Connect with us

ROMÂNIA DIGITALĂ

Ministerul Digitalizării și ADR au lansat aplicația mobilă ghișeul.ro. Sebastian Burduja: Orice român va putea plăti cu câteva click-uri taxele și impozitele

Published

on

© MCID/ ADR

Platforma Ghișeul.ro, sistemul oficial de plăți online cu cardul al statului, are începând din această săptămână și aplicație mobilă disponibilă pentru dispozitivele inteligente cu sisteme de operare Android și iOS, au anunțat joi Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) și Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) cu ocazia unei conferințe de presă de lansare a aplicației.

 

“Subiectul principal este lansarea aplicației Ghiseul.ro. Suntem mândri că am ajuns în punctul în care putem prezenta românilor o aplicație simplă, ușor de folosit, o aplicație care este menită să le ușureze viața. Orice român care va descărca aplicația va descoperi că este mult mai ușor să plătești din câteva click-uri taxe și impozite locale sau amenzi, decât să stai la coadă să aștepți rândul la ghișeu”, a declarat ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja.

Aplicația mobilă Ghișeul.ro este disponibilă atât în Google Play, cât și în App Store, putând fi descărcată și utilizată în mod gratuit de către toți utilizatorii.

Mastercard și Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) au demarat încă din 2021 demersul pentru dezvoltarea aplicației mobile Ghișeul.ro, instrumentul digital de ultimă generație și următorul pas pentru digitalizarea sectorului de plăți din România. Finanțată de Mastercard și dezvoltată alături Tremend Software Consulting, aplicația va integra toate standardele și reglementările de conformitate actuale, și va fi pusă gratuit la dispoziția ADR, pentru a fi utilizată apoi la scară largă pe teritoriul țării.

Aplicația mobilă Ghișeul.ro se adresează tuturor cetățenilor români, persoane fizice sau juridice, reprezentând cea mai sigură, modernă, rapidă și accesibilă soluție pentru achitarea taxelor și a impozitelor către statul român.

Aplicația pune la dispoziția utilizatorilor toate funcționalitățile platformei web Ghișeul.ro, care vor avea posibilitatea de a achita peste 300 de taxe și servicii publice, în orice moment și de oriunde. Aplicația mobilă integrează cele mai noi standarde de conformitate, tehnologii și opțiuni, de la înregistrare și autentificare biometrică la posibilitatea de înrolare carduri, istoricul tranzacțiilor, activarea notificărilor utile, opțiuni de filtrare informații și situația la zi a datoriilor și plăților, în materie de taxe, servicii sau amenzi.

Platforma Ghișeul.ro a devenit un proiect esențial pentru dezvoltarea digitală a României, având peste 1,5 milioane de utilizatori.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

ROMÂNIA

MApN și Microsoft România au semnat un memorandum de colaborare în domeniul securității și apărării cibernetice și tehnologiei informației

Published

on

© Microsoft Romania

Ministerul Apărării Naționale a semnat recent Memorandumul de Înțelegere cu Microsoft România privind colaborarea în domeniul tehnologiei informației, securității și apărării cibernetice, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Ca urmare a acestei colaborări, Microsoft va furniza atât informații care vizează experiența practică la scară globală, cât și exemple de bune practici și beneficiile aduse de implementarea unor tehnologii sau ecosisteme inovatoare precum cele referitoare la aplicații ale Inteligenței Artificiale, Data Analytics, Cloud, Big & Open Data, Internet of Things, ZeroTrust, Data Lake și Data Warehouse etc.

Totodată, Microsoft va pune la dispoziția Ministerului Apărării Naționale informații referitoare la tehnologii privind infrastructuri securizate, servicii și platforme standard pentru colaborare, cu accent pe securitatea și protecția datelor ca piloni principali pentru consolidarea capacităților de securitate cibernetică și analiză a amenințărilor din spațiul cibernetic.

Cu privire la semnarea acestui document, șeful Direcției comunicații și tehnologia informației (CIO), generalul de brigadă dr. Mihai Burlacu, în calitatea sa de coordonator al procesului de transformare digitală la nivelul instituției, a evidențiat importanța colaborării dintre Ministerul Apărării Naționale și Microsoft România, subliniind că „procesul de transformare digitală al Armatei României, critic pentru obținerea superiorității informaționale și decizionale, reprezintă o prioritate în vederea realizării unui ecosistem agil, care să faciliteze folosirea datelor ca resursă strategică la scara organizației, să accelereze cercetarea, inovarea și dezvoltarea în acest domeniu și care să permită integrarea tehnologiilor avansate la nivelul capabilităților militare, precum și menținerea relevanței organizației din perspectivă tehnologică.

“Încheierea Memorandului de Înțelegere cu Microsoft România face parte din efortul nostru constant de a implica sistematic actorii relevanți din mediul privat și mediul academic în acest proces de o importanță deosebită pentru Armata României”, a continuat oficialul militar român.

Colaborarea între mediul public și cel privat constituie o metodă eficientă de accelerare a dezvoltării la nivel național. Credem în transparență și în puterea unui dialog deschis pe marginea unei agende comune, care să genereze beneficii pentru toate sectoarele economiei și ale societății. Securitatea cibernetică este un domeniu căruia Microsoft îi acordă o importanță aparte, în lume și în egală măsură în România. Peisajul amenințărilor din această sferă este în continuă schimbare, așa că este important să ne asigurăm că dispunem de toate instrumentele și soluțiile necesare pentru a le opri. Suntem onorați să contribuim, alături de Ministerul Apărării Naționale, la consolidarea domeniului tehnologia informației, cu accent pe securitate cibernetică, ca parte a unei societăți digitale sigure și reziliente”, a declarat Bogdan Putinică, manager general Microsoft România.

Totodată, cele două părți confirmă faptul că Memorandumul de Înțelegere nu conține niciun angajament al Ministerului Apărării Naționale de a achiziționa ofertele comerciale ale Microsoft și nu obligă părțile la o posibilă colaborare comercială.

Continue Reading

ROMÂNIA

Ministrul Sebastian Burduja anunță că Centrul Cyber al UE de la București ar putea deveni deplin operațional în luna mai

Published

on

© Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării/ Facebook

Centrul European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice de la Bucureşti ar putea deveni pe deplin operaţional în luna mai, a anunţat, luni, Sebastian Burduja, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării. într-o intervenţie video, la o conferinţă de specialitate.

“Suntem foarte aproape de lansarea efectivă a Centrului European pentru Competenţe în domeniul Securităţii Cibernetice, o mare victorie diplomatică pe care România a înregistrat-o acum câţiva ani. În sfârşit, acest centru este operaţionalizat. Există o procedură de recrutare pentru şeful acestui Centru, la nivel european şi de partea noastră. Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Cancelaria prim-ministrului României şi toţi ceilalţi implicaţi au reuşit să identifice un spaţiu şi să pună practic pe roate acest centru. Ne dorim ca, la nivelul lunii mai, deci foarte curând, Centrul să fie pe deplin funcţional în România”, a declarat ministrul liberal, citat de Agerpres.

El a amintit că a avut discuții în acest sens cu comisarul european pentru piață internă, Thierry Breton, și cu directorul general pentru rețele de comunicații și tehnologie al Comisiei Europene, Roberto Viola, în timpul vizitei sale de la Bruxelles.

“Vorbim de un Centru de competenţe care devine, de fapt, centrul unui ecosistem în domeniul securităţii cibernetice. Această agenţie europeană, cu ghilimelele de rigoare, prima entitate de acest fel de la noi din ţară, trebuie să devină catalizatorul pentru un ecosistem care include zona academică, zona de antreprenoriat, deci companii private, start-up-uri, dar şi zona publică, în acest parteneriat urmând să promovăm imaginea României, competenţele românilor în securitatea cibernetică. Nu avem voie să ratăm şansa de a pune acest Centru de competenţe în domeniul securităţii cibernetice, un adevărat Centru de Excelenţă european, în mijlocul acestui ecosistem care să producă afaceri de succes româneşti pentru produse de securitate cibernetică”, a mai spus Burduja.

Centrul Cyber al UE reprezintă prima structură a Uniunii Europene găzduită de România. De altfel, decizia înființării acestei structuri a fost luată în timpul președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Procedura de selecţie pentru stabilirea locului în care va funcţiona noua entitate a fost organizată pe data de 9 decembrie 2020, la Bruxelles, şi s-a finalizat, ca urmare a votului statelor-membre şi a unui demers diplomatic intens al părţii române, cu alegerea Bucureştiului.

România a concurat cu Belgia (Bruxelles), Germania (München), Lituania (Vilnius), Luxemburg, Polonia (Varșovia) și Spania (Leon). Bucureștiul a obținut în finală 15 voturi și a devansat Bruxellesul, care a primit 12 voturi. 

Centrul de competențe va deveni principalul organism de gestionare a resurselor financiare ale UE dedicate cercetării în materie de securitate cibernetică în cadrul celor două programe propuse – Europa digitală și Orizont Europa – în cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027.

Centrul de competențe va coopera strâns cu Agenția Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA).

Continue Reading

ROMÂNIA DIGITALĂ

eMAG are un nou manager general: Irina Pencea, antreprenor în marketing și comunicare, cu o carieră de 24 de ani, are planuri să aducă beneficii mai mari clienților

Published

on

© eMAG

După trei ani de investiții substanțiale în tehnologie și infrastructură pentru servicii, precum și în creșterea gamei de produse cu ajutorul comercianților din Marketplace, eMAG o numește pe Irina Pencea în rolul de General Manager eMAG România, informează un comunicat remis CaleaEuropeană.ro. Din noul rol, Irina Pencea se va concentra asupra traducerii acestor investiții în beneficii pentru clienți, care duc la creșterea adopției eMAG ca platformă universală de shopping.

“Această mutare vine din faptul că România, teritoriul unde avem și cea mai mare parte a business-ului, continuă să aibă un potențial mare de creștere a comerțului online, de aceea noi dorim să ne concentrăm și mai mult pe crearea de sinergii între investițiile pe care le-am făcut în ultimii ani în gama de produse, tehnologie, servicii și infrastructură, care să aducă beneficii mai mari clienților. După doi ani în care am avut roluri multiple, fiind atât CEO al Grupului, cât și General Manager pentru eMAG România, i-am propus Irinei acest rol datorită competenței în marketing și experienței în antreprenoriat, cu mandatul de a aduce mai mulți clienți care să cumpere mai des de la eMAG și să fie mai fericiți cu alegerea lor”, a declarat Tudor Manea, Grup CEO eMAG.  

Din poziția de Grup CEO, Tudor Manea va continua să coordoneze dezvoltarea întregului grup de companii eMAG în regiune.

“După mulți ani de antreprenoriat în marketing, acum aproape un an m-am alăturat eMAG și echipei care a construit cel mai puternic business de ecommerce din regiune, pentru a contribui la consolidarea imaginii brandului. Astăzi, mă bucur să accept această nouă provocare de a defini și pune în practică, alături de echipă, noi modele de creștere în jurul nevoilor clientului, care a trecut prin multe transformări în ultimii ani – pandemie, război la granițe, inflație – și are mai mult discernământ în a alege soluția de shopping care să îi ofere atât o gamă largă de produse, cât și prețuri cât mai bune și servicii care să îi simplifice experiența de cumpărare. Este rolul nostru de lider al comerțului online în România să popularizăm soluția de shopping cu cel mai mare grad de adaptabilitate pentru orice context”, a spus Irina Pencea, noul General Manager eMAG România.

Irina Pencea are o pregătire academică în marketing și și-a început cariera în comunicare acum 24 de ani. De atunci, ca antreprenor, a pus bazele unora dintre agențiile independente de publicitate de succes din România și a contribuit la construcția mai multor branduri de succes din industrii precum banking şi ecommerce, telecom, retail sau energie.

Sub coordonarea sa, eMAG a lansat anul trecut o nouă viziune de brand pentru întreaga regiune în care este prezent (România, Ungaria, Bulgaria), prin care își propune să pună la dispoziția oamenilor instrumentele necesare pentru a facilita progresul la nivel individual, dar și al societății, exprimat prin sloganul de brand „Căutarea nu se oprește niciodată”. 

Companie românească fondată în anul 2001, eMAG este un pionier al pieţei de comerţ online din România, iar în 2022 a devenit cel mai valoros brand românesc şi prima companie de ecommerce care ocupă primul loc în clasamentul Brand Finance.

De peste 20 de ani, compania investește constant în servicii digitale bazate pe tehnologii dezvoltate în România, care ajută clienții să economisească timp și bani, și a creat un ecosistem regional, exportând cu succes modelul local în Bulgaria și Ungaria.

Cu o gamă tot mai mare de produse furnizate împreună cu partenerii din Marketplace, eMAG este locul unde oricine poate căuta și comanda orice, oricând și oriunde.

Clienții beneficiază de servicii cu valoare adăugată, cum ar fi aplicația mobilă, livrare rapidă la easybox, abonamentul cu livrare gratuită Genius în 4 aplicații de comerț electronic (eMAG, Tazz, Fashion Days, Freshful), 30 de zile timp de retur, rambursare rapidă prin Instant Money Back, deschiderea pachetului la livrare, servicii flexibile de plăți ca  Buy now, pay later sau Slice it.

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA3 hours ago

Liderii Poloniei, României, Slovaciei, Ungariei și Bulgariei i-au scris Ursulei von der Leyen solicitând măsuri pentru protejarea fermierilor UE afectați de importurile ucrainene

NATO5 hours ago

Presa britanică scrie că Ursula von der Leyen va candida la șefia NATO, deși aceasta este președinte al Comisiei Europene până la 30 noiembrie 2024

ROMÂNIA5 hours ago

82 de ani de la masacrul de la Fântâna Albă. 3.000 de români au fost uciși atunci de trupele sovietice din ordinul lui Stalin

INTERNAȚIONAL5 hours ago

Maia Sandu, alături de Zelenski la comemorarea unui an de la masacrele de la Bucea: Alegem să rămânem de partea lumii libere, credem în victoria Ucrainei și cerem dreptate

INTERNAȚIONAL5 hours ago

De la Beijing, premierul Spaniei îl încurajează pe Xi Jinping să meargă în Ucraina și să discute cu Zelenski despre planurile de pace

NATO6 hours ago

Ministrul apărării a pledat, la Washington, pentru elaborarea strategiei de securitate a SUA la Marea Neagră și includerea României în programul Visa Waiver

NATO6 hours ago

Nicolae Ciucă: Regiunea Mării Negre, o graniță sau punte geopolitică între Europa, Orientul Mijlociu și Asia. Importanța ei strategică nu mai poate fi ignorată în contextul războiului Rusiei în Ucraina

NATO6 hours ago

“București 9”: Aliații NATO de pe flancul estic solicită o apărare înaintată, creșterea prezenței SUA și tratarea Ucrainei și R. Moldova ca elemente importante ale arhitecturii de securitate europene

ENGLISH21 hours ago

130 years of social democracy in Romania. Marcel Ciolacu: PSD brought the country into the family of nations that base their existence on democracy, paving the way for NATO and EU membership

NATO22 hours ago

Mandatul lui Mircea Geoană de secretar general adjunct al NATO a fost prelungit cu un an, până la 16 octombrie 2024

INTERNAȚIONAL5 hours ago

Maia Sandu, alături de Zelenski la comemorarea unui an de la masacrele de la Bucea: Alegem să rămânem de partea lumii libere, credem în victoria Ucrainei și cerem dreptate

INTERNAȚIONAL5 hours ago

De la Beijing, premierul Spaniei îl încurajează pe Xi Jinping să meargă în Ucraina și să discute cu Zelenski despre planurile de pace

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Ursula von der Leyen dorește o “reducere a riscurilor, nu o decuplare a UE de China”: Relațiile vor fi definite de modul cum Beijingul se raportează la războiul lui Putin. Echilibrul de putere în relația cu Rusia este în favoarea Chinei

MAREA BRITANIE2 days ago

Regele Charles al III-lea, la Berlin: Regatul Unit și Germania “sunt alături” de Ucraina în “apărarea libertății și suveranității” în fața unei agresiuni neprovocate

ROMÂNIA3 days ago

VIDEO Klaus Iohannis, la summitul pentru democrație organizat de SUA: România este un cap de pod al democraţiei în regiunea noastră. Vom continua să protejăm ce am realizat

ROMÂNIA5 days ago

Înainte de vizita șefului Consiliului European la Chișinău, Charles Michel și Klaus Iohannis condamnă tentativele Rusiei de a destabiliza R. Moldova și promit tot sprijinul din partea UE

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Șeful Consiliului European susține creșterea sprijinului UE pentru fermierii români: România a jucat un rol esențial care a adus venituri vitale Ucrainei

REPUBLICA MOLDOVA5 days ago

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu: România va apăra suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova și nu vom avea liniște până când nu se va vindeca definitiv de boala rusească

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Președintele Consiliului European vizitează Centrul operațional de coordonare al Poliției de Frontieră: Trebuie să luăm o decizie cât mai rapidă privind aderarea României la Schengen

CONSILIUL EUROPEAN5 days ago

Klaus Iohannis se așteaptă că încrederea românilor în UE să revină după aderarea la Schengen: “Dacă e război la graniță și mai vine un refuz pe Schengen, este de înțeles că românii își pierd puțin răbdarea”

Team2Share

Trending