Kremlin: „Nicio probă substanţială” nu arată că Guvernul rus a încercat să influenţeze alegerile din SUA

Kremlinul a subliniat luni că nu există ”nicio probă substanţială” care să arate că Guvernul rus a încercat să influenţeze alegerile prezidenţiale americane, după ce 13 ruşi au fost inculpaţi la sfârşitul săptămânii trecute în Statele Unite, acuzaţi că au încercat să favorizeze campania lui Donald Trump, notează Reuters.

”Noi nu vedem, în continuare, vreo probă substanţială (care să arate) că s-a amestecat cineva” în alegerile prezidenţiale americane, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”Rusia nu s-a amestecat şi nu obişnuieşte să se amestece în alte ţări. Și nu o face în prezent”, a conchis Peskov.

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, și consilierul pentru securitate națională a președintelui SUA, H.R. McMaster, au continuat sâmbătă disputa dintre Moscova și Washington pe tema interferenței ruse în alegerile prezidențiale americane ca urmare a faptului că procurorul special Robert Mueller, a pus sub acuzare vineri 13 cetățeni ruși și trei entități rusești cu fapta de „război informațional” ilegal.

„Până vom vedea faptele rămân doar palavre”, a spus Lavrov. McMaster, care i-a urmat pe scena conferinței lui Lavrov, a spus că dovezile FBI în această privință sunt ”incontestabile”.

Citiți și:

 Președintele american Donald Trump: Rusia a reușit, dincolo de cele mai nebuneşti vise ale sale, să creeze discordie şi haos în SUA

Ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale. SUA acuză 13 cetățeni ruși și 3 companii de influențare a votului

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.