VIDEO INTERVIU Marco Onida, expert al Comisiei Europene, încurajează dezvoltarea infrastructurii în zona Munților Carpați

Marco Onida, director DG REGIO, a declarat într-un interviu pentru Calea Europeană faptul că România a progresat mult, dar în materie de infrastructură și atracții turistice mai sunt multe lucruri de făcut în regiunea Munților Carpați în România.

“Ceea ce este important este ceea ce spune comisarul european Corina Crețu: Uitați-vă înapoi cu 20 de ani sau cu 10 ani și veți vedea diferența, veți vedea beneficiile în ceea ce privește calitatea vieții și a dezvoltării. Bineînțeles că trebuie ca românii să aibă răbdare, nu toate se pot realiza în șase luni, dar dacă ne uităm în spate putem vedea multe îmbunătățiri.”

Expertul european a vorbit și despre climatul politic european: “Situația generală a cetățenilor în UE este complicată, trăim în momente în care sunt puse multe întrebări și există o ascensiune a populismului. Eu însumi vin din Italia, țara care era cea mai pro-europeană, iar astăzi suntem în situația de a avea un guvern care pune la îndoială eficiența monedei euro.”

“Conferința de astăzi a adus multe beneficii celor care au participat, aici s-a vorbit nu numai despre biodiversitate, ci și despre economie și un acces mai facil al turiștilor”, a conchis Marco Onida.

Comitetul European al Regiunilor a organizat în orașul Cugir, județul Alba, conferința ”Viitorul comunităților montane europene. Perspective carpatice”, eveniment desfășurat în cadrul inițiativei “Reflecting on Europe”.

Potrivit organizatorilor, conferința și-a propus să inițieze o dezbatere privind oportunitatea dezvoltării  unei strategii macroregionale a Munților Carpați.

La eveniment au participat reprezentanți ai CoR, Marco Onida, Înalt funcționar al Comisiei Europene, DG REGIO, Expert în Direcția Generală pentru Politica Regională și Urbană, fost Secretar General al Convenției alpine, Harald Egerer, Secretar General al Convenției carpatice și Adrian Teban, membru CoR, primar al orașului Cugir, Alin Nica, membru CoR, Csaba Boborly, membru CoR, care și-au împărtășit expertiza și viziunea privind strategiile macroregionale din Europe, în mod deosebit a celei carpatice.

Urmăriți și 

LIVE VIDEO 14 mai, ora 10:00. Comitetul European al Regiunilor organizează conferința „Viitorul comunităților montane europene. Perspective carpatice”

LIVE VIDEO Seria dezbaterilor „Reflecting on Europe” ajunge în orașul Cugir, județul Alba. Membrii CoR discută despre viitorul comunităților montane europene în perspectivă carpatică

VIDEO Interviu cu primarul orașului Cugir, gazda conferinței „Viitorul comunităților montane europene. Perspective carpatice” organizată sub egida inițiativei „Reflecting on Europe” a Comitetului European al Regiunilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.