DUBLU IMPACT – Crin Antonescu vs Barroso si Gitenstein

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, luni seară , la Antena 3, că ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, este “părtinitor”, fiind în favoarea lui Traian Băsescu, şi l-a acuzat pe preşedintele suspendat că încearcă un asediu asupra statului de drept, arată Adevarul.ro.

Antonescu a lansat acuzaţii grave și la adresa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, spunând că oficialul european tratează “neglijent” România şi că îi trimite scrisori “din vacanţă” premierului Victor Ponta, fără să se documenteze.

“Nu se poate să fii ditamai preşedintele Comisiei Europene, dl Barroso adică, şi din vacanţă, de undeva, să mai trimiţi o scrisoare lui Ponta fără să ştii ce s-a întâmplat aici, să vorbeşti de presiuni asupra Curţii, când în realitate, 20 de milioane, 18 sau 16 câţi suntem de români, indiferent că au votat sau nu sau cu cine au votat, văd că presiunile le face o singură persoană şi cei care îl servesc în diverse instituţii. Nu se poate să tratezi atât de neglijent un aliat”, a declarat Crin Antonescu la Antena 3.

Antonescu a mai spus că ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, este “părtinitor”, fiind în favoarea lui Traian Băsescu, şi l-a acuzat pe preşedintele suspendat că încearcă un asediu asupra statului de drept.

“Aceiaşi oameni încearcă să folosească toate pârghiile de influenţă în cercuri politice externe, începând, din păcate, spun sincer şi cu mare regret, începând cu ambasada SUA la Bucureşti, cu ambasadorul, în speţă, care este evident părtinitor în această chestiune – o spun fără ezitare şi i-am spus-o şi domniei sale. Încearcă să genereze un asediu asupra cui decide, a instituţiilor statului de drept”, a declarat preşedintele interimar.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  presidency.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *