VIDEO. Discursul lui Obama despre starea natiunii: Poporul ucrainean are puterea de a-şi decide viitorul

obama-speechPreşedintele american Barack Obama a afirmat marţi, în discursul său despre starea Uniunii, că poporul ucrainean are puterea să de a-şi decide viitorul, în această ţară care a devenit scena unei mişcări de contestare proeuropeană.

“În cazul Ucrainei, noi apărăm principiul potrivit căruia poporul are dreptul să se exprime liber şi paşnic, să-şi spună cuvântul în alegerea viitorului său”, a declarat Obama în faţa Congresului, conform Mediafax.

Opoziţia ucraineană s-a mobilizat în urma refuzului lui Ianukovici, la sfârşitul lui noiembrie, de a semna un acord cu UE, şi faptului că a preferat o apropiere de Moscova.

În discursul despre “starea Uniunii” Obama a vorbit și despre relansarea economică

“Pentru prima dată, de peste un deceniu, oamenii de afaceri din lume afirmă că China nu mai este cel mai bun loc din lume în care să investeşti. Ci America. De aceea, cred că acest an poate să reprezinte un progres pentru America. După cinci ani de eforturi hotărâte, Statele Unite sunt mai bine plasate pentru secolul al XXI-lea decât orice altă ţară din lume”, a susținut președintele SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.