China, principal poluator mondial, va împăduri anul acesta o suprafață de dimensiunea Irlandei

China va planta în acest an copaci care vor acoperi o suprafață echivalentă cu cea a statului Irlanda, urmărind ca până la finalul deceniului să crească teritoriul acoperit de păduri cu 23% din totalul suprafețele terestre, de la 21.7%, cât este în prezent, potrivit World Economic Forum, care citează China Daily.

Foto: Wikipedia

Plantarea copacilor a devenit un element cheie al eforturilor Beijingului de a combate schimbările climatice.

Zhang Jianlong, șeful Administrației de Stat pentru Silvicultură, a declarat, joi, că statul chinez va urmări să crească în acest an cel puțin zona forestieră cu încă 6,66 milioane de hectare.

Acesta a completat că 33,8 milioane de hectare de pădure au fost plantate la nivel național în ultimii cinci ani, cu investiție totală de peste 538 de miliarde de yuani ( 82,88 de miliarde de dolari), lucru care a determinat o extindere a suprafeței forestiere la 208 hectare.

China, care trebuie să asigure hrană unui sfert din populația globală, folosind doar 7% din suprafața arabilă mondială, a depus eforturi substanțiale pentru a stabili un echilibru între maximizarea producției alimentare, creștere industrială și protejarea mediului său.

China principalul poluator mondial, a făcut din combaterea schimbărilor climatice și încălzirea globală o prioritate a politicii sale.

Recent, conducerea chineză a inaugurat o nouă autostradă construită din panori solare, scopul fiind acela de a promova energia curată și de a reduce costurile, având în vedere că panourile vor putea topi instantaneu zăpada.

Anul trecut, Beijingul a inaugurat cea mai mare centrală solară plutitoare din lume, statul chinez fiind cel care acordă anual cel mai mare buget pentru energia solară, eoliană sau a apei.

Citiți și Energia regenerabilă și eficiența energetică, pe agenda europarlamentarilor reuniți în sesiunea plenară din ianuarie

Traiectoria Chinei în această direcție poate fi văzută în antiteză față de poziția adoptată de Statele Unite. Joi, președintele SUA a anunțat că va retrage SUA din Acordul de la Paris privind schimbările climatice. Ca reacție, UE și China au oferit un răspuns comun și și-au reafirmat angajamentul față de reducerea încălzirii globale, anunțând sporirea eforturilor pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.