FOTO. Secretarul american de stat Rex Tillerson a vizitat sediul noii ambasade americane la Londra

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a vizitat luni noul sediu de un miliard de dolari al ambasadei americane la Londra, la câteva zile după ce preşedintele Donald Trump a criticat mutarea reprezentanţei diplomatice, invocând o tranzacţie proastă a administraţiei Barack Obama, transmite Reuters.

Decizia de mutare a ambasadei SUA din amplasamentul din Grosvenor Square, din luxoasa zonă Mayfair, pe un teren pe malul sudic al Tamisei a fost convenită în 2008, în timpul preşedinţiei lui George W. Bush, transmite sursa citată, potrivit Agerpres.

Steagul american a fost înlăturat în această lună de pe clădirea din Grosvenor Square, unde ambasada americană îşi avea sediul din 1938, într-o zonă cunoscută ca „Little America” în Al Doilea Război Mondial, când tot acolo se afla şi comandamentul militar al generalului Dwight D. Eisenhower.

Foto: US Embassy in the united Kingdom (Steagul american, ridicat la noua clădire a ambasadei)

Foto: US Embassy in the united Kingdom (Steagul american, ridicat la noua clădire a ambasadei)

Foto: US Embassy in the united Kingdom (Steagul american a fost coborât de pe clădirea din Grosvenor Square)

Noul sediu al ambasadei SUA este o adevărată fortăreaţă situată la o distanţă de cel puţin 30 de metri de clădirile din jur, majoritatea blocuri rezidenţiale de lux, nou construite.

Președintele american, Donald Trump, a anunțat recent că își va anula vizita la Londra, programată pentru luna viitoare pentru a participa la ceremonia de inaugurare a noii ambasade a SUA în Marea Britanie , ca urmare a ”afacerii proaste” încheiată în timpul predecesorului său la Casa Albă, Barack Obama. ”Nu sunt un mare fan al administraţiei Obama care a vândut poate cea mai bine localizată şi drăguţă ambasadă din Londra pe <<mărunţiş>>, numai pentru a construi una nouă într-o locaţie îndepărtată, pentru 1,2 miliarde de dolari. Proastă afacere. Vreţi ca eu să tai panglica – NU!”, a scris Trump pe Twitter.

Şeful diplomaţiei americane va fi prezent miercuri la Forumul economic mondial de la Davos, în Elveţia, alături de Donald Trump.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.