Viceprim-ministrul Ana Birchall, întrevedere cu un oficial SUA. Organizarea întâlnirii anuale a Dialogului Strategic, pe agenda discuțiilor

Întrevederea viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, cu adjunctul principal al asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Elisabeth Millard

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall, a avut luni, 14 mai 2018, o întrevedere cu Elisabeth Millard, adjunctul principal al asistentului pentru afaceri europene și eurasiatice al secretarului de stat al SUA.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat teme de interes din perspectiva organizării întâlnirii anuale a Dialogului Strategic și cele mai recente evoluții în legătură cu operaţionalizarea şi activitatea Comitetului interministerial pentru implementarea obiectivelor rezultate din Parteneriatul Strategic cu SUA și a altor proiecte bilaterale România – SUA, format de lucru înființat prin decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă în luna martie 2018, menit să contribuie la îmbunătățirea coordonării inter-departamentale în vederea promovării mai coerente și eficiente a intereselor României în cooperarea cu Statele Unite ale Americii. Oficialul român a subliniat că înființarea Comitetului demonstrează încă o dată importanța pe care prim-ministrul și Guvernul României o acordă relației bilaterale cu Statele Unite ale Americii.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a menționat importanța organizării întâlnirii anuale a Dialogului Strategic româno-american în cursul acestui semestru, precizând atenția deosebită pe care Guvernul o acordă cooperării și coordonării cu partea americană pe teme de interes comun. Conform Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, reuniunile pe tema Dialogului Strategic sunt organizate în fiecare an.

Vicepremierul Ana Birchall a subliniat interesul părții române pentru identificarea și desfășurarea de noi proiecte comune care să contribuie la dezvoltarea și aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA. De asemenea, a mulțumit pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii în privința candidaturii României pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.