Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PMP, PPE), negociatorul șef al PE pentru Bugetul UE din 2018: Fiecare euro alocat pentru eradicarea sărăciei este un euro bine cheltuit

Eurorlamentarul român Siegfried Mureșan (PMP, PPE) a avut marți o întâlnire cu ambasadorii organizației ONE Campaign, în contextul marcării Zilei internaționale pentru eradicarea sărăciei.

Am discutat ieri cu tinerii ambasadori ai organizației internaționale ONE Campaign, care militează pentru eradicarea sărăciei, despre fondurile pentru dezvoltare și ajutor umanitar alocate în Bugetul Uniunii Europene în anul 2018. Fiecare euro acordat acestor domenii este un euro bine cheltuit.”, a scris europarlamentarul, vicepreședinte al Comisiei pentru bugete din PE, și negociatorul șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din 2018.

Citiți și: Eurostat. Aproximativ 40% dintre români sunt expuși riscului sărăciei și excluziunii sociale

Potrivit Eurostat, 23% dintre cetățenii europeni erau predispuși la riscul de sărăcie în anul 2016, adică 117,5 milioane de persoane.

Reducerea numărului de persoane expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială în UE reprezintă unul dintre principalele obiective ale strategiei Europa 2020.

La nivel de state, statele ai căror locuitori sunt mai puțini predispuși la excluziune socială sunt Cehia (13,3%), Finlanda (16,6%) și Danemarca (16,7%). La polul opus se află Bulgaria (40,4%), România (38,8%) și Grecia (35,6%).

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.