Europarlamentarul Emilian Pavel ( PSD, S&D) salută desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier: Este un eurodeputat care cunoaște importanța banilor ce vin de la CE

Europarlamentarul Emilian Pavel ( PSD, S&D) a salutat desemnarea Vioricăi Dăncilă în funcția de prim-ministru al României și și-a exprimat speranță că vor veni mai mulți bani europeni în România.

Sursă foto: www.facebook.com/Emilian Pavel

În cadrul unui interviu acordat CaleaEuropeană.ro, reprezentantul României în Parlamentul European a afirmat că, prin ”nominalizarea Vioricăi Dăncilă pentru a forma guvernul României în care sper că se va regăsi și Victor Negrescu”, ”vom avea doi europarlamentari care cunosc importanța banilor care vin direct de la Comisie”, făcând trimitere la Inițiativa pentru Ocuparea Forței de Muncă în rândul tinerilor, de care statul român va beneficia până la finalul anului 2018.

Președintele Klaus Iohannis a decis miercuri desemnarea Vioricăi Dăncilă, șeful delegației PSD în Parlamentul European, pentru funcția de prim-ministru al României, aceasta având oportunitatea de a deveni prima femeie premier din istoria țării.

Viorica Dăncilă a fost propusă marți de către Comitetul Executiv al Partidului Social Democrat pentru poziția de premier care să îl înlocuiască pe Mihai Tudose, care a demisionat luni după șase luni în fruntea guvernului.

Începând din 2009, Viorica Dăncilă este europarlamentar PSD, fiind la al doilea său mandat și este vicepreședintele Comisiei pentru agricultură și dezvoltare rurală din PE și membru al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea de gen.

Viorica Dăncilă este membră a PSD din 1996. În perioada 2004-2008 a fost președinte al Organizației de Femei PSD Videle și consilier local în aceeași localitate. Din 2005 până în 2009 a fost președinte al Organizației Județene de Femei a PSD Teleorman și membru în Consiliul Național al PSD. Între 2003 și 2011 a fost președinte al Organizației PSD — Oraș Videle.

În prezent, Viorica Dăncilă este președintele Comitetului Executiv al Organizației femeilor social democrate din Romania (OFSD).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.