EBA: Ponta şi ai săi să bage la cap că UE ne sancţionează dacă îi vor apăra pe corupţi

elena basescuPremierul Victor Ponta “şi ai săi, părăsiți de liberalii care le mai spălau imaginea în lume”, trebuie “să bage bine la cap” că UE va sancţiona România dacă vor continua să încalce Constituţia, să-i apere pe corupţi şi să paraziteze statul, a declarat europarlamentarul Elena Băsescu în plenul PE, potrivit unui comunicat de presă.

Europarlamentarul Elena Băsescu a avut, miercuri, o intervenţie în plenul Parlamentului European pe tema Raportului referitor la situația drepturilor fundamentale în Uniunea Europeană, exprimându-și susținerea pentru propunerea de creare a unui nou mecanism de acţiune împotriva ţărilor care nu respectă statul de drept.

În opinia europarlamentarului român, ar trebui să se monitorizeze, pe baza unor indicatori clar stabiliți, îndeplinirea criteriilor de la Copenhaga de către fiecare stat membru, lucru care ar putea preveni eventualele derapaje democratice și preîntâmpina atacuri la adresa statului de drept, “precum cel lansat de alianța PSD – PNL în România în vara anului 2012”.

“Ar fi fost de dorit să fi avut un mecanism care să supravegheze respectarea criteriilor de la Copenhaga în vara anului 2012, când alianța socialistă a dat lovitura de stat în România. Este necesar acest mecanism, în special în ţările în care puterea politică încalcă statul de drept din cauza unor interese meschine, de cele mai multe ori oculte şi imorale“, a declarat Elena Băsescu în plenul Parlamentului European.

„Ceea ce s-a întâmplat în România ne demonstrează faptul că democraţia nu este un concept ireversibil. Desigur, riscul unor derapaje este asociat în special statelor membre noi, însă trebuie să fim oneşti că nici statele membre vechi nu sunt la adăpost, iar acest lucru este demonstrat de raportul general anticorupţie”, a mai declarat europarlamentarul român.

În finalul discursului său, Elena Băsescu a făcut referire la premierul român, Victor Ponta, adăugând că UE ne va sancţiona dacă acesta nu va lua măsuri împotriva corupţiei.

„Premierul Victor Ponta şi ai săi, părăsiţi aseară şi de liberalii care le mai spălau imaginea în lume, trebuie să bage bine la cap că Uniunea nu va ezita să ne sancţioneze dacă ei vor continua să încalce Constituţia, să-i apere pe corupţi şi să paraziteze instituţiile statului”, a conchis Elena Băsescu.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.