Oxford Dictionaries a desemnat ”cuvântul anului 2018”. Care este acesta

Dicționarul Oxford a desemnat  ”toxic” cuvântul anului 2018, după ce acest adjectiv a devenit ”o etichetă pentru subiectele cele mai discutate ale anului”, de la dezbaterea despre ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la ecologie sau masculinitate, anunță Agerpres.

Dicţionarul a indicat o creştere cu 45% a căutărilor acestui cuvânt pe site-ul său şi precizează că adjectivul a reuşit să capteze cel mai bine ”etosul, spiritul sau preocupările” lui 2018 datorită ”scopului” în care este folosit.

”Toxic” a devansat alte expresii nominalizate precum ”big dick energy” (încredere în sine) sau ”gammon” (termen peiorativ, folosit în special în Marea Britanie, care se referă la persoane care se înroşesc la faţă când dezbat pătimaş subiecte politice), potrivit dicţionarului.

Dicţionarul Oxford a precizat că mişcarea ”Me Too” a adus ”în prim-plan masculinitatea toxică”, în timp ce în politică ”termenul a fost folosit în retorica, politicile, agenda liderilor şi guvernelor din lumea întreagă”.

”Cuvântul anului” desemnat de Oxford îşi propune ”să reflecte anul care se apropie de final în domeniul lingvistic”. În 2017, a fost desemnat ‘”youthquake”, care semnifică ”schimbare importantă culturală, politică sau socială produsă de acţiunile sau influenţa tinerilor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.