Victor Negrescu, ministrul delegat al Afacerilor Europene: Documentul național al președinției României la Consiliului UE va fi definitivat până în septembrie 2018

Ministrul delegat al Afacerilor Europene, Victor Negrescu, a anunțat că România va avea definitivat un document național al priorităților României în cadrul președinției Consiliului UE până în luna septembrie a acestui an, în condițiile în care România va prelua mandatul începând cu 1 ianuarie 2019.

Foto: MAE

Victor Negrescu, ministrul delegat al Afacerilor Europene, a avut astăzi o întrevedere cu omologii săi din Finalanda și Croația, alături de care România va face parte din trio-ul președinției Consiliului UE.

La conferința de presă de după întâlnire, ministrul Negrescu a precizat că au fost stabilite un calendar și o metodologie de lucru pentru perioada următoare, dar a menționat faptul că a avut loc și o verificare a Secretariatului Consiliului UE care s-a asigurat că este folosită o tehnică de lucru anterior folosită și de alte state.

Citiți și Ministrul Victor Negrescu, întrevedere cu omologii din Finlanda și Croația, state alături de care România va face parte în trio-ul președinției Consiliului UE

“Anul trecut am avut trei consultări interne la nivelul sistemului public, consultări în care am implicat şi Parlamentul, Administraţia Prezidenţială şi colegii din Parlamentul European şi membri din Comitetul Regiunilor sau Comitetul Economic şi Social European şi, evident, toate partidele politice. În momentul de faţă avem un prim draft. Acest prim draft, care conţine patru idei generale şi 100 de posibile dosare, urmează a fi supus dezbaterii publice chiar în această săptămână pentru a defini împreună cu societatea civilă, partenerii din mediul sindical şi mediul patronal, dar şi cu cei interesaţi de acest subiect lista finală de priorităţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.