism politic în Germania: Coaliția de guvernare, în pragul prăbușirii după ce Olaf Scholz l-a demis pe ministrul finanțelor. Un vot de încredere va avea loc pe 15 ianuarie 2025
REPUBLICA MOLDOVA
Summitul Comunității Politice Europene: Opt lideri europeni, în frunte cu Iohannis și Macron, îi reafirmă Maiei Sandu dreptul R. Moldova de a face parte dintr-o Europă liberă și democratică
Published
2 hours agoon
November 7, 2024Liderii Franței, Germaniei, Italiei, Poloniei, României și Regatului Unit, alături de președintele Consiliului European și președintele Comisiei Europene, și-au reiterat sprijinul ferm pentru Republica Moldova în cadrul unei întâlniri ce a avut loc la summitul Comunității Politice Europene, desfășurat la Budapesta, alături de președinta Maia Sandu.
Într-o declarație comună adoptată de Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Giorgia Meloni, Donald Tusk, Klaus Iohannis, Keir Starmer, Charles Michel și Ursula von der Leyen, liderii au felicitat poporul moldovean pentru angajamentul față de democrație, libertate și statul de drept, manifestat prin organizarea cu succes a unor alegeri prezidențiale libere și corecte. Maia Sandu a fost realeasă pentru un al doilea mandat, cu o rată ridicată de participare. De asemenea, liderii europeni au salutat rezultatul referendumului care a înscris aderarea la Uniunea Europeană în legea fundamentală a Moldovei.
“Suntem uniți cu Moldova în drumul său către pace, prosperitate și stabilitate și reafirmăm dreptul său de a face parte dintr-o Europă liberă și democratică”, se arată în declarația comună.
Realizările Moldovei au avut loc în ciuda unor încercări fără precedent de a submina integritatea procesului electoral și instituțiile democratice, prin ingerințe externe. Oficialii au condamnat ferm tentativele documentate de manipulare a rezultatelor alegerilor, inclusiv prin campanii de dezinformare, corupție și scheme de cumpărare de voturi. De asemenea, au salutat succesul Moldovei în contracararea eforturilor de destabilizare ale Rusiei și și-au reafirmat sprijinul pentru consolidarea rezilienței acesteia.
Liderii europeni și-au declarat hotărârea colectivă de a sprijini Moldova în apărarea suveranității și integrității teritoriale, în conformitate cu Constituția sa.
Președinta pro-europeană în exercițiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, a câştigat duminică un al doilea mandat de președinte al republicii. În urmă cu două săptămâni, când au decis să-i trimită în turul al doilea al prezidențialelor pe Maia Sandu și pe Alexandr Stoianoglo, cetățenii Republicii Moldova au ales calea europeană la plebiscitul constituțional desfășurat în paralel cu primul tur al scrutinului pentru funcția supremă în stat, 50,35% dintre cetățenii prezenți la urne votând pentru modificarea Constituției și înscrierea integrării europene ca obiectiv strategic în legea fundamentală a țării. Ambele scrutine au fost puternic afectate de ingerințele electorale ale Rusiei.
Liderii din 40 state din Europa au participat joi la summitul Comunității Politice de la Budapesta, urmând ca șefii de stat sau de guvern din cele 27 de state membre ale UE să continue vineri cu o reuniune informală a Consiliului European.
Comunitatea Politică Europeană este o platformă pentru coordonare politică lansată cu prilejul Consiliului European din iunie 2022, în contextul efectelor grave ale războiului de agresiune declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Obiectivul acestui format îl reprezintă promovarea dialogului politic şi a cooperării pe teme de interes comun, pentru consolidarea securităţii, stabilităţii şi a prosperităţii pe continentul european.
Acesta a fost cel de-al cincilea summit CPE care a avut loc de la crearea forumului, la 9 mai 2022, la inițiativa președintelui francez Emmanuel Macron, care deținea atunci președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene
Precedentele patru summit-uri au avut loc la Praga (Cehia), Bulboaca (Republica Moldova) Granada (Spania) și Oxfordshide (Regatul Unit).
PARLAMENTUL EUROPEAN
Comisarul desemnat pentru climă, zero emisii nete și creștere curată promite un acord UE pentru o industrie curată pentru a sprijini întreprinderile din UE să atingă obiectivele climatice
Published
5 hours agoon
November 7, 2024By
Teodora IonWopke Hoekstra, comisarul desemnat pentru climă, zero emisii nete și creștere curată, a fost audiat joi în cele trei comisii de specialitate.
La începutul audierii, Hoekstra a adus un omagiu victimelor recentelor inundații din Valencia, Spania, și a subliniat necesitatea de a îmbunătăți capacitatea Europei de a se pregăti pentru riscurile în creștere legate de climă, informează Parlamentul European într-un comunicat.
În discursul său introductiv, comisarul desemnat a subliniat angajamentul său ferm pentru atingerea neutralității climatice până în 2050 și a confirmat că va prezenta un plan european de adaptare la schimbările climatice și va evalua necesitatea unei legislații viitoare în acest domeniu pe baza evaluării europene a riscurilor climatice din 2024. El a sugerat, de asemenea, că fondurile UE ar trebui distribuite numai proiectelor care sunt adaptate.
Răspunzând întrebărilor adresate de deputații europeni, Hoekstra a subliniat necesitatea de a pune în aplicare întreaga legislație actuală privind clima, recunoscând în același timp preocupările legitime ale întreprinderilor și cetățenilor cu privire la costul atingerii obiectivelor climatice, subliniind că tranziția trebuie să fie echitabilă.
El s-a angajat, de asemenea, să consacre un obiectiv de reducere netă a emisiilor de gaze cu efect de seră de 90% pentru 2040 în Legea europeană privind clima, pentru ca UE să devină neutră din punct de vedere climatic în 2050.
De asemenea, acesta s-a angajat să depună eforturi în vederea eliminării treptate a tuturor subvențiilor pentru combustibilii fosili finanțate din bugetul UE.
Referitor la negocierile globale privind clima, mai mulți eurodeputați l-au întrebat pe Hoekstra cum ar încuraja partenerii internaționali să devină mai ambițioși în ceea ce privește politica privind clima. Hoekstra a declarat că UE trebuie să fie mai fermă în ceea ce privește așteptările pe care le are de la alte țări. Hoekstra a evidențiat ca instrumente-cheie prețurile globale la carbon și mecanismul UE de ajustare la frontiera carbonului, acesta din urmă având, de asemenea, un rol în descurajarea întreprinderilor de a transfera producția în afara UE.
Acordul UE pentru o industrie curată
Eurodeputații l-au întrebat pe Hoekstra cum se va asigura că UE rămâne competitivă în timpul tranziției ecologice. Hoekstra s-a angajat să prezinte un Acordul UE pentru o industrie curată în termen de 100 de zile pentru a sprijini întreprinderile din UE să atingă obiectivele climatice. Eforturile UE de atenuare a schimbărilor climatice oferă, de asemenea, întreprinderilor oportunitatea de a deveni fruntașe economice, a spus el.
Eurodeputații au întrebat cum intenționează comisarul desemnat să determine statele membre să cheltuiască banii din sistemul UE de comercializare a certificatelor de emisii doar în favoarea obiectivelor de decarbonizare. Comisarul desemnat a declarat că acest aspect va fi abordat în cadrul revizuirii din 2026.
Mulți eurodeputați au întrebat cum intenționează comisarul desemnat să sprijine industria auto europeană și dacă interdicția din 2035 privind motoarele cu combustie ar trebui revizuită.
Hoekstra a pledat pentru respectarea calendarului convenit pentru a asigura previzibilitatea pentru industrie. În același timp, acesta s-a angajat să lupte ”cu înverșunare” pentru a asigura un mediu economic echitabil pentru industria europeană a automobilelor, a bateriilor și pentru industria ecologică. Hoekstra s-a angajat să stimuleze dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a autovehiculelor și investițiile în rețeaua electrică. De asemenea, Hoekstra a insistat împotriva revizuirii cadrului privind biocarburanții, concentrându-se în schimb pe electrificare.
De asemenea, el s-a angajat să sprijine în continuare industria siderurgică și tehnologiile de captare și stocare a carbonului (CSC): ”Nu putem să ieșim din criza climatică cu ajutorul CSC, dar contribuția CSC poate fi potențial uriașă”, a adăugat el.
Hoekstra a declarat că, în vremuri de inegalitate crescândă, responsabilii trebuie să suporte o sarcină mai mare, ceea ce ar putea fi realizat prin avansarea activității fiscale la nivel global. Sistemele fiscale trebuie să faciliteze ambițiile climatice și nu să le stea în cale, a adăugat el. O altă prioritate ar fi eliminarea decalajelor fiscale și avansarea luptei împotriva fraudei fiscale.
Eurodeputații au întrebat ce ar face Hoekstra pentru a promova activitatea fiscală la nivel internațional și, în cazul în care aceasta ar eșua, pentru a dezvolta un plan B doar pentru UE.
Aceștia au întrebat despre eliminarea legilor pentru a evita suprapunerile (decluttering), eforturile de armonizare fiscală la nivelul UE, impozitarea favorabilă tranziției climatice și, în special, o taxă pentru persoanele care zboară frecvent.
În răspunsurile sale, Hoekstra a promis un efort de revizuire a dezarhivării până în 2026, a afirmat că concurența fiscală nu este calea ideală, deoarece reduce veniturile fiscale, fără a împiedica însă companiile să părăsească UE, și s-a angajat să analizeze o anumită formă de taxă pe aviație.
Wopke Bastiaan Hoekstra se află în ultimul grup de comisari desemnați care sunt audiați în această săptămână, urmând ca săptămâna viitoare vicepreședinții executivi să parcurgă același traseu al întrebărilor din partea europarlamentarilor.
După finalizarea tuturor audierilor, Conferința președinților de comisie va evalua rezultatul acestora și va transmite concluziile Conferinței președinților, informează Parlamentul European.
Conferința președinților va analiza scrisorile de evaluare primite de la comisiile competente și recomandările Conferinței președinților de comisie. Ea va face apoi o evaluare finală și, pe 21 noiembrie, va declara audierile închise. Scrisorile de evaluare vor fi publicate după ce Conferința președinților declară toate audierile închise.
După încheierea audierilor, președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va prezenta colegiul complet al comisarilor și programul său în plen. Prezentarea va fi urmată de o dezbatere cu deputații europeni. Orice grup politic sau cel puțin a douăzecea parte dintre membrii Parlamentului (pragul redus) poate depune o propunere de rezoluție.
Întreaga Comisie Europeană trebuie să primească aprobarea Parlamentului (cu majoritatea voturilor exprimate, vot prin apel nominal). Votul este planificat să aibă loc în sesiunea plenară din 25-28 noiembrie de la Strasbourg.
După ce este confirmată de Parlament, Comisia trebuie numită oficial de Consiliul European, hotărând cu majoritate calificată.
COMISIA EUROPEANA
Comisarul desemnat al Sloveniei pentru portofoliul Extinderii insistă ca procesul să rămână bazat pe merit și „fără scurtături”
Published
5 hours agoon
November 7, 2024Comisia pentru afaceri externe a audiat-o joi pe Marta Kos, comisarul desemnat al Sloveniei pentru portofoliul Extinderii. În declarația sa introductivă, Kos a subliniat că extinderea „trece ca un fir roșu prin viața mea”. Făcând parte dintr-o generație tânără de sloveni care cer libertate și democrație, calea către UE a fost calea de urmat, a spus ea, adăugând că va injecta aceeași concentrare și energie în procesul de extindere în următorii ani, relatează Parlamentul European.
Kos a subliniat faptul că procesul de extindere este un maraton, nu un sprint. Și, deși este în favoarea ambiției, procesul de extindere trebuie să rămână bazat pe merit, fiecare țară care aspiră să adere la UE fiind evaluată cu atenție în funcție de meritele sale individuale: „Nu există scurtături”. În același timp, dacă va fi confirmată, Kos s-a angajat să se asigure că toate țările candidate la aderare sunt bine pregătite, susținute de un sprijin politic puternic din partea UE și însoțite pe tot parcursul procesului. Țările care se angajează în procesul de reformă ar trebui, de asemenea, să culeagă beneficiile, inclusiv prin integrarea treptată în piața unică. Arătând clar că va aborda problema regreselor democratice, ea a subliniat, de asemenea, necesitatea unui angajament european puternic față de țările candidate.
Integrarea europeană a Balcanilor de Vest, Republicii Moldova și a Ucrainei
În ceea ce privește Ucraina, ea s-a angajat să colaboreze îndeaproape cu Kievul, sprijinind redresarea și reconstrucția acestuia, în coordonare cu G7 și cu alți parteneri internaționali de aceeași orientare. Sprijinirea Ucrainei și respingerea agresiunii Rusiei reprezintă o prioritate absolută și a declarat că negocierile de extindere cu această țară trebuie să fie steaua călăuzitoare europeană pentru această „națiune eroică – la fel și pentru Moldova”. Ea s-a angajat, de asemenea, să transforme extinderea dintr-o oportunitate într-o realitate pentru Balcanii de Vest, promovând reconcilierea și cooperarea regională și subliniind că problemele bilaterale „nu pot rămâne obstacole permanente” în calea perspectivelor lor de aderare.
Kos și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru activitatea ONU de soluționare a problemei cipriote, care va determina ritmul relațiilor UE-Turcia în viitor. Aceasta a declarat că va continua să colaboreze cu Ankara, apărând întotdeauna drepturile omului, democrația, libertățile fundamentale și statul de drept. De asemenea, ea a declarat că va sprijini eforturile de promovare a păcii între Armenia și Azerbaidjan.
Integritatea procesului de extindere trebuie să fie susținută
Răspunzând la întrebările deputaților europeni, Kos a subliniat necesitatea de a susține integritatea procesului de extindere printr-o abordare bazată pe merit și pe respectarea valorilor UE. Ea a fost de acord că acțiunile concrete în conformitate cu o integrare treptată în UE ar trimite un semnal pozitiv cetățenilor din țările candidate. Ea a afirmat că procesul de extindere ar trebui să fie transparent în ceea ce privește banii cheltuiți – supravegheați de structuri de audit specializate – și bazat pe îndeplinirea criteriilor relevante de către țările candidate. Statele membre și UE vor fi cele care vor lua decizia finală privind aderarea unei țări și, pentru a fi pregătite, reformele interne necesare ale UE ar trebui să aibă loc în paralel. În timp ce a promis să colaboreze cu societatea civilă din statele membre, ea și-a exprimat, de asemenea, speranța că deputații europeni vor sprijini extinderea și vor prezenta beneficiile acesteia alegătorilor lor.
Etapele următoare
Pe baza recomandărilor comisiilor, Conferința președinților (președintele PE, Roberta Metsola, și președinții grupurilor politice) urmează să efectueze evaluarea finală și să declare audierile încheiate la 21 noiembrie. După ce Conferința președinților va declara închise toate audierile, vor fi publicate scrisorile de evaluare.
Alegerea de către deputații europeni a colegiului complet de comisari (cu o majoritate a voturilor exprimate, prin apel nominal) este în prezent programată să aibă loc în timpul sesiunii plenare din 25-28 noiembrie de la Strasbourg.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”
Joe Biden face apel la unitate după victoria lui Trump: “Într-o democrație, voința poporului prevalează întotdeauna. Nu-ţi poţi iubi ţara doar atunci când câştigi”
Summitul Comunității Politice Europene: Klaus Iohannis a evocat “victoria crucială” a Maiei Sandu și a reafirmat “sprijinul strategic pentru calea europeană” a R. Moldova
Summitul Comunității Politice Europene: Opt lideri europeni, în frunte cu Iohannis și Macron, îi reafirmă Maiei Sandu dreptul R. Moldova de a face parte dintr-o Europă liberă și democratică
Guvernul României aprobă planul de achiziție a 32 de avioane de luptă F-35 de la SUA și îl trimite în Parlament pentru procedură de urgență
Nicolae Ciucă, favoritul administrației americane, conform unei analize DW (P)
Comisarul desemnat pentru climă, zero emisii nete și creștere curată promite un acord UE pentru o industrie curată pentru a sprijini întreprinderile din UE să atingă obiectivele climatice
Comisarul desemnat al Sloveniei pentru portofoliul Extinderii insistă ca procesul să rămână bazat pe merit și „fără scurtături”
Emmanuel Macron consideră că europenii nu trebuie „să-și încredințeze pentru eternitate” securitatea americanilor: „Este un moment al istoriei decisiv”
Premierul Finlandei: Europa trebuie să transmită un mesaj puternic SUA și viitoarei administrații Trump privind susținerea Ucrainei
Virgil Popescu, prezent la audierea comisarului desemnat pentru climă, zero emisii nete și creștere curată: Dialogul cu companiile interesate să investească în sustenabilitate și competitivitate va fi esențial
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Joe Biden face apel la unitate după victoria lui Trump: “Într-o democrație, voința poporului prevalează întotdeauna. Nu-ţi poţi iubi ţara doar atunci când câştigi”
INTERVIU Larisa Mezinu-Bălan, vicepreședinte al CNAS, anunță pentru 2025 noi mecanisme financiare care să extindă lista medicamentelor inovative
Iulius Firczak, deputat în cadrul Comisiei pentru buget: Trebuie să învățăm cum să atragem capital privat în cercetarea medicală. Este un joc pe care SUA și China l-au învățat deja
Fondurile din PNRR și Politica de Coeziune reprezintă ”ancore solide” pentru ”a construi o Românie și o Europă în care accesul la sănătate este egal pentru toți cetățenii”, subliniază Ramona Chiriac
Senatoarea Nicoleta Pauliuc: Una dintre problemele grave cu care se confruntă sistemul sanitar românesc este adoptarea foarte greoaie a unor tratamente aprobate și folosite la nivelul UE
Marcel Ciolacu, la Salonul Euronaval din Paris: Prioritatea este dezvoltarea industriei de apărare din România. Modernizarea Armatei înseamnă noi locuri de muncă pentru români
Vicepreședintele PE Victor Negrescu punctează pilonii strategiei în domeniul industriei farmaceutice: Dezvoltarea inovației, securitatea medicală a Europei și protecția proprietății intelectuale
Ministrul Economiei evidențiază avantajul competitiv pe care îl poate avea România în industria dispozitivelor medicale: Să avem mai multă proprietate intelectuală înregistrată în țara noastră
Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România: Sistemul de sănătate românesc se confruntă cu provocări semnificative. Punerea în aplicare la timp a investițiilor din PNRR este esențială
Luca Niculescu: Pentru România, aderarea la OCDE va însemna o ocazie extraordinară de a avea un sistem de sănătate mai modern, axat pe inovare, cercetare, adaptat la provocările lumii moderne
Trending
- ROMÂNIA2 days ago
Miniștrii economiei și cercetării au pus bazele primului program care va crea drona românească la sediul INCAS, un institut lider regional în domeniul ştiinţelor aerospaţiale
- EDITORIALE4 days ago
Iulian Chifu: Alegeri prezidențiale la Chișinău – Nu puteți voi fura cât putem noi vota!
- ROMÂNIA1 day ago
Nicolae Ciucă îl felicită pe Donald Trump pentru realegerea ca președinte al SUA: Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a întări Parteneriatul nostru strategic
- POLITICĂ5 days ago
PNL și-a lansat programul de guvernare 2024-2028. Nicolae Ciucă: Viitorul economiei românești, al IMM-urilor și bunăstarea clasei de mijloc sunt pe buletinul de vot
- ROMÂNIA3 days ago
Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România: Sistemul de sănătate românesc se confruntă cu provocări semnificative. Punerea în aplicare la timp a investițiilor din PNRR este esențială