ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Sebastian Bodu: Candidez ca independent, dar nu plec din PDL

bodu_Europarlamentarul Sebastian Bodu, a anunţat că va candida ca independent la viitoarele runde de alegeri pentru Parlamentul European, dar a precizat că nu va pleca din partid, deoarece nu este “un traseist”.

Cunoscut ca un opozant al actualului lider al PDL, Vasile Blaga, Bodu susţine că nu se schimbă “după cum bate vântul” şi, în ciuda disensiunilor cu conducerea partidului, va rămâne un PDL-ist şi nu va pleca la alt partid.

Am luat decizia de a candida independent pentru un nou mandat de deputat în Parlamentul European. Nu, nu am să plec din PDL, nu sunt un traseist. Eu sunt PD-ist, membru din anul 2002, am trecut prin multe împreună cu colegii mei pe care îi respect, pe care i-am ajutat şi de la care am primit ajutor şi nu sunt genul de om care îşi abandonează principiile indiferent de conducerea – efemeră până la urmă – a unui partid. Candidatura independentă este un proiect personal, separat de partidul în care activez ca simplu membru“, a scris Bodu pe pagina sa de Facebook.

Sebastian Bodu susţine că “un factor determinant” în decizia de a candida ca independent a fost o declaraţie a preşedintelui Vasile Blaga. “Întrebat fiind intr-o emisiune TV despre activitatea eurodeputaţilor români, preşedintele PDL a spus că este foarte bună, mai puţin a mea”, a explicat Bodu, precizând că este al treilea europarlamentar român din PPE în ceea ce priveşte numărul de rapoarte legislative (37 la număr, 19 aprobate, 18 în curs de aprobare până în 17 aprile).

Pe de altă parte, europarlamentarul afirmă că nu va avea o campania “negativă”, ci va încerca să prezinte proiecte şi programe. “Ştiu că este mai mult decât dificil să îţi promovezi mesajele ca independent, mai ales într-o perioadă în care încordarea politică a ajuns la paroxism, când politicienii se suie cu picioarele unii peste ceilalţi, se scuipă, se jignesc, îşi sparg capetele, după care se aliază şi sunt cei mai buni prieteni şi viceversa, sau chiar fac afaceri prin firmele lor ori ale rudelor în timp ce se înjură”, mai notează Bodu.

Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu ocupă primele locuri pe lista PDL pentru alegerile europarlamentare, a anunţat, luni, preşedintele PDL, Vasile Blaga, după şedinţa Colegiului Director al partidului.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.