Ambasadorul SUA la București: Statele Unite nu au un partener mai puternic decât România în această parte a lumii

Statele Unite ale Americii nu au un aliat și un prieten mai bun decât România în regiune iar, pentru a atrage investitori americani, țara noastră trebuie să asigure un climat de afaceri previzibil și transparent, a afirmat, joi, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, în deschiderea deschiderea Forumului Misiunii Comerciale Trade Winds.

FOTO: US Embassy Bucharest

În această parte a lumii nu există partener mai puternic al Statelor Unite decât România”, a spus înaltul diplomat american, conform unui discurs publicat de ambasada SUA.

Acesta a vorbit, alături de șeful Guvernului, Mihai Tudose, în deschiderea forumului “Trade Winds”, care aduce în România cea mai importantă misiune comercială din SUA.

”Cel mai bun lucru pe care îl poate face România pentru a încuraja companiile să stabilească parteneriate este să asigure un mediu investiţional, un mediu de afaceri primitor şi favorabil, care este transparent, previzibil, stabil, care include consultare cu toţi actorii implicaţi, inclusiv cu membrii comunităţii de afaceri străine”, a adăugat Klemm.

Cea mai mare misiune comercială anuală organizată de către Guvernul Statelor Unite – ”Trade Winds” se află la București în perioada 16-24 octombrie, evenimentul fiind cel mai amplu de acest fel din istoria regiunii.

Trade Winds este cea mai mare misiune comercială anuală organizată de Guvernul SUA, al cărei scop este să pună în legătură companiile americane şi străine, în vederea creării de parteneriate de afaceri între ţările noastre. Acest eveniment dedicat celei de-a 10-a ediţii a Trade Winds este cea mai amplă misiune comercială guvernamentală din istoria regiunii. În jur de 50 de reprezentanţi ai Departamentului Comerţului şi 80-100 de firme mici şi mijlocii participe la misiune.

Seria de evenimente Trade Winds, lansată în 2008, are loc în diferite țări sau regiuni ale lumii, având drept scop principal promovarea exporturilor americane pe terțe piețe și explorarea de noi oportunități de afaceri pentru companiile americane. Cele mai recente ediții s-au desfășurat în Chile (2016, pentru regiunea Americii Latine) și Africa de Sud (2015, pentru regiunea central și sub-sahariană a Africii), fiind foarte apreciate în mediul de afaceri american.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.