Eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D) de Ziua Internațională a Drepturilor Omului: Nu putem vorbi despre prosperitate și creștere economică fără câteva drepturi de bază, cum ar fi accesul la educație sau sănătate

Declarația Universală a Drepturilor Omului reprezintă un document istoric al cărui scop este de a pune capăt discriminării în întreaga lume, a declarat eurodeputatul Claudia Țapardel (PSD, S&D), cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, marcată în fiecare an la 10 decembrie.

”Astăzi este Ziua Internațională a Drepturilor Omului, o zi care marchează începutul erei în care toți oamenii se nasc egali și au aceleași drepturi. În data de 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a ONU semna Declarația Universală a Drepturilor Omului – un document istoric al cărui scop este de a pune capăt discriminării din întreaga lume.

În calitate de europarlamentar, activitatea mea se intersectează frecvent cu tematica apărării și respectării drepturilor omului, motiv pentru care una dintre principalele mele priorități a fost definirea drepturilor cetățenilor europeni. Nu putem vorbi despre prosperitate și creștere economică fără a lega aceste lucruri de câteva drepturi de bază, cum ar fi accesul la educație sau sănătate.

Totodată, în contextul în care vorbim despre viitorul european, consider că o discuție pe tema drepturilor cetățenilor, indiferent de țara de proveniență, ne va ajuta să trasăm o direcție în asentimentul valorilor și aspirațiilor noastre”, a scris Țapardel pe pagina sa de Facebook.

În 1948, după cel de al Doilea Război Mondial, conflagrație devastatoare care a condus la diviziuni dureroase în Europa și la ocuparea multor țări europene, comunitatea internațională s-a angajat să definească, să promoveze și să protejeze drepturile omului. Declarația universală a drepturilor omului, pe care o sărbătorim la 10 decembrie, a consacrat aceste principii comune și a avut un impact profund asupra dezvoltării la nivel mondial. 

Declarația universală a drepturilor omului a fost adoptată de comun acord de Adunarea Generală a ONU la 10 decembrie 1948, iar anul acesta Ziua Drepturilor Omului marchează lansarea unei campanii care se va desfășura de-a lungul întregului an pentru a sărbători în 2018 cea de a 70-a aniversare a acestei declarații.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.