Guvernul reia negocierile cu FMI. Ponta ia în calcul „un blocaj” până la europarlamentare

ponta gov.roGuvernul reia mâine discuţiile cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială pentru aprobarea evaluării de etapă a respectării acordului stand-by cu România. Premierul Victor Ponta sugerează însă, din start, că „blocajul” declanşat de preşedintele Traian Băsescu prin refuzul de a semna scrisoarea precedentă, în decembrie, ar urma să se prelungească până după finalul lunii mai, potrivit Gandul.info.

„De mâine avem întâlnirea cu FMI”, a anunţat Ponta miniştrii al începutul şedinţei de Guvern, cerându-le să aibă „pregătite listări, reforme, ceea ce avem de adoptat”. „Din punctul de vedere al Guvernului, tot ce am negociat cu CE, BM şi FMI e valabil, toate reformele pe care ni l-am asumat le facem în continuare. Există un singur punct, care ţine de interesul politic al preşedintelui Traian Băsescu, dar probabil după alegerile europarlamentare nu va mai fi un blocaj. Interesele politico-electorale ale preşedintelui dispar, probabil, după europarlamentare”, a comentat el.

Acordul stand-by este momentan suspendat, fără consecinţe economice directe, în condiţiile în care preşedintele a anunţat în decembrie că nu va semna scrisoarea destinată boardului FMI şi negociată de Chiţioiu şi Voinea.Motivul invocat la Cotroceni a fost angajamentul Guvernului privind introducerea accizei suplimentare la combustibil.

Sursa: Gandul.info

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.