Connect with us

COMUNICATE DE PRESĂ

Eurodeputatul Gabriela Zoană (PSD, S&D): Rezoluția din PE privind statul de drept din România este exclusiv o decizie politică profund nedreaptă

Published

on

Rezoluția intitulată „Statul de drept în România” este exclusiv o decizie politică profund nedreaptă, transmite europarlamentarul Gabriela Zoană (PSD, S&D). Un posibil vot împotriva României ar putea atrage euroscepticismul în țara noastră, transmite Zoană care precizează va interveni astăzi în plenul PE pe acest subiect.

Comunicatul integral al eurodeputatului Gabriela Zoană: 

„Voi interveni astăzi în plenul Parlamentului European pe subiectul rezoluției pentru România. Draftul rezoluției privind România, așa cum va fi supus votului în plen în această săptămână, arată că mulți dintre colegii europeni care vor vota această rezoluție NU au înțeles faptul că țara noastră este un stat de drept, cu valori pro-europene, în care Constituția, legile și voința poporului primează.

Draftul Rezoluției pentru România, așa cum a apărut el și în presa din țară, demonstrează că mulți dintre colegii mei din Parlamentul European NU au înțeles că românii au dreptul să își exprime voința în cadrul unui referendum, indiferent dacă rezultatul acestuia ne place sau nu și că, cetățenii români au exact aceleași drepturi și privilegii ca orice alt cetățean european.

Vom avea parte de un vot politic în Parlamentul European, așa cum s-a exprimat și președintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, însă trebuie să luptăm și să credem în cauza noastră până la capăt indiferent de înțelegerile politice la nivel european.

Modalitatea în care ne-am apărat țara, măcar o parte dintre europarlamentarii români care au luat parte la dezbaterile din 1 octombrie din cadrul Comisiei LIBE, nu va avea suficientă putere dacă nu vom continua să ne-o apărăm și în plenul Parlamentului de la Strasbourg, în aceste două zile rămase până la acest vot extrem de important pentru noi.

Voi face astăzi un apel la toți colegii europarlamentari să depună un efort pentru a înțelege situația reală din România înaintea votului, înainte de a fi prea târziu. Există riscul ca voturile împotriva României să atragă euroscepticismul în țara noastră, lucru pe care noi nu ni-l dorim. România este un stat profund european și trebuie să continuăm pe acest drum.

Rezoluția intitulată Statul de drept în România este exclusiv o decizie politică profund nedreaptă”. 

Citiți și:

Parlamentul European a decis să supună la vot săptămâna viitoare o rezoluție privind statul de drept din România. În aceeași zi, Comisia Europeană va publica raportul MCV

DOCUMENT Care sunt cele 13 puncte ale rezoluției prin care Parlamentul European va condamna slăbirea statului de drept în România

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

COMUNICATE DE PRESĂ

Parteneriat TAROM-Blue Air. Care sunt noile servicii pentru pasagerii care aleg să zboare cu cele două companii aeriene românești

Published

on

Operatorii aerieni TAROM și Blue Air au semnat două parteneriate privind protecția pasagerilor în caz de întârzieri și eliminarea formalităților de check-in a bagajelor de cală pentru zborurile cu escală operate de ambele companii, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Primul parteneriat între TAROM și Blue Air face referire la protecția pasagerilor în caz de întârziere a cursei.

Astfel, pe rutele comune și în limita locurilor disponibile la bord, fiecare companie se angajează să accepte biletele de călătorie ale pasagerilor partenerului și transportul acestora la destinația aleasă. Acest acord are la bază rezoluția IATA 735 attachment A, B, C. Parteneriatul transmite un mesaj suplimentar de siguranță către toți pasagerii Blue Air și TAROM, în cazul unor întârzieri neprevăzute.

Totodată, cele două companii vor pune în aplicare și acordul ”Through check-in”, prin care se asigură o experiență fluentă de călătorie. Astfel, cu un singur bilet de călătorie, pasagerii vor beneficia de transferul automat al bagajelor de cală, fără a mai fi necesare alte formalități suplimentare. Acest acord se bazează pe rezoluția IATA 780 Attachment A, Article 3.

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb: Salut aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului pentru construcția liniei de metrou M6 București – Aeroportul Henri Coandă

Published

on

Ministrul Fondurilor Europene Rovana Plumb a salutat miercuri aprobarea de către Comisia Europeană a finanțării Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Aeroportul Henri Coandă, după ce comisarul Corina Crețu a aprobat acordarea de fonduri europene de peste jumătate miliard de euro pentru construcția magistralei de metrou până la Aeroportul Otopeni.

”Salut aprobarea de către Comisia Europeană a proiectului pentru construcția liniei de metrou M6 București – Aeroportul Henri Coandă, atât de așteptat de bucureșteni. Este încununarea unei munci de peste 2 ani a colegilor mei care gestionează Programul Operațional Infrastructură Mare, a experților Metrorex și Ministerului Transporturilor, precum și a partenerilor noștri de la Comisia Europeană, cărora le mulțumesc. Așteptăm de la Metrorex demararea lucrărilor pentru acest proiect de mare importanță pentru creșterea mobilității la nivelul municipiului București și județului Ilfov. Magistrala 6 de metrou este un prim pas pentru dezvoltarea infrastructurii Aeroportului Henri Coandă”, a declarat Plumb, potrivit unui comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Proiectul, în valoare totală de 1,391 miliarde euro (inclusiv TVA), vizează lucrările aferente secțiunii dintre stațiile 1 Mai și Aeroportul Henri Coandă, în lungime de 14,2 km. Vor fi finanțate, de asemenea, lucrările pentru 12 stații de metrou și 12 trenuri de călători.

Finanțarea aprobată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 este de 608,97 milioane euro (fără TVA).

Contribuția Comisiei Europene, prin Fondul de Coeziune, reprezintă 517,63 milioane euro.

 

Continue Reading

COMUNICATE DE PRESĂ

Cu TAROM ,,LOVE is in the air”. Călătorii în Atena, Istanbul sau Roma, cu numai 99 de euro

Published

on

Ia-ți jumătatea mai bună și oferă-i o călătorie romantică în Atena, Istanbul sau Roma, cu numai 99 de euro!. Oferta  durează trei zile.

În perioada 12 Februarie-15 Februarie 2019 Compania Tarom oferă bilete de avion reduse:

  • Pentru doar 99 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Atena, Istanbul, Roma;
  • Pentru doar 119 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Budapesta, Munchen, Sofia, Praga, Belgrad, Chisinau, Frankfurt, Tel Aviv;
  • Pentru doar 139 Euro, dus-întors, cu toate taxele incluse, pentru bilete achiziţionate între Bucureşti şi Amman, Beirut, Stockholm, Barcelona, Londra, Nice, Madrid;

Pentru o rezervare rapidă click pe următorul link: https://www.tarom.ro/dragostea-e-nepretuita-doar-biletele-sunt-la-reducere

Toţi pasagerii beneficiază gratuit de transport al bagajului de cală, catering la bord, respectiv check-in.

Biletele pot fi achiziţionate în perioada 12 Februarie-15 Februarie 2019 şi sunt disponibile pentru vânzare atât pe site-ul www.tarom.ro, cât şi prin agenţiile proprii şi cele autorizate din ţară şi de peste hotare.

Oferta este valabilă pentru cursele externe, dinspre şi înspre România, operate TAROM în perioada 01 martie 2019 – 31 martie 2019 (data ultimului retur), este supusă unor termene şi condiţii speciale, iar locurile la aceste tarife sunt limitate.

Continue Reading
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending